Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ruskaa Isojärvellä


Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Juhani Jaakola

Annetut kommentit

Ihana maisema mutta mä oisin jättänyt tuon etualan pois kuvasta siis ton sekaisen kukkapehkon. On se vaan kaunis tuo ruska.
Onkohan tässä ollut käytössä ns. suttuputki vai olisiko tarkennus mennyt ihan pieleen?
Varsinkin kuvan vasenreuna on järkyttävän epäterävä eikä muussakaan osassa löydy terävyyttä kuten pitäisi, eli paikka on ihan kuvauksellinen mutta tulos on vähemmän.

Kaunis ruskamaisema. Kuvassa piirteettömäksi jääneen taivaan osuus on kuitenkin liian suuri. Ehkä kuvan voisi rajata panoraamaksi? Toimenpide myös juurruttaisi kuvaa ja tekisi kompositiosta toimivamman.
Samaa mieltä Ritvan kanssa etualasta. Taitaa olla käsivaralle hivenen liian pitkä pitkä suljinaika ja siitä ehkä seurauksena epäterävyys. Voi tietysti muustakin johtua. Hieno maisema kuiteskin.
Hieno maisema. Jos kuvaajalla olisi ollut silmää sommittelulle + ehkä pitkävartiset saappaat, ja tuntisi kameransa paremmin, olisi lopputulos varmasti hyvä. Nyt päällimmäisenä fiiliksenä on saapuminen pitkospuiden päähän, pakollinen räps ja äkkiä takaisin autolle...? Hukattu potentiaali harmittaa aina.
Kyllä tässä ainesta on vaikka useammankin kuvan verran. Mielestäni sommittelu toimii, etualan rehut eivät häiritse, pikemminkin rajaavat ja rytmittävät. Teknistä ongelmaa tässä hieman löytyy mm. ylä- ja alapään informaation katomisena (puhkipalamisena), mutta nuokaan eivät aivan äärettömästi haittaa. Onko kuvaa terävöitetty jälkikäteen vai mahtaakohan johtua .jpg pakkausesta kuvassa oleva tuhnuisuus? Olisit toki voinut Teuvon ohjeistuksen mukaan marssia myös veteen, saaden rehut häviämään ja sommittelultaan hieman toisenlaisen kuvan - ehkä tämä olisi antanut kuvaan jotakin lisää, tai sitten ei. Taivaalla tuntuu olevan jonkinlaista pilveä, mutta katoaa pahasti ja muuttuu valkoiseksi. Olisiko ylä- ja alapään ongelmia voinut kompensoida RAW-softassa tai useamalla valotuksella samasta kuvasta?

Hieno, tunnelmallinen ja kaunis kuva. Teknisiä puutteita löytyy, mutta ei liiaksi. Sisältöä on ja katseltavaa. Pisteytin nelosella sisällön ansiosta, vaikka ehkä kolmonen olisi ollut kokonaisuutta ajatellen parempi. Varsin hyvä kuva enivei :-)
Nooh tuossa olisi sitten sama kuva ilman blurria. Itse kyllä tykkään enemmän tuosta versiosta jonka tännekin laitoin... ehkä se olen sitten vain minä :)
Kahluuhommiksi olisi mennyt jos tuosta etualasta olisi mielinyt eroon. Pakko oli palata kun vaelluskenkä meinasi hörpätä.
http://tinyurl.com/399xlz2
Jaa kyllä tässä tapauksessa tuo ilman blurria toimii paremmin. Tiippanan ajatusta rajauksesta kannattaa harkita myös. Kuvasta minunkin mielestäni tulee sillä tavoin tasapainoisempi.
Nää on niin näitä kuvia, joita katsoessa toivoisi olevansa jossain muualla, kuin kaupungissa.

Eli selvennyksen vuoksi hieno kuin mikä.
Tunnelmaa pisaa, sillä kuvasta aistittavissa ajan ja paikan kosteus ja harmaus, aika ja paikka.
Toimii kaikkineen kuin junan wessa.
Ja kun sävyt ja tarkkuus ovat kunnossa, niin bueno =)
Hieno kansallispuistokuva. Nuottakoppoli sopii syksyn väreihin hyvin. Olisiko osmankäämit saanut alemmas nostamalla kamera käsien varaan ylös?
Itse olisin rajannut vähän vasemmalta metsää pois. Ja kyllähän nuo korret vähän häiritsee, mutta muutoin tosi kaunis maisema.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.22 (60 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty