Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Talviaamu

Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
21.1.2010. Torronsuo on hieno paikka, mutta kun on tottunut Paratiisin rauhaan ja uskomattomaan valoon, niin eipä tule juuri kesäaikaan Torrolle enää sorruttua; liikaa ihmisiä, liikaa roskia.

Talvi onkin toinen juttu; isoin osa ihmisistä hiihtää jonossa suon reunojen valmiita latuja pitkin, jolloin muualla saa olla rauhassa. Vielä kun saapuu suolle kylmänä aamuna auringonnousun aikaan saa vieläkin varmemmin omissa oloissaan olla.

Ilman suksia sinnittelin koko talven, parhaimmillaan polvia myöten. Tätä ottaessa oltiin seitsemisentoista astetta miinuksen puolella, tosin ilma oli sokeroitu jonkinmoisella tuulellakin vielä. Jonkin aikaa oli väriä taivaalla, mutta siihenpä se sitten jäikin. Se oli tunnin reissu se.
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Komea kuva ja hiukan surullinen tarina, ennen kansallispuiston perustamista suolla sai olla melkoisessa rauhassa, olisinko koskaan ketään tavannut, silloin 70-luvulla.
Katsoin tuossa juuri äsken edelliskuun lumisadekuviasi melkoisen ihastuneena, niissä oli tunnelmaa roppakaupalla. Sen sijaan tämä ei tee mulle vaikutusta, kun on sanalla sanoen tavallisen oloinen auringonlaskukuva. Punasävy kyllä komea, mutta maisema tylsähkö, männynkäkkärä karistanut parhaat lumensa ja hanki vähemmän kuvauksellisen möykkyinen.

Mutta vaatii aika lailla viitseliäisyyttä kuvien saamisen eteen, kun tarvot kertomasi mukaan talvisella suolla ilman suksia... ei ole mulla tullut lähdettyä sinne kuin joku harva kerta sillä tavoin, ja silloinkin vähässä lumessa.
Joo, tuon voin vaikka uskoa. Toisaalta ei se tosiaan välttämättä ihan aina aivan noin synkkää ole; maanantainakin oli taas parkkipaikka ummessa, mutta ainoan ihmishavainnon tein vasta parkkipaikalle palatessani huolimatta siitä, että seikkailin puolentoista tuntia siellä keskiosilla. Itseasiassa siellä ei näkynyt edes suksenjälkiä kuin yhdet, nekin ennen edellisä lumisateita hiihdetyt! Musta alkaa tuntua että leveät sukset on kuolleet sukupuuttoon jo.

Onneksi on kuiten niitä rauhallisempiakin soita, vielä. Vaan saapa sitten nähdä miten pitkään. Netistä pongasin syksyllä dokumentin missä oli käyty kaikki Hämeen suot turvemielessä läpi, siis jopa Torronsuota myöten, arvioitu kuljetusmahdollisuudet ja kaikki!

Ja tää tosiaan on tällainen 'perus', siksi kait tämä ei ole mistään näyttelystäkään paikkaansa löytänyt. Tosin kahdessa asiassa on oltava toista mieltä: tuo(kin) mänty on pirun kaunis ja tämä auringonlasku on auringonnousu, vaikka tuo taisikin olla sellainen mielikuva. :)

Ja hyvin siellä vielä suksittakin pärjää, lunta varmaan keskimäärin joku 20-30 senttiä, kevyttä pakkaslunta vielä. Vaikka oli siellä jo niitä polven yli paikkojakin kun maanantaina kävin, niissä uhkaa jo usko loppua. Onneks niitä saa aika hyvin väisteltyä. Kannattaa kyllä kokeilla, siinä on sellaista vapauden tuntua tähän aikaan vuodesta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.41 (44 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty