Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Eräs ratsukko

Helkky Pakarinen ja hänen "pappahevosensa" Floris kansallisten kouluratsastuskilpailujen verryttelyalueelta. Hevosen ja ratsastajan yhteishenkeä parhaimmillaan

Pientä kontrastitarkastusta ja värijuttuja tehty, rajaus kuitenkin täysin alkuperäinen.
-Salla Kuikka

Annetut kommentit

keskinkertainen/hyvä kuva.

Valo on nätti. Valot ja varjot... Sommittelu myös, varsinkin, kun se eläimiä kuvatessa on usein varsin "haastavaa"...

Vielä, kun valo olisi osunnut ratsun silmään ja ratsastajan kasvoihin. Nyt osa kasvoista ylivaloittunut ja toinen puoli alivaloittunut.

Onnistunut kuva joka tapauksessa.
Valon kohdistumista voi ehkä kritisoida, mutta tällaisessa nopeatempoisessa tilanteessa, jota kuvaaja ei voi itse järjestää on tyytyminen siihen, mikä on mahdollista. Kuvan ansiot liittyvät nimenomaan kohdetta hyvin muotoilevaan valoon, kertoohan se hevosen kauniista muodosta ja lajin naurettavasta pukeutumis- ja muusta tyylistä.
Tyylikäs ratsukko ja levollinen tunnelma. Alas olisi kaivannut hitusen lisää tilaa ehkä, vaan olisiko sitten katkennut ikävästi ratsastajan polvesta...
"Valon kohdistumista voi ehkä kritisoida, mutta tällaisessa nopeatempoisessa tilanteessa, jota kuvaaja ei voi itse järjestää on tyytyminen siihen, mikä on mahdollista."

Sepä se. Jos olisi olut ripaus "onnea" tuon valon kohdistumisessa, mutta kuten sanoit tälläisessä tilanteessa sitä ei voi itse järjestää.
Se on tosiaan tuo pirun kenttä, kun siellä yleensä joko sataa kaatamalla tai on tällainen raivostuttavan raaka valo. Tämä on muistaakseni napattu alkuillasta, jolloin aurinko paistaa suoraan tumman metsätaustan yläpuolelta ja kuvaamaan ei pääse kuin siltä puolen, josta tämä on napattu. En ole vielä keksinyt muuta ratkaisua kuin laittaa aukko riittävän pieneksi (muistaen kuitenkin tumman taustan) ja laskea valoherkkyys alas.
Jämäkästi valotettu hyvä ratsukkokuva. Tietysti hiukan kaipaan piirteitä varjoonkin, mutta valo on tilannevaloa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.77 (44 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty