Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Papu

Scratchboard (tai ns. raapekartonki) piirros omasta koirasta. Voisin vaikka lyhyesti kertoa tuosta laudasta, jos se ei ole tuttu jo ennestään- eli kyse on vanerista, jota peittää vaalea savikerros ja tuon kerroksen päällä on ohut mustekerros. Raapekartongissa tarkoituksena on raaputtaa tuota vaaleaa pintaa näkyviin, itse käytän pientä paperiveistä.

Tämä on itsellenikin ensimmäinen kerta, kun tuota kyseistä lautaa tuli käytettyä, mutta täytyy myöntää, että tulen ehdottomasti käyttämään sitä myös tulevaisuudessa- suosittelen :)
-Julia Janhunen

Annetut kommentit

Hyvää työtä! Raapekartonki on kyllä jännää matskua. Harmi, että se on niin kallista. Mä kyllä yleensä tykkään vähä roheammasta jäljestä,eli tyylillisesti ei iske, mutta onhan tämä taidokas.
Raapekartonki yleensä tuo taiteilijan taidot esille lahjomattomasti. Se ei anna anteeksi "eiku" viivoja. Huippujälkeä!
Tekniikat hallussa! Paan 4 pojoa kun muuten ei kuitenkaan uppoo...
5p ..sanattomaks vetää
Jotenkin tuntuu, että dynamiikassa menetetään tai sitten olet hakenut juuri tätä. Mutta sitä ei voi antaa anteeksi, että turpa on karmissa kiinni, vaikka käsittämätöntä taitoa näemmekin.
Kiitoksia kommenteista! Markku, mitä tarkoitat dynamiikan menettämisellä? Ja ihan oikeessa olet tuosta kuonosta, meni liian lähelle reunaa- onneksi hyvällä paspiksella ja kehyksillä voidaan pelastaa aikasta paljon ;) omalla seinällä tuo ei nyt haittaa, mutta täytyy kiinnittää enemmän huomiota seuraavalla kerralla!
On kyllä aidon näköinen, katoin ensin et mv valokua! Tosi upeaa työtä! 5p
Dynamiikka kai lähinnä kuuluu äänipuolelle eli hiljaisissa kohdissa ei kuule mitään ja toisessa päässä korviin sattuu eli piano pianissimosta forte fortissimoon.
Wikipediaa lainaten: Jännite syntyy vastakohtien eli kontrastien rinnastuksesta ja vuorovaikutuksesta. Sommittelussa vastakohtapareja voivat olla esimerkiksi: yksi-monta, pieni-suuri, kevyt-raskas, vaalea-tumma, lepo-liike, avoin-suljettu. Kuvapinnan saa dynaamiseksi näiden vastakohtien avulla.
Mulla oli mielessä lähinnä tuo vaalea-tumma eli asiasta mitään tietämättä, tuli mieleen, että ko. tekniikka vaikeuttaa sitä puolta eli umpi-mustan ja puhki-valkoisen hallinta on hankalaa.
Mitä helvettiä?! :D Tämä on täytynyt vaatia erityistä kärsivällisyyttä ja äärimmäistä tarkkuutta. Eikö se tarkoita, että jokainen raapaisu pitää olla oikea. mitä sitten kun raapaisee jonkin viivan täysin viivan, miten se korjataan? Onko tuo raapekartonki millään tavoin armollinen, kuten ctrl + Z.

Hieno!! Tarkkaa työtä ja näyttää oikeasti ihan koiran päältä. :)
Eli dynamiikka on kuvan tasapaino eri alueilla? Käy järkeen :) itse alan hallita tekniikkaa siinä määrin, että seuraavaksi voikin alkaa keskittyä noihin muihin seikkoihin! Jest. Pikkuhiljaa etiäppäin :D

Juu, ei ne virheet maailmanloppua tuota. Miltein kaikki mahdollinen on korjattavissa eli siitä ei tarvitse stressata...kunhan vain ei ole mennyt niin pitkälle, että on jynssännyt koko savikerroksen pois. Ihan tavallinen muste passaa "kumittamiseen". Niin, ja värien käyttö onnistuu myös- sekä jos hyllyltä löytyy kynäruisku, niin sillä pystyy tekemään jo paljon varjostuksia sun muuta mukavaa.
Sinulla on kyllä uskomaton taito tehdä samalla yksityiskohtaista jalkeä, jossa kokonaishahmot samalla toimivat erinomiasesti. Tässäkin karvan tarkkuudella toteutettu tekniikka ei hävitä pään pyöreää muotoa. Tästä kuvasta kuitenkin sanoisin, että oikeanpuoleisen korvan hahmossa on jotain häikkää: sisä- ja ulkoupuoli eivät oiken stemmaa keskenään, ts. sisäpinnan koveruus ei oikein tule esiin. Toisaalta, ongelmaa ei havaitsisi, ellei teoksen yleinen taidokkuus nostaisi vaatimustasoa tämänkin yksityiskohdan osalta. (Kun tekee hyvää, vaaditaankin enemmän.) 4p.
Timolle vain että koirankin korvat voivat olla yksilölliset koiran mukaan :) Noh, kuitenkin ne mahdolliset "häikät" annettakoon anteeksi sen vuoksi että koiran vasemmassa korvassa jopa näkyy niin todella upeasti noi verisuonetkin joita koiralla tavallisesti niissä on ja joista hätätilassa eläinlääkärit voivat ottaa jopa näyteverta.
Tää on niin nappisuoritus Julialta että!
Voisinpa melkein äänestää tän aukean kaikkien aikojen kuvataidetyöksi kun ottaa huomioon vaikean tekotavan!
Joo, hieno työ ilman muuta. Kerroin vain asian, johon kiinnitin huomiotani; se voi toki pitkällä tähtäimellä osoittautua epäolennaisuudeksi, mutta nyt sanoin sen ihan vilpittömässä mielessä.
Nostan hattua Timolle- erittäin hyvä, että tuotte esille kaikkea mahdollista, mikä pistää silmään. Koitan ottaa huomioon seuraavissa töissä- tosin jokaiseen työhön tulee aivan taatusti jotain, minkä olisi voinut tehdä paremmin, mutta ajaapahan koittamaan taas vähän erilaisella otteella seuraavalla kierroksella :) Kiitos.

Niin ja nyt vasta huomasin, kun istun eri koneella, niin nuo valkoiset töhryt taustassa: ne on luultavasti skannerin pölyä- pitänee vähän pestä :P
Kaunishan tämä on pään asentoa ja ilmettä myöten. Selkeästi parempaa kuin monet eläinkuvat. Vähän etsin katseellani korvan aukkoa...? Jos rajaus on noin tiukka niin laittaisin leveät tuplapaspikset- tulee hyvä optinen harha.
Kyllä, taitoa löytyy, mutta aihe on niin väsyttävä. Todella taidokkaasti piirrety.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.29 (31 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty