Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pellet palaverissa

Sarjasta Otteita työelämästä.

Mallit: J.Tistelgren, J.Teppo, M.Huttunen, J.Tuunanen,L.Pesonen
Meikkaajat: Henriika Sarilo-Kankaanranta, Mari Huttunen

Valaistu 3-4 studiovalolla. Taustan yksityiskohtia poistettu. Samoin taustan värivääristymiä peruukkien heijastuksista.
-Tommi Joutjärvi

Annetut kommentit

Laitapa tämä johonkin 'stock photo' -paikkaan myyntiin.

Nillityksiä: sinitakkisen pellen katseen suunta pois kuvasta häiritsee. Syö intensiteettiä. Pienempi harmitus on tuo harmaapaitaisen kyynärpään leikkautuminen. Taustalla tuo verhon "loppuminen kesken" kanssa häiritsee, kun pidempään katsoo.

Valaistuksesta ei taidot riitä kommentoimaan.
Ei ainakaan eka katsomisella mitään häiritseviä elementtejä, sinipukuinen katseen suuntineen erittäin hyvä näin. Taustan katkeaminen ei häiritse pätkääkään.
Kuvaaja vastaa: Kiitos ja kumarrus näistä rohkaisevista palautteista. Ehkä tätä uskaltaa tarjota näyttelyihin.

Kiitos Mikolle parannusehdotuksista! Rajausta on tiukennettu kuvaa käsiteltäessä, jotta nainen tipahtaa kuvan keskelle. Mielestäni surullisen pellen kädestä saattoi rajata tuon verran ilman proteesin tuntua. Ymmärrän, että se voi häiritä.

Sinitakkisen pellen katseen on tarkoitus häiritä kuvan katsojaa, kuten myös kuvan naista :). Olet oikeassa, että katseen linja repii kuvan intensiteetin rikki oikeasta reunasta. Toisaalta se on osa kuvan epäonnistuneen palaverin ideaa.
Tuo kyynärpää on tosiaan pikkujuttu, ei siitä sen enempää.

Sinitakkisen katse pois kuvasta rikkoo mielestäni illuusiota palaverista ja henkilöiden muuten symmetrista asettelua. Ainakin itselleni tuli mielikuva, että sinitakkinen katsoo jotakuta ulkopuolista kuvaan kuulumatonta kuvan ulkopuolella. Ei palavereissa tietysti aina kaikki istu saman pöydän ääressä, mutta tälläinen fiilis siis mulle siitä tuli.

Ehkä symmetrinen asetelma piilojuopon kanssa, esim. iPhonea pöydän alla näpräten, olisi tuonut vastaavan halutun naista häiritsevän efektin, ilman että katsojan (tai ainakin siis minun, ehkä pelkästäänkin minun :) katse olisi sieltä karannut kuvasta pois.

Mutta kaiken kaikkiaan hauska idea ja toteutuskin toimii. Onhan näitä palaverejä nähty...
noni, mikset sanonu tuota enne kuvausta! ;) Käsikonsolihan olis tosiaan toiminut paremmin kuin tuo mikä mulla oli suunniteltuna sketsikirjaan.
Lisää tämmöisiä otoksia. 5p. Nappiin osunut nimikin. Palavereissa istuneena voin sanoa että tämmöistä se on symboolisesti.
Taustaverho ja nainen on valaistu hyvin; pellejen valaisu on jäänyt mielestäni puolitiehen, esim. oikeanpuoleisin pelle on valaistu vain puoliksi.
Kiitos kommenteista! Marko huomasikin, että vaikeuksia on ollut etualan valaisussa. Vitivalkoiseksi maskeerattu naama lähimpänä valoa oli vaikea valaista niin, että tummat asut ja valoista kauempana istuneet valaistuivat oikein. Naista haluttiin tuoda valoilla esille, jotta hän saa riittävästi huomiota värikkäisen pellejen seurassa. Täytyy myöntää, että tässä tuli haukattua valaistuksellisesti isompi pala kun pystyi mutustamaan.
Valaistus mun makuun liian yksitoikkoinen. Sen lisäksi kuvasta puuttuu n.100 mielenkiintoista elementtiä. Pullo yhen pellen kädessä on ihan ok, tää jää kaikesta huolimatta sisällöttömäksi kuvaksi. Hyvää amismatksuks tosin.
Jaha tässä näyttää Aukean neronomit arvostelevan kuvaa josta eivät paljoa ymmärrä mutta jotain viisasta pitää heittää kehiin ;)

Kuvana muuten aika teennäinen vaikka muita vikoja ei pahemmin olekaan.
Juu muutama tyyppi täällä tuntuu olevan oikein asiantuntija. Omissa kuvissa ei kehumista mutta kaikki viat löydetäänkin muitten kuvista. Ostavat canonit ja sitten ollaankin jo valokuvaajia oikein logon kanssa. Pitäisi ensin opetella kuvaamaan muutakin kuin täydellisiä studiokuvia vaikka tämäkin sitä edustaa. Onhan ainakin huumoria.
Kiitos viimeisistä kommenteista ja palautteesta! Teatterimaiseen teennäisyyteen on pyritty tässä mitä enemmissä määrin. :)
HAHAHAHA! Vaihteeksi kommentointikin lähtee lapasesta. Mutta meikä on kyllä Juha Pekan kera samaa mieltä neronomeista samalla linjalla. Heikkoina hetkinäni saatan itsekin samaan klaaniin kuulua.

Itse kuva on hyvä. -5P
Mielestäni tosi hauska ja mielenkiintoinen kuva:))
Ilmeet on ihan mahtavia:))
Kuva on kuin Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksesta...:)))) (ööhh..sorry)
Hiukan seksistinen asetelma. Miehet pelleilevät ja ainoa nainen häpeää heidän puolestaan, yksi pelleistä huokuttelee mukaan pellenenällä. Liian ilmeinen asetelma kaiken kaikkiaan, jossa ei oikeastaan mitään pureskeltavaa, siitä syystä vain 2p.
Mainio!
Kiitos Päivi-Marita ja Merja :). Kiitos ja kumarrus Jussille analyysistä! Seksistisyyden halusin teemaksi. Naispellekin oli ehdolla, mutta tämä asetelma tuntui henkilökohtaisesti kutkuttavammalta. Omia ja naiskolleegojen tilittämiä palaveritraumoja tässä kuvassa on hoidettu ja haluttu kokeilla kepillä jäätä huumorikuvien vaikeassa lajissa. Luulisi, että moiset asenteet olisi jääneet 70-luvulle, mutta kyllä niihin törmää tänäkin päivänä Suomessa.

Otan Jussin sanat kannustavana ja inspiroivana, sillä omassa harrastekuvauspuuhailussa ei ole juolahtanut mieleen antaa katsojille vaikeasti avautuvaa pähkinää purtavaksi. Pannaan harkintaan! Tämän kuvan teemaan sellainen ei olisi kuitenkaan mielestäni sopinut.

Onnistumisena pidän sitä, että arvostelut ja mielipiteet ovat jakautuneet kivasti ääripäihin.
Mielenkiintoinen, levottoman oloinen porukka, ajatuksia herättävä... lisää vaan tämän tapasia, vaikka vaativat varmasti paljo jokaiselta mukana olijalta.
Kiitos Aili rohkaisevista sanoista! Tämä projekti oli tosiaan vuoden verran pöytälaatikossa ihan siitä syystä, että tiesi, että se on työläs ja vaikea toteuttaa. Hauska ilta oli. Lähdettiin kuvausten jälkeen vielä pelleasuissa nauttimaan virvokejuomaa ja herättämään kysymyksiä baarin henkilökunnan ja asiakkaiden parissa. :)
Toisen kommentin kanssa samoilla linjoilla. Katse kiinnittyy yhä uudelleen sinipukuisen ilmeeseen ja erityisesti katseeseen. Toimii kuin häkä! Neidillä pöydän takana häpeän tunne näyttää enemmän vain käden taakse piiloutumiselta kuin todelliselta tunteelta. Kokonaisuutena hieno!
Hauska kuva, jonka toteuttamisessa on nähty paljon vaivaa. Ei se nyt kovin syvällinen ole, mutta itse ymmärtäisin niin, että se on karikatyyri keskivertoneuvottelusta, jossa yksi hyväilee pulloa (tai kännykkää) pöydän suojassa, kaksi muuta kehittelee omaa ideaansa muista piittaamatta, ja viimeinen katsoo ulos tilanteesta hemaisevan sihteerin perään - ilmeestä päätellen (siis katseen suunta on perusteltu). Tätähän se joskus on ihan riippumatta siitä onko pöydän päässä nainen puheenjohtajana. Tällaisen karikatyyrin pitäisi olla teknisesti lähes täydellinen, mutta tässä eivät pikku puutteet paljon haittaa, kun osallistujat eläytyvät hyvin rooleihinsa.
Kommee kuva, ja pelletkin yhtä pelottavia mitä ne aina tapaavat olla.
Kiitos ja kumarrus Joni-Pekka, Sirpa ja Petri!
Ja vain pakolliset kivennäisvesipullot / lasit puuttuvat pöydältä :-))
Tulee mieleen vuosien takaiset työpaikkapalaverit ja niistä kouraan jäännyt saldo.
Tulee mieleen kokous, jossa naisjohtaja menettää toivonsa ääliömäsesti käyttäytyvien miesalaistensa vuoksi.

Äärest loistava idis, jossa täydellinen lopputulos.

Ehdottomasti Aukean huippua.
Oi oi, tästä tulee niin hyvälle tuulelle. Siis kerta kaikkiaan mainio idea ja toteutus... täydet pisteet täältä!
Kiitos kannustuksesta Kimmo, Harry ja Jukka!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.38 (86 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty