Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Immilä

HDR
-Jari Nupponen

Annetut kommentit

Onnistunut HDR. 4p
Tulee mieleen Joulutarina-elokuva. Komea kuva.
Tosi hieno! Muuten melkeinpä duotone kuva mut mökissä reippaammin saturaatiota:) 4p.
Hyvä kuva,kerrankin HDR on onnistunut.
Hiukan ihmettelen tuota Tuomaksen duotone-kommenttia, minusta tuossa ei ole mitään duotonekuvaan viittaavaa.
Duotonekuva tehdään kahdesta eri väristä jotka ovat yleensä PMS*-värejä tai päävärejä CMYK , tässä kuitenkin löytyy huomattavasti enemmän värejä.
*Kirjapainossa käytettäviä sekoitevärejä, PMS 300 on esim suomenlipun sininen jossa on käytetty 100% sinistä ja 43% magentaa.
Niin tuo PMS 300 ei vielä ole duotoneväri vaan esim toinen duotonekuvan väreistä ,toinen voi olla melkein mikä muu väri tahansa.
Vielä kuvasta, Jari on onnistunut hienosti tallettamaan talvisen maiseman menemättä tippaakaan liiallisuuksiin, hyvä :)

UPEA! 4p
Kirjoitinkin "melkeinpä" ja sen vuoksi kun kuvan värimaailma on tönöä lukuunottamatta mukavan hillitty. Voi olla, että duotone on väärä sana...
Reilu 30v mm. duontonekuvien kanssa touhunneena olin ehkä hiukan liian nipo, ei ollut tarkoitus viisastella.
Sitten vielä Tuomakselle, touhuaminen lähti siitä raatihuoneentorin vierestä v. -70, tiedät varmaan paikan.
Tuttu paikka:) ...nyt kun tarkemmin katsoin kuvaa niin huomaa, että kuvan puolesta välistä ylöspäin hanki/maisema on eri sävyistä. Näin mulla itsellä on käynyt joskus kun en ole säätänyt koko kuvaa kerralla vaan osa-alueittain... Hyi yök mitä nipotusta itseltäni! :D Jokatapauksessa ihan mahtava kuva!
Onnistunut kuva, jossa hieno talven tunnelma.
yläpuoli luomua alapuoli överiä, en tykkää
Realistisuus on sitä luokkaa, että tuohon virran partaalle kuuluisi joulutonttu onkimaan lipeäkalaa suurisilmäinen bambi seurassaan :D Mutta vaikuttava silti.
HDR:ää parhaimmillaan! 4p
Joskus aikaisemminkin asiasta maininneena, tämänkin kuvan kohdalla voisi todeta, ettei tällä ole mitään tekemistä HDR-idean kanssa.
Mikä on HDR-idea?
Meinasin kysyä samaa,ilmeisesti se on Markun mielestä sitä kun ihan asiallinen kuva pilataan mm. räikeillä ja luonnottomilla väreillä.
Tässä ei ole niin onneksi tapahtunut :)
HDR tai ei, mitä välii, kunhan kuva on hyvä. Tämä on, rajoilla kuitenkin jo mielestäni mennään. Pidän, 4p.
Ihminen tai oikeastaan sen silmä/aivo adaptoituu suurenkin dynamiikan mukaan, mihin kenno tai näyttö eivät pysty. Sitä avittamaan kehitetty noin 5-7 kuvan yhteenymppäys, jolla kirkkautta ja tummuutta yksityiskohtineen saadaan mukaan on hdr-kuvan idea. Nykyään yhdestä kuvasta viritetään luonnottomuuksia, joita väärin nimetään hdr-kuviksi. Helpompaa moisten aikaansaamiseksi olisi käyttää ostettuja tai varastettuja filttereitä. Tämä kuva ei halottele eikä pursuile värejä eli kuvana on hyvä, mutta sen yhteydessä maininta hdr:stä on karhunpalvelus. Onnistunut hdr-kuva ei hypi ikkunoista sisään, tuskin sitä edes huomaa - mutta tyydytys on taattu.
Termeistä viis. Jos kuva on hyvä, se on hyvä, oli sitten hdr, ir tai zone system! Tää on ihan jees, yläreunan rajauksessa voisi tiivistää noi valkoiset taivaspalat kokonaan pois.
Pidän kuvasta. Harmonista kuvaa kontastoivat oivallisesti punainen tönö ja juokseva virta. Avoimet 'tallin ovet' kuitenkin jotenkin häiritsevät ja herättävät kysymyksen? 4 p.
Minä tykkään koko kokonaisuudesta. Yleensä HDR-kuvat ovat hienoja, koska niissä on paljon sävyjä. Pojoja 4,5
Tuttu paikka. Aika hankala paikka kuvata itse asiassa. Hyvin olet onnistunut siinä. Itse en löytänyt näin puhdasta kuvakulmaa kun kaikkea on tiellä siinä ja tässä. :)
Hieno, tuttu paikka ja hienot sävyt kuvassa. Mylly on vähän joulufilmien tai Sormusten herra-värien kovasävyinen, mutta toki tehokas. Sommittelu toimii upeasti.
Upea kuva! hienot sävyt!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.58 (83 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty