Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Ristilukin kuolema


-Marko E. Takanen

Annetut kommentit

kuva hieno, nimi vähän kummallinen
Kiitos. Nimi vaihdettu.
Kenen mieliksi?
Miks kuolema? Todella kaunis kuva.
Koska lukki oli menehtynyt. Alkuperäinen nimi oli Lavastettu kuolema mutta se oli ehkä vähän teennäinen.
Vaikka tälläisiä on tullut nyt nähtyä aika paljon, niin silti noihin upeisiin vesipisaroihin ihastuu joka kerta.
Aikamoinen!
Kiitoksia tähän mennessä kommentoinneille. Toivoisin vielä parannusehdotuksia / mikä kuvassa ei toimi.
Ei tässä mitään isompaa vikaa ole, ihan kelpo kuva tästä tilanteesta. Huipputykkäämispisteisiin pitäisi sitten saada jotain extraa säväyttämään, en tiedä, olisiko tästä asetelmasta mitään sellaista löytynyt. Hämiksen hengettömyys käy ilmi kuvan nimestä ja selityksestä, mutta saisipa sen jotenkin ilmi kuvaankin! Tai jotain vastaavaa. Kuva on ammatimaisen siisti ja kaunis, mutta ei erityisesti pysäytä katsojaa.
Kiitos Ilari. Tämä menee nyt vähän selittelyksi mutta kerrottakoon että lukki oli se extra-juttu tässä tilanteessa. Eli kuvailin ensin vartin verran tätä komeaa verkkoa kunnes huomasin, että itse saalistaja lepäilee viereisen pensaan oksalla kuolleena. Siirsin lukin varovasti verkkoon. Verkko heilui sen verran tuulen vireessä, että osa keskustan pisaroista karisi suolle. Myös lukin jalat jäivät hieman ryttyyn. Niin ja koska olin liikkeellä noin klo 11 aamupäivällä, valoisuutta piti manipuloida (alivalottaa) huomattavasti tunnelman saavuttamiseksi. Lisäksi vastavaloon kuvattaessa lukki piti valaista (sateenvarjosta heijastetulla) salamalla. Siitä myös nimi "Lavastettu kuolema" mutta koska en halunnut näin pitkää selostusta saatteeksi, nimi ei olisi auennut kellekään.
Ei mitenkään erityisen säväyttävä kuva. Tavallinen.
Aihe vai toteutus?
Hyvä kuva jota ei voi paljon parantaa. Olet tehnyt mielestäni oikeita ratkaisuja valitsemalla tumman melkein yksivärisen taustan, joka vieraannuttaa sitä tavanomaisesta luontokuvasta. Se tuo vesipisaroiden kirkkauden esille. Se myös korostaa tehokkaasti hämähäkin väriä. Sommittelussakaan ei ole parantamisen tarvetta, hämähäkki sijaitsee sopivasti, ylhäällä hauskaa poikkeavaa kuviota, helminauhojen painopiste sopivasti alhaalla...
Se että pyydät tähän parannusehdotuksia kertoo ehkä siitä että olet jäänyt siihen jotenkin kiinni. Hyväksy että se on kelpo kuva joskaan ei hirveän mielenkiintoinen ja näytä meille uusia kuvia.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.32 (56 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty