Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pääasia

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Tekniikka on kunnossa, mutta kukapa pitäisi huolen sisällöstä, ellei itse jaksa?
Tekijä: Hannu Lounento-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

tässä on hyvä ajatus :) toteutuksessa vielä vähän hiomista mun mielestä
Oivallinen ajatus.
Saa vanhuuden näyttämään pelottavalta, siksi en pidä.
Hihii, HUIPPU! Hyvää oivallusta ja huumoria. Tämä ei olisi kaivannut yhtään latistavaa sisällön selitystä, mutten anna miinuspisteitä siitä, sillä kuva on hykerryttävän hyvä. Aina naurattaa kun näkee hampaat. On se vain kumma. :) Elementtejä on sopivasti kuvassa. Tässä olisi voinut liioitellakin helposti. Paidan väri sointuu sopivasti ikeniin.
Luova ote, taitava toteutus. Hiukan menee pieleen siinä, että ensimmäiset assosiaatiot ovat luurankomaisia, pääkallo puuttuu, kummitteleeko tässä. Näin makaabereja sävyjä ei kait kuitenkaan etsitty?
Kiitoksia kommenteista. Huumorin löytyminen kuvasta yllätti, sillä oma näkökulma oli lähes päinvastainen.

Inspiraatio syntyi kesällä kahden mummon vaikutuksesta: ensimmäinen kaipasi kovasti juttukaveria ja toinen oli saamassa kuulolaitteen. Yhteiskunnan roolia naiivisti yksinkertaistaen ja karrikoiden syntyi saatetekstin ajatus, joka konkretisoitui kuvaan sisältyviin sekä siitä puuttuviin elementteihin. Saatetekstiin tasolle yksinkertaistettuna ajatus sai myös toisen, omakohtaisemman merkityksen, sillä monia kotialbumini kuvia voisi luonnehtia samaan tyyliin: tekniikka (ainakin kohtuullisesti) hallussa, mutta sisältö puuttuu :)

Sävyt olivat hieman haasteelliset ja esim. kalibroimattomalla työkoneen näytöllä kuva näyttää huomattavan erilaiselle. Kirkkautta lisäsin jonkin verran, koska omallakin näytöllä kirkkaassa valaistuksessa kuva näytti liian tummalta, vaikka pilvipoutaisella kelillä olikin juuri sopiva.

Sävyjä ei ollut tavoite eikä tarkoitus erityisesti vääristellä, vaikka aivan pienen rusehtavan toonauksen laitoinkin lähinnä sankojen sävyn säätämiseksi. Tuohon kummitusteemaan saattaa osaltaan johtaa tuo musta tausta. Olisin halunnut laittaa valkoisen, mutta musta oli välttämätön, jotta lavastustilpehöörit sai piilotettua kameralta.

t. kuvaaja
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.75 (32 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty