Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Vihreän kullan maa

Isompi versio kuvasta löytyy tästä linkistä
-Teemu Tuuloskorpi

Annetut kommentit

tosi siisti. Vitska.
Tämä kyllä säväytti. Upeaa.
Tämä on erilainen, kun se "kulta" on värillä nostettu esille. Tosin vesi ei kyllä kärsi tässä yhtään vaikka onkin valkoista ja harmaata, se todella vaikuttavan näköistä. Vaikuttava kuva kertakaikkiaan.
Vau! Tosi hieno kuva, hiukan väritön mutta ei haittaa. Vitska tuli et heilahti.
Todella dynaaminen kuvakulma, tuntuu kuin joutuisi virran vietäväksi.

Onko kuva otettu Norjassa Skibotnin suuntaan jonkin matkaa Kilpisjärveltä päin? Muistan ainakin yhden tuollaisen kosken mihin itsekin pysähdyttiin kuvaamaan, siis ainakin vaikuttaisi tutulta..
Kyllä, kuvauspaikka on jonkun verran rajanylityksen jälkeen.
Sama paikka :) Kävittekö tuolla vasemmalla näkyvillä kallioilla? Oli muuten pirun liukasta.
Oli pakko tämän kuvan takia kirjautua - ihmetytti niin huikean korkeat pisteet. Minun fiilis kuvasta oli, että onhan tää kuva, mutta eipä tässä mitään kovin ihmeellistä ole. Tavanomainen, vaikka maisemat vissiin on huikeat, se fiilis ei välity. Teknisesti en moiti, mutta sisältöä kuvassa ei juur ole tai se ei aukea minulle. Ehkäpä joku pieni juttu - mökki, ihminen tai joku muu jossain tekis jotain.
Ehkä Riina tässä on juuri se ajatus ettei ihmisen jälkeä näy:D
Niin ja musta on Riina vähän harmi, ettet pysty samaan tämän kaltaisista kuvista fiilistä. Samankaltaista koit siinä mun "Over The Hills And Far Away" kuvassa. Ihmiset näkevät eri tavalla. Syvyyden ja mittasuhteiden hahmotus vaatii hyvää stereonäköä ...tai sitten on kyse jostain ihan muusta.
Varmaan ihan hieno paikka livenä, mutta kuva ei anna oikeutta paikalle, vaan toteutus on jäänyt aika kököksi.
Teemulle tuohon alas, lue keskimmäinen virke uudestaan ja se 244KB jonka olet tuohon kuvaan tärvännyt ;)
Jaa, no mikäs osa-alue tässä Juha-Pekkaa kiusaa? Kökkö sanana ei taas oikeen avaa asiaa ollenkaan?
Hmmm. mielenkiintoista. Kuvassa on sommittelu ihan jees, siinä on tarkkuutta, on kuohuja ja perspektiiviä ja ja...ja, en oikein tiedä että mitä. Jokin nyt ei oikein minun silmään mätsää täysin. Metsän vihreys ei ole kovin luonteva. Minulle tulee jostain syystä miniatyyrimäinen fiilis tästä kuvasta. Peruskategoriaan menee, eli ihan jees. Paikka kyllä näyttää upealle, olisipa kiva käydä paikan päällä!
No ni tulihan se sieltä. Metsän vihreys ja miniatyyrimainen vaikutelma. Ihan kiva, että joku oikeesti katsoo kuvaakin. Tämän tarkoitus ei taaskaan ollut olla mikään orjallisesti dokumentoiva luontokuva, vaan ihan tarkoituksella aika kaukana todellisuudesta. Itseäni pikku hiljaa vit%#"aa nuo saamarin kopiokone tyyliin (ja usein huonosti) otetut luonto ja muut tirppakuvat. Mä en ymmärrä miksi kukaan haluaa sellaisia ottaa? Menkää sinne mettään niitä katsomaan. Veikkaan, että yksikään todellisuutta jäljittelevä valokuva ei sille aidolle voi vetää vertoja. Aukean valokuva-osiosta on muutenkin tullut joku #%!/& öttiäis sivusto. Joku saa##nan hamsteri on nytkin parhaalla sijalla.
Kiitos Teemu että puit myös minun ajatukseni sanoiksi. Mutta tähän kuvaan. Sommittelu on hyvä, kuohunta vie katsoja sisälle maisemaan. Pidän myös siitä että elementtejä on niukasti vesi-kallio-puut, ei sinne muuta tarvita. Keskipaikkeilla, tuosta kaatuneesta puusta vasemmalle, kuohunta menee piirteettömäksi mutta entäs sitten. Mukavan murrettua vihreää Kodak vihreän sijasta. Ai juu ei kukaan enää tänä päivänä muista millaista se oli. Hyvä kuva hirveesti pisteitä.
Juha-Pekalle tuonne ylös: Mitäs sinä sen tiedät, kun ensimmäisessä virkeessäsi sanoit "varmaan". Eli et ole paikkaa livenä nähnyt ja muutenkin tunnut epävarmalta. Itse siis ensin kumosit asiantuntijuutesi ja sitten kuvittelet, että sanomallasi on jotain arvoa. Ja sitä paitsi mä käytän niitä sulta ylijääneitä kilobittejä, joten vahinkoa ei tapahtunut.

Kiitos Mika. Ihan kiva, etten ole aivan yksin.
Anteeksi Teemu jos mielipiteeni loukkasi, en nyt oikein saa kommentistasi selvää että teinkö niin vai en.
Et sinä Sari mitenkään loukannut:D Sinähän olit se, joka oikeasti olit katsonut kuvaa. Siis huomannut siitä ominaisuuksia, jotka sinne oli tarkoituksellisesti rakennettu. Mun kirjoittamaani ei kannata ihan aina lukea niin vakavalla naamalla. Toivottavasti Kuuselan Arin hamsterikaan ei niin tee.

Mutta yleisesti ottaen kyllä mua ottaa aivoon se, että täällä noita "öttiäiskuvia" arvioidaan ihan eri kriteereillä, kuin muita kuvia. Sitten täällä on lauma porukkaa, joka lähinnä arvioi kuvaajan persoonaa ja sitä kuinka tämä on heidän tuotoksiin suhtautunut. Koko touhu tuntuu kuihtuvan pikkuhiljaa täällä Aukeassa, niin kuvallisesti kuin sanallisestikin.
Makuasioitahan nuo pisteet ovat aina. Kuvassa on paljon onnistuneita elementtejä värisävytyksestä lähtien. Sommittelu miellyttää silmää ja koko kuva-ala piirtyy tarkkana. Kuvasta näkee selvästi, että sen eteen on nähty vaivaa jälkikäsittelyssä. Kuva pääsisi vielä paremmin oikeuksiinsa todella isona tulosteena, jolloin kaikki yksityiskohdat erottuisivat paremmin.

Ainoa asia, mikä kuvassa häiritsee mun silmää on veden virtauksen suunta. Kahdella ensimmäisellä katsomisella mun silmä näkee veden virtaavan katsojaa kohti, vaikka todellisuudessa tilanne lienee juuri päinvastainen. Syynä tähän virhearvioon on, että ainakin mun katse ohjautuu ensin kuvan oikeaan ylänurkkaan ja lähtee vaeltamaan sieltä alaspäin vesivirran myötäisesti. Oikea alareuna vielä jotenkin korostaa, että vesi virtaisi katsojaa kohden. Vasta pidempään katsottuna huomaa, että vesi virtaakin toiseen suuntaan.

Kuvan ainoa miinus onkin hieman puutteellinen kolmiulotteisuus. Ainakaan mulle kuvasta ei paljastu kovin hyvin kosken korkeusero, joka puolestaan saa aikaan tunteen, että virta kulkisi väärään suuntaan. Paikan päällä koettuna koski on varmasti ollut vaikuttavampi kuin mitä kuvasta näkyy.
Tuossa olet ihan oikeasssa, että veden virtaussuunta saattaa tuntua juuri tuolta. En itse sitä osannut katsoa, kun mulla oli jo mielikuva siitä valmiina. En nyt tiedä sitten miksi, mutta minusta tämän kuvan onnistumisia oli juuri syvyyden tuntu. Tuntuu, että ihmiset kokevat sen kovin eri tavalla? Omiin ajatuksiini tämä paikka ei todellisuudessa jäänyt kovin vaikuttavana ja siksi olin yllättynyt, että siitä tämmöiseen ruutu löytyi. Tietysti tuona ajankohtana mulla oli yliannostus koskia ja muita vaikuttavia paikkoja, joten ehkä se selittää osittain oman mielikuvani paikasta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.4 (62 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty