Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kaamoksen jälkeen

55cm x 46cm akryyli kankaalle.
Maisemaa Inarista tammikuussa 2011.
-Jaakko Joensuu

Annetut kommentit

Melkoisen onnistunut teos. Tykkään aiheesta ja jäljestä. Aurinko kruunaa kaiken. Tekee työstä maalauksellisen. oN se vaan niin hieno 4p
Maalauksena vallan loistava. Realistinen, mutta seassa ripaus impressionismia. Ehdottoman aidot värit. Täydet 5 pistettä.
Hieno on, parasta A-ryhmää. Kylmänsinisen lumen ja lämpimän oranssin auringonheijastuksen kontrasti on hieno. Aurinko voisi ehkä olla vähän kalpeampikin. 5p.
Nonii vihdoinki viihdyttävää "maisemaa".
Todella hienot valot, varjot ja värit! Mukavan "rosoinen" tekotapa. Ehkä tuo auringon oranssi rengas vähän liian vahva, kuten Timokin mainitsi. Auringon valon heijastumat tuonne oikealle puolelle oksiin olet malttanut tehdä hillitysti ja hyvin.
Törkeen hieno. Hienon työnjäljen lisäksi oikeen kiva kompositio, kyl tästä täydet pinnat pitää antaa. =)
Nonni, noin sitä taas lapista kajahtaa! Nämä lapin taiteilijat osaavat tulkita luontoa. Sielläpä ei olekkaan kivitaloröykkiöitä ja mölyäviä autoja kuin on näillä meidän asuinsijoilla. Tällaisesta rauhasta nautin minäkin ja kun se tehdään näin taidokkaasti taulun muodossa niin jo vain tuollainen minulle kelpaa! Ja ilman ehtoja 5+ p!
Tervetuloa takaisin Jaakko! Mukava nähdä pitkästä aikaa töitäsi aukeassa!! :) Katselin muuten viime viikolla kirjanmerkkejäni täällä aukeassa ja mietin mahdatko tulla enää täällä piipahtamaan kun viime julkaisustasi on niin pitkä aika ja sitten kohta jo tuot tänne uusia töitäsi :D Mahtavaa! Ja kannatti odottaa, tämä on upea! Tunnelma, kontrastit, siveltimen jäljet ja kaikki!
Ei tälle voinut muuta, kuin antaa 5p. Harvoin näkee näin onnistuneesti kuvatun varsin vaikeasti tavoitettavaa vaikutelmaa. Pensselinjäljet miellyttää.
Täytyy sen verran kommentoida, että tuo aurinko toden totta on aika voimakas. En tiedä, miksi se on korostunut noin voimakkaaksi - maalauksessa se nimittäin on hillitympi. On ikuinen ongelma saada näytöllä maalaus näyttämään täsmälleen samalta kuin alkuperäinen. =)
Pitää vielä lisätä yksi kommentti. Syvyysvaikutelma eli perspektiivi on erittäin onnistunut tässä työssä.
Oletko maalannut paikan päällä, ulkomuistista vai valokuvaa mallina käyttäen?
Pakko vieläkin kehua tätä. Tämän työn tunnelma on upea noiden valöörien kanssa! Tulee vaikutelma että Inarin kaamos on juuri taittunut ja aurinko on noussut pitkän hämärän jakson jälkeen. Tästä voi aistia jopa pakkaslukemat, eli 31 celsiusta, päätellen tuosta pakkasudusta taustalla;)
Olen suorastaan mykistynyt....vaikka ei siltä näytä. :)
WHOA! Oon koko tän päivän vaan fiilistellyt kaunista säätä ja auringonpaistetta ja nyt illalla iskeytyy silmien eteen teos joka herättää kaikki hyvät tunteet encorena :D plussaa varsinkin imressionistisuudesta, fotorealistisesta kuvasta ei samanlaisia fiiliksiä olisi tullut.
Ehkä viides runko vasemmalta erottaa kuvan toritaiteesta, jonka auringon kehrä, epäloogiset varjot, ylimitoitettu värien käyttö ja taaempien latvusten huitelu tuovat mieleen. Mutta toisaalta lähirunkojen käsittely ja valon läikähdykset oksissa ovat nautittavia ja tunnelman aistii, mikä selättää aneemisen taivaankin ja lopulta selättää katsojankin.
Ompas kaunista!
Kiitoksia vaan kaikille kommentoinnista! Markulle kommentoisin vielä sen verran, että oikeassa maalauksessa värit ovat hillitymmät.
Nyt täytyy kyllä vetää omia sanoja takaisin! Katselin katselin rapeassa pakkasessa aamuaurinkoa vastavaloon, ja juuri tuoltahan se näytti: sinistä hankea, auringon oranssisia heijastuksia, ja aurinkokin loisti yhtä voimakkaasti kuin tuo tuossa.
Tästä maalauksesta tulee mieleen palvelusajat Ivalon Rajajääkärikomppaniassa. Joskus sai ihastella juuri tämän tapaisia näkymiä, mitkä hieman lohdutti raskaiden sissileirien lomassa - mutta enpä kyllä haikaile niitä aikoija. :)

Pyrkimykseni oli siis sanoa, että kaunis kuva, ehkä omaan silmään liian kylläiset värit, mutta sopii joka tapauksessa ihan hyvin noinkin.
Varsin oikeutetusti tämän on ylläpito poiminut kuvataiteen etusivulle:)
Hieno aihe ja todella upea toteutus. Hienosti onnistuneet valokohdat tuossa hangella.
Hyvin tavoitettu kevään kylmyys, aamu, ja valo.
Hieno, mutta ovatko värit kuitenkin hieman liian kylläisiä?
Teratogenesis: Maalauksessa värit eivät ole niin kylläiset kuin mitä se tässä näyttää. Olen huomannut, että PC monitoreissa värit ovat hieman liian yli, kun taas Macissa värit ovat lähempänä oikeaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.29 (49 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty