Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Erämaiden asukki


-Marko Asunmaa

Annetut kommentit

Mielestäni hieno kuva kuukkelista, värit,sävyt ja kuvan hienot yksityiskohdat paikallaan, jos nyt jotain muuttaisin niin alas hiukan lisää ilmaa.
Mielestäni outo kuva kuukkelista, joka on naavaa kasvavien, tykyn vaivaamien kuusikoiden ja (kuusen puurajan pohjoispuolella) jäkäläisten männikkölaaksojen laji. Ja ihan kuvana levoton. Eikä (automaatti?)tarkennuskaan ole kohdallaan.


En väitä olevani kummoinenkaan lintutietäjä, mutta kuvasta olen samoilla linjoilla Juhan kanssa.
Hienon erilainen kuukkelikuva ja hyvin napattu tilanne.
Kuukkeli on varislintu ja siis kaikkiruokainen, tuosta on ape kyllä kaluttu loppuun ja ilme kai siksi äreän puoleinen. Hieno oivallus ja mukavan erilainen kuukkelikuva niiden satojen kuusimetsäkuukkeleiden jälkeen. Pojoja.
Vähän harvinaisempi lintu ainakin näillä leveysasteilla, mutta itse kuva ei mua kyllä valtavasti sykäytä.
Nimettömälle tiedoksi, että tarkennus on kuukkelin silmässä.. Ja kyllä niitä esiintyy (näköjään) täällä pohjois-lapissa asti, missä ei ole kun kitukoivua ja mäntyä..

Muille kiitokset kommenteista, juu, tosiaan alas ehkä hieman kaipaisi tilaa, mutta enempää sinne ei valitettavasti ole :)
Itse tykkään kuvasta ja paljon. Kuukkeli on yleensäkin kaunis lintu ja tässä korostuu juuri selän ja siipien sulkien kauniit yksityiskohdat, eniten tarkoitan juurikin noita raitoja vai miksi niitä sanoisikaan. Aluksi kuvaa katsoessa ei kiinnitä kunnolla huomiota siihen, minkä päällä lintu seisoo mutta kun huomaa niin kuvaan tulee oma syvyytensä pääkallon takia, ei kai lintu sentään siitä lihoja ole syönyt. Mutanttilintu! Vaikka tarkennuksesta muilta onkin tullut hallaa, mielestäni taas se sopii tuonne silmään. Ainakin itse kuvassa kiinnitän huomiota juurikin silmään ja linnun pään asentoon, mikä tuo tunteen "Tiedän mitä teit viime kesänä".
Minusta sommittelu ei toimi kovin hyvin, eli alhaalta ahdas ja katse väärään suuntaan. (olen näköjään tylsä perinteiden vaalija) Kuukkelin päällä olevat risut myös vievät vähän tehoja. Kuukkeli seisomassa poron ylähampaissa kuullostaisi lähinnä "kalajutulta", mutta näin se vaan on. Niukasti kolmonen vaikkakin valo on hyvää ja kuukkeli kaunis lintunen.

Sävysävyyn siniharmaa kuva poroerotuspaikan tuntumasta tai jostain. Ei minusta tasapainoton, vaikka katsookin oikealle: sarvet painottavat vasenta puolta.
Sekava näpsy.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.55 (76 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty