Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Katse


-Marko E. Takanen

Annetut kommentit

Minusta tämä on kiva kuva, sopiva tarkkuus, hyvä kontrasti ...ja erilaisia katseita. Yläreunasta olisi hyvin voinut rajata kuvaa poiskin :)
Sam mieltä Sarin kanssa. Pysäköinti merkki vie liikaa huomiota. Ihan selvää ei saa katsooko ::93 kaveria vai kilpailijaa ja ollanko menossa ohi vai tullaanko ohitetuksi mutta katse on paljon puhuva.

Kiitos kommenteista. Mietin itsekin liikennemerkin häiritsevyyttä mutta jätin sen aluksi kokonaan näkyviin. Rajasin nyt kuvan uudelleen Aukean maksimikuvasuhteeseen. Se paransi samalla myös pääkohteiden sommittelua.
:) Paremmalta näyttää!
Kuvauskonkarit väittävät, että askel on näyttävimmillään, kun taaempi jalka irtoaa maasta. Siinäkin mielssä kuva on napattu parhaimmalla hetkellä.
Oikein hyvä kuva,sävymaailma on mielestäni sopiva ja katseita on tosiaan ihan valinnaksi asti joten nimikin tukee hyvin kuvaa.
Omassa genressään mun mielestä oikein hyvä, Aukean pisteasteikon yläpäässä.
Pitääpä oikein tulla tänne puolelle kommentoimaan. Musta tän kun pointti on siinä, toi juoksija on sokea ja toi toinen on taluttaja. Pidän kuvan sanomasta.
Kiitokset palautteesta!
kiva tilannekuva!
Kuva teki syvän vaikutuksen minuun. Pidän realistisista ihmiskuvista, mitkä ovat myös jossain määrin ehkä dokumentaarisiakin. Valokuvaus on parhaimmillaan elämän hetken tallentamista. Voisin katsoa kuvaa loputtomiin, mietin kahden juokisijan suhdetta toisiinsa. Mikä on saanut toisen ihmisen, auttamaan sokeaa juoksiaa. Tälläiseen tehtävään ei kuka tahansa kelpaa. Mitä kadun laidalla seisovat ihmiset ajattelevat tilanteesta. Näyttävätkö he suorataan hämmentyneiltä tilanteesta. Onko sokea mies naisen tuijotuksen kohteena erilaisuutensa vuoksi.
Hauskaa olisi tietää,mikä tilanne oli todellisuudessa tämähän on todellakin hyvin hyvin pieni hetki jostain paljon suuremmasta.
Kuva on tämän vuoden Helsinki City Marathonilta. Kuvauspaikka oli vain muutama kilometri ennen maalia, mikä käy ilmi myös juoksijoiden ilmeistä. Tuon kaverin oppaaksi ei tosiaan kelpaa aivan kuka tahansa, sillä kaveri on todella kovakuntoinen. Loppuaika oli 2.52 ja sijoitus yleisen sarjan 15. Tämä tieto saattaa myös selittää katsojien reaktioita.
Minusta tämä on hyvä. Katseet ja tilanne toimii.
Hyvä otos, hetki saatu kiinni. Katseet vievät kohteeseen.

Itse en ekalla katsomalla edes huomannut juoksijan sokeutta tai hänen vasemman käden vammojaan. Kuva toimii jo ilman näitä viiveellä tulleita havaintoja. Niiden kanssa kuva saa lisää syvyyttä aiheeseen.
Kiitos Mikko. En ollut itsekään huomannut sormien vammoja kun näyttävät äkkiseltään että ovat vain koukussa. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut esitellä pelkästään juoksijan fyysisiä poikkeamia. Kuva jatkaa sarjaa, jonka aloitin Aukean ensimmäisellä kuvallani samasta juoksukilpaista vuosi sitten, mistä pitkänmatkanjuoksussa lopulta on kyse.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.38 (61 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty