Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Nappisilmä

Vielä yksi liituri...
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

Mahtava kuva liito-oravasta haavan rungolla.
Ihana ilme kuin leikkipupu:)
Söpö kuin mikä! Tarkkaa työtä jälleen kerran. 5p.
Söpöysasteikolla täys kymppi ja kyllä kuvastakin se viisi pistettä oli annettava.
Hieno kuva liito-oravasta:))
Oletko hypnotisoinut kurren kun se näyttää siltä että on jähmettynyt niille sijoilleen:)))
Otuksella on ihan huippu-mahtava ilme ja erittäin hyvin olet sen saanut tallennettua.
Todella upea kuva! Terävyys ja valotus aivan nappi(silmissä). Hienot sävyt. Onko runko maata vasten, kun sade tulee liito-oravan selkään? Seikka antaa kuvaan oman mausteensa.
"Onko runko maata vasten, kun sade tulee liito-oravan selkään?"

Ei kyllä se on kuvattu suoraan ylöspäin kamera puunrungossa kiinni.


Upea!
Mielettömän hieno, eipä tästä paljon narinoita löydy... Ei siis yhtään.
Hieno!!!
On se liikkis :)
Hyvähän tämä.
Tosi hyvä.
Saako uteliasuudesta kysyä? Olitko puussa vai mistä olet napannut kuvan?
"Saako uteliasuudesta kysyä? Olitko puussa vai mistä olet napannut kuvan?"

Maanpinnallahan minä ja liituri puussa. Kuvattu siis objektiivi puun rungossa kiinni suoraan ylöspäin.

Mitähän jos tässä kuvassa olisi "tavallinen" orava...niin hihkuisiko kansa innoissaan ?

Eli toisinsanoen, kuvaa ei arvostella kuvana vaan tärkeämpää on kuvauksen kohde.

Sikäli vaan, että valokuvanahan tämän kuvan ansiot eivät ole juuri kummoiset. Tausta on ikävän sekava ja vie huomiota kuvankohteelta ja sävyt ovat hieman tunkkaiset josta tietysti selviäsi parilla napin naksulla shopissa.
Tausta ei ole mielestäni sekava, vaan hyvinkin simppeli, puun rungon muodot näkyvät hyvin ja ylimääräistä ei ole. Tummuuttahan tässä on, niin kuin usein liito-oravien maailmassakin, liikuskelevat enimmäkseen vähän valon aikaan. Kohde ja aihe on mielestäni ihan keskeinen osa kuvaa - niin kuin tietysti tekninen onnistuminenkin. Tämän kuvan arvoa nostaa se, että liito-oravista ei näe usein kuvia. On ehkä helpompi hyväksyä että tällaiset pienet eläimet hidastavat tiehankkeita ja kaavoitusta, kun näkee millaisia ne ovatkaan!
Nimettömälle: Jos kuvassa olisi "tavallinen" kurre yhtä veikeästi katsomassa niin kyllä kehuisin ihan yhtä lailla. En siis siksi että kuvassa yleensäkään on kurre vaan sen takia että kuva on mielestäni hyvin onnistunut.
Mä pidän kuvan tummista väreistä koska ne sopivat hyvin metsään ja eläimen ilme on ihan huiman vinkeä:))
Myös tarkkuus on paikallaan ja taustassa en näe mitään sekavaa - vain väreistä päätellen tavallisen haavanrungon.....
Siis miksi en kehuisi kuvaa joka on kaikinpuolin onnistunut?
Pitäisikö kuvaa boikotoida tai haukkua vaan sen takia kun siinä on eläin?
Mikä logiikka siinä on?

Siitä vaan nimetön - kamera käteen ja kuvailemaan metsän elämää, ei sen nyt niin koville pitäis ottaa...kunto kasvaa ja metsä on hyvä paikka myös mielen virkistyä, ei ole ollenkaan niin kitkerän katkera kun kävelee päivittäin viiden kilsan lenkin metsässä:))
Osaa jopa nauttia eläinten kuvista mikä tuntuu aina väliin jonkun mielestä olevan varsinainen syvien syntien kuilu täällä aukeassa.
Päivä-Maritallahan on kumma asenne...

Esitin aivan perustellun ja asiallisen kritiikin jonka pohjalta minusta tuli kitkerä/katkera ja mitä kaikkea :) Eipä vähä mitään...

No...oli miten oli niin kuvahan on ihan asiallinen peruskuva (annoin 3. pistettä) mutta on aivan päivän selvää, että jos kuvassa olisi se "tavallinen" orava niin kuvan arvostus olisi aivan eriluokkaa jossa siis tullaan siihen mitä yritin kirjoittaa mutta joka jäi Päivi-Maritalta jostain syystä ymmärtämättä - Vaikuttaako kuvan kohde kuvan arvosteluun.

Mutta tämä oli ilmeisen vaikea asia sisäistää joten antaapa olla. Aukea jatkaa sitä samaa kuva-arvostelu linjaa mitä se on soutanut jo vuosia.
Mä jäin vielä arvuuttelemaan että mitä mahtaa tarkoittaa sekavuus taustassa? Häiritsevätkö nuo putoavilta pisaroilta näyttävät haaleat "viivat" eläimen yläpuolella?
Kyse on tuosta puunrungosta joka ilmeisesti kaareutuu taapäin mentäessä ja näin nousee kurren taustaksi. En nyt vaan pidä tuosta taustan epätasaisuudesta. Nuo viivat sen sijaan (lunta tai vettä?) ovat yksi tämän kuvan plussia ja kohottajia.
Kiintoisaa, kiitos vastauksesta.
Rehellisyyden nimessä pitää myöntää (liittyen edellä käytyyn keskusteluun), että tuskin olisin vitosta klikannut arkipäiväselle kurrelle... Omaan arvosteluuni vaikuttaa kiistattomasti myös kuvan kohde, uskon sen vaikuttavan valtaosan arvosteluun. Kuva hirvestä metsän reunalla saa varmasti paremmat pisteet, kuin samalla paikalla möllöttävä lehmä.
Näin...kiitos Raija.

Mutta jokainenhan tykkää mistä tykkää, että siitä vaan. Ei se ole minulta mitään pois jos joku tykkää söpöstä kurresta. Toin vain mielipiteeni julki, joskin nimettömänä tällä kertaa ja juuri siksi kun selvää on, että kun uskallat olla erimieltä niin olet kitkerä/katkera/huonolla tuulella/eläintenvihaaja.

Tämä tästä minun osaltani.
Hieno kuva harvemmin nähtävästä eläimestä. Teknisesti onnistunut ja tausta mitä loistavin. Ei moitteen sijaa. Nappi otos nappisilmästä.
onpas se söpö :)
Täällä ehtikin joku rohkea kommentoida, halusin vaan sanoa että nimetön on avauksessaan oikeilla jäljillä. Toisaalta ns. "harvinaisesta" kohteesta pitää lisäpisteiden ropistakin.
Myönnetään että täällä todellakin kuvan kohde vaikuttaa arvosteluun aika paljon.
Söpö kissa tai koira tai pikku tipunen kuvassa niin heti huokaillaan onnesta vaikka itse kuva ei kummoinen olisikaan...

Mutta sitten on niitä joille ei kelpaa minkäänlainen kuva missä vaan on jonkinsortin eläinmaailman edustaja...kaksi puolta jotka eivät näytä ikinä kohtaavan enkä ymmärrä miksi...
Eikö hyvä kuva ole hyvä kuva esittää se sitten mitä hyvänsä?

Otan vastaan haukkumiset huumorimielellä, ei mun itsetuntoni niistä sentään kokonaan tuhoudu:)

Kirjoitin sitäpaitsi että MINÄ olisin antanut kuvalle samat pisteet on siinä vaikka lapamato kiertyneenä puun rungon ympäri jos kuva on mielestäni hyvä.

Totta kai eläimen harvinaisuus nostaa kuvan arvoa mutta ei pitäisi vaikuttaa kuvan muuhun arvosteluun. Hyvä kuva on hyvä kuva vaikka siinä olisi hämähäkki väärinpäin.

Pyydän syvästi anteeksi tältä nimetömältä joka ehkä ei olekaan se sama nimetön joka täällä normaalisti heittelee omia "hauskoja" kommenttejaan kuvista.


Mahtava tilannekuva. Rajaus ja värit toimivat
Kuvassa voisi ajatella olevan kaksi puolta - sisältö ja muoto. Tekniikka on siiten tapa tuoda ne esiin - omine rajoituksineen.

Aukeassa esitetään myös kuvia, joissa on kyllä tekniikka hallussa ja ehkä muotoakin, mutta sisältöä ei lainkaan. Mitä hyvää sellaisissa kuvissa on? Ensin on oltava sisältö - jotain kerrottavaa - sitten on hallittava tekniikka niin, että sille pystyy antamaan haluamansa muodon.

Sisällöllä on siis merkitystä kuvan arvostelussa ja saakin olla.

Mitä - sanoitteko, että hän osaa viittä kieltä - entä onko hänellä jotain sanottavaa? (Lauri Viita)
Näkisin että luonnon söpöydellä ja suloudella on sanottavaa, eikä se rajoitu vain tähän kuvaan tai nätteihin valokuviin yleensä, luonto puhuttelee jos vain on herkkyyttä tarttua viestiin. Liito-oravan kohdallahan söpöys on monien mielestä varmasti myös kiusallista - ajatellaan että luonnonsuojelupropaganda vetoavine kuvineen hidastaa kehitystä. Ja voihan söpöys ärsyttää muutenkin!
Mikko sen sanoi tyhjentävästi ja Juha täydensi. Jos tossa puunrungolla olis sateen hakkaama koiranpaska, niin tuskinpa pisteet olisivat samaa luokkaa... Kuva on yksi kokonaisuus ja sisältö on ysi osa sitä kokonaisuutta.
Mä haluisin nähdä kunnon koiranpaskan korkealla puunrungolla....olis himskatin mielenkiintosta miettiä miten se on sinne joutunu:)))
Ei millään pahalla Raija, en mä pottuile - tuli vaan mieleen että olis se aika akrobaatin sontima.....:))
Niin no, olis kai sekin jo vitosen arvoinen suoritus, vaikkei ehkä kuvana niin mielenkiintonen... ;)
:) Vitonen, mitä muuta täällä voi sanoa
5
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.15 (97 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty