Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Black & White

Mustia raitoja valkoisella pohjalla vai valkoisia raitoja mustalla pohjalla?
-Tapio Kaisla

Annetut kommentit

Ompa psykedeelinen!
Todella mainio, etenkin tuo suoraan kameraan katsova seepra on niin piste iin päälle.
On kyllä syväterävyys kohdallaan, hieno kuva. Kameraan tuijottava seepra tarjoaa hauskan viiveen kuvaan. Tuijottelija voisi korostua pystyrajauksella vielä enemmän.
Kunnon seeprasoppa. Huikean hieno.
Pieni kontrastin nosto parantaisi ja selkeyttäisi kuvaa, muuten ihan hyvä :)
Sen verran vielä sanoisin, että kuvassa musta on mustaa ja valkoinen valkoista, mutta keskisävyjen kontrastin nosto oli se jonka olisin halunnut kuvaan, nyt liikaa harmautta siltä osin.
Lisäksi esim. tässä suoraan katsovan ja vasemmalla alakulmassa olevan turvat ovat liian tummat, niihin saa helposti lisää sävyjä .
Vaude! tää on hauska! :)
Silmät menee solmuun mutta mahtavan hieno seeprasekamelska:)))
Hauska ja vaikuttava kuva jossa hienosti yksi zeebroista nousee tähdeksi. Juha Pekan kanssa samaa mieltä, kontrastia on niukasti, tulee mieleen huonosti vedostettu mv-kuva niiltä osin. Alareunan korvat ovat hauska yksityiskohta.
Sori mut mun on vaikea uskoa tätä muuntelemattomaksi. Edempänä olevissa seeproissa on epätarkkoja kohtia ja taaempana olevissa tarkkoja millä tahansa (vaikkapa Tilt/Shift aka Perspective Correction) linssillä otettuna. 0 p.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun tätä kuvaa väitetään muunnelluksi moneltakin osin! Eräällä foorumilla meinasi tulla kovakin tappelu asiasta. Leppyivät kun näytin alkuperäisen rawin. Linssinä Canon 100-400mm, Käytössä 210mm aukolla 9. Kuuman päivän väreily tekee osasta seeproja epätarkempia kuin toisista. Ja seeprojen raidoituksen tarkoitushan on juuri tämä, hämätä petoeläimiä epätodellisella näkymällä!

Kontrastin puute lienee sitten oman näyttöni vika, vaikkakin pitäisi olla säädetty. Pitänee tarkistaa. Isosta vedoksesta seinälläni ei kylläkään kontrastia puutu.
Minusta tässä on kontrastia vaikka kuinka ja sommittelultaan kyseessä on enempi kuvio eikä niinkään seeprat. Mitä nimettömän kommenttiin tulee edessä/takana terävä/epäterävä nuo asiathan toistuu millä optiikalla vaan kun on sopivat olosuhteet tai sopiva liike/suljinaika. Tehokas ja hyvä otos!
On kyllä mainio kuva, mukavaa vaihtelua tänne aukeaan! 4p
Hieno kuva.
Minunkin näytöllä kontrasti on vähän heikko.
Onko kukaan laskenut kuinka monta raitaa kuvassa on? :)

Erittäin hieno otos. Mielenkiinnosta olisi kivä nähdä tämä myös väreissä jotta voisi verrata eroa. Mutta siis ehdottomasti mustavalkoisena tälläinen pitää olla.
Hurjan hieno....raidat vilistää silmissä.
"Ei ole ensimmäinen kerta, kun..."

Myönnän virhearvioni. Kaukoputkea alinomaa käyttävänä ornina minun olisi pitänyt tajuta, että savannilla väreily voi olla teleobjektiivin kanssa näinkin ihmeellinen. Siis: 4 p.
Migreeni tulee, muutoin erittäin hieno.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.89 (96 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty