Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Lintu


-Mikko Heiskala

Annetut kommentit

Karu meininki.
Siis positiivisessa suhteessa.
Samalla tätä kirjoittaessa kaduttaa, miksen painanut vitosta, koska kuva ehdottomasti ansaitsisi sen.

Sommittelu, rajaus, polttoväli, valotus ja kuin pisteenä i:n päälle sävymaailma nappiin, siis kaikki elementit kuvassa kohdallaan.

Upea kertakaikkiaan.
Minä taas tykkään kaikesta muusta kyllä kovasti, mutta en sävyistä, ne ei jostain syystä minun silmään toimi.
Harry, minä laitoin sun puolesta viitosen. Tämä toimii mun silmään kuin... en löydä nyt vertausta, mutta toimii. Tätä katsoo pitkään ja mielellään. Katse kulkeutuu pitkin kuivuneen puun runkoa ja oksia. Seikkailukuva, sanoisin. Sellainen kuin pitkän taipaleen kuljettua kaatuu selälleen nojaamaan rinkkaan ja katsoo ylös ja pysähtyy katsomaan tätä näkyä.
Monien valokuvien kohdalla tulee ensin mieleen, että "tämän minä olen nähnyt ennenkin" ja sitten pitää alkaa miettiä, että onko tämä niiden ennen nähtyjen joukossa ehkä hyväkin kuva. Mutta toisinaan tulee vastaan otos, joka yllättää raikkaudellaan ja uutuudellaan ja tässä on yksi niistä! Hienot sävyt ja sommitelma tukevat tuota hykerryttävää kokemusta uuden näkemisestä!
Kiitos ja syvä kumarrus kommenteista.

Kuva on Namibiasta, Namib-Naukluft kansallispuistosta ja sieltä Sesriemista, samoilta seuduilta kuin tämä: http://aukea.net/nayta.php?teos=57215
Tämä on kaunis. Myös täällä pidetään värimaailmasta todella paljon. Terävyys ja kontrasti todella kohdillaan. Yllättävintä kuvassa oli se että pääkohde "lensi" silmille sitä sieltä hakemata vaikka kohde on pieni. Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen otos jota ei kyllästy katselemaan. Yleensä en pidä lintukuvista kovinkaan paljon koska ne ovat useasti toisintoa aiemmin näkemilleni mutta tässä on kuvaajan luovuudella saatu aikaiseksi erillainen, mielenkiintoa ylläpitävä lopputulos.
Puu on komea ja karu, taustan väri korostaa sitä loistavasti. Mutta jotenkin olisin ehkä kaivannut lintua suurempana...
Eihän tätä malta olla kommentoimatta, niin on raikas ja omassa sarjassaan upea.
Yksinkertaisesti hieno.
hieno! tää on ku screenshotti jostain animaatiosta! :)
Mitä tähän muuta osaa sanoa kuin että olen kateellinen. Hieno 5p.
Kumarran kiitoksena toisenkin kerran.
Muutama oma ajatus kuvasta.

Elementtejä kuvassa on oikeastaan vain lintu ja puu oksineen; tausta on tasainen. Tätä korostaa mv:n käyttö, joka poisti värit elementteinä: kirkkaan sinisen taivaan ja puun ruskeat sävyt. Lintu on mustavalkoinen luonnostaan. Oksaston tekstuuri tuo toki oman lisänsä taustan tasaisuuden vastapainoksi. Tekstuuri korostuu mustavalkoisena.

Oksasto toistaa fraktaalimaisesti samanlaista muotoa suuremmasta koosta pienempään. Oksien kuvion pienenemisestä syntyy syvyysvaikutelmaa, jota laajakulma korostaa. Linnun sijainti "syvyydessä" myös vie katsetta sisälle kuvaan. Oksat kehystävät linnun kivasti.

Itse lintu on kuvan ainoa pistemäinen elementti, joka varmaan myöskin sekin jo nostaa lintua esille keskisommittelun lisäksi, vaikka lintu pieni kuvassa onkin. Oksaston voimakkaat diagonaaliset viivat tuovat kuvaan dynamiikkaa vastapainoksi keskisommittelun 'tylsyydelle'.

(Ja en tosiaan pohtinut näitä kuvatessani. Puun ja linnun potentiaalisen kuvauksellisuuden siinä lähinnä ehti huomata.)
Poikkeuksellisen hienot harmaan sävyt! Sommittelu keskelle ei tunnu haittaavan yhtään, kun puu työntyy vinosti kuvaan.
Tyylikäs - isolla T-kirjaimella. Sävyiltään toimivan upea, sommittelultaan kiehtova. Tykkään.
Kiitoksia.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.77 (88 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty