Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Yhdessä

Akvarelli
-Aki Mononen

Annetut kommentit

Taustalla oleva maisema sekä lumi tehty märkänä märälle, muut kuivempana peittävänä.

Oho akvarelli... ei uskois... voisi luulla että öljy tai akryyli kun on niin voimakkaat värit. Hyvä tunnelma, ihanat kuusen oksat ja muutenkin hieno työ.
Kiitos. On se akvarelli ja ihan nappiväreillä tehty. Luulin kyllä ilmoitautuneeni kansalaisopiston akryylikurssille ja akryylit mukanani paikalle ekalla kerralla ilmestyin. Seuraavalla kerralla oli sitten Clas Ohlsonilta ostetut akvarellivärit, paperit ja siveltimet matkassa ja alkoi tutustuminen tuohon märkää märälle tekniikkaan, jonka edetessä tuo hanki ja tausta syntyi värien leviämisen seurauksena. Onnekas sattuma tuo melko hankimainen lopputulos, samoin se että tuolle kurssille jouduin. Hahmot on myös tehty alkuun tummalla värillä, märkää kuivalle paperille ja sen jälkeen kuivahkolla värillä arkyylimaisesti tarkentaen. Kuusen lumi on tehty valkoista peittävää väriä käyttäen, noissahan voisi käyttää sitä maskia, tosin vaatisi aika tarkan suunnitelman tulevasta lopullisesta kokonaisuudesta.
Hieno työ!
Käymme yhdessä ain käymme aina rinnakkain tai jotain tuli tämä laulu mieleen. KYlmää ja kaunista.
...potenttiaalia löytyy, ajattelin tuossa kun sanoit ostaneesi Clas Ohlsonilta värit, kyllä tällä taidolla kannattaa jo satsata laatuväreihin, itse käytin alussa mm. Classicon öljyvärejä, kunnes kokeilin Beckersin, joihin olen nyttemmin päätynyt, vaikka ovatkin Ruotsalaisten tekemiä ja hieman kalliimpia, mutta kyllä eron huomasi, kerran minulle tuotiin markkinoilta ostetut 10 ¤ maksaneet Kiinalainen värisarja, ja voi helevetti, en voi muuta sanoa, ostin viime kesänä Suomessa käydessäni muutaman laatupensselin, kalliit olivat, mutta kyllä ero oli kuin yöllä ja päivällä verrattuna parin euron pensseleihin, maalaamisesta suorastaan nautti kun otin ne käyttöön, kankaissa on myöskin valtavia eroja, ostin täältä Espanjassa basaarista kerran 10 ¤ maksavan kankaan 100cm x 80 cm, kun samankokoinen kangas maksaa 25 ¤ alan liikkeessä, ja jälleen kerran voi helevetti......
Tässäpä työ, jossa on kaikki kohdallaan. Talven, lumen, valon ja ympäristön vahva tuntu. Kahden ihmisen välinen tunnetila. Tietysti makuasia, mutta tästä mielestäni on taiteessa kysymys. Ei mitenkään mielikuvitusta villitsevä tilanne: nainen ja mies kävelemässä metsätiellä. Mutta, siitä on kuvattu se tietty hetki. Aikoinaan Helene Schjerfbeck totesi, että kaikki kauniit hetket ovat maalaamisen arvoisia. Mielestäni tämä on juuri sitä.
Tätä voi katsella uudelleen ja uudelleen ja laittaa ajattelemaan. Teknisesti lähes täydellinen.
High five!
Kiitos edellisen jälkeisistä. Olen huomannut kyllä niiden värien osalta saman, kuin Juhani mainitsit öljyväreistä. Ne Ohlsonin värit käsittääkseni oli Kiinalais valmisteiset ja kuluivat todella nopeasti. Sama oli joskus öljyväreissä kun alkuun maalasin kaikkein halvimmilla, oli menekki paljon suuremnaa kuin Wintoneilla, joita sittemmin ostin "Lumikista" pääkaupunkiseudulla asuessani. Pensseleissä siirryin jo kalliimpiin laatupensseleihin, riitti se karvojen irtoilu ja epätasainen siveltimenjälki. Etenkin akvarelleissa karvan poistöppääminen saattaa pilata peruuttamattomasti paljon.
Juha-Pekka, kiitos kommentista, tuossa on juuri se hetki yhteistä etenemistä...
Todella upea !
Ompas komia! 5p
En tiedä mitä ajatella, koska kuvana ei kovinkaan hieno, näyttää räpsäistyltä valokuvalta. Mutta taas teknisesti aivan upea, ei todellakaan tunnistaisi akvarelliksi. Pakko antaa 5.
Tässä täytyy yhtyä Ainon mielipiteeseen. Se ei kuitenkaan poissulje tuota huikeaa taitoasi missä esimerkiksi syvyysvaikutelmat ja mittasuhteet eivät kyseenalaistu missään vaiheessa. Voisi melkeinpä luonnehtia että siinä suhteessa "idioottivarmaa työskentelyä". :) Valöörimaailmakin on täten myös ihan valokuvamaisen vakaata jossa ei myöskään silmä sairasta.
Olet todella taitava! 5 pojoo ilman muuta.
Ja kun kerran minulla on tämä uudelleenmuokkausmahdollisuus, niin lisään vielä että nuo aikaisemmat työsi vakuutti minut yhä uudelleen.
Lisäksi tässä työssäsi osoitat että akvarellitkin voivat ulottua ihan uudenlaisiin ulottuvaisuuksiin. Tämä esimerkiksi on ihan uudenlaisen näköinen akvarellityö! Tällaiseen ei kaikki edes pysty.
Kiitos edelleen. Ainon kommentti on ihan kohdallaan, tämä ei ole perinteisellä vesiväritekniikalla tehty, eikä varmaankaan heilauta nuoren ihmisen ajatusmaailmaa, sillä kaikki kuvassa näkymä, on vielä niin kaukana edessä ;). Pyrkimykseni oli kokeilla kuinka valon ja varjot saisi lumella toteutettua, akvarelliväreillä. Se mielestäni onnistui aika hyvin. (se osa oli märkää märälle, värien sekoittuessa toisiinsa)
Tuon maalaamisen aikaan minulla ei ollut mitään tietoa vesiväritekniikoista tai miten niillä pitäisi maalata. Kirjoitin tuossa alussa että en ollut ilmoittautumassa akvarellikurssille, oletin olevani menossa akryylikurssille. Akvarellia en olisi edes harkinnut alkavani. Akvarellitekniikat olivat siis tuolloin alkuvuonna täysin vieraita, kuten pitkälti edelleenkin. Oletin että vesivärejäkin vaan hinkataan paksuiksi ja maalataan kuten akryylillä, tarkoituksena vain saada syntymään haluamansa näköinen lopputulos.
Oppia ikä kaikki, jonkin vuoden kuluttua uskoisin myös tuon oikeanlaisen tekniikan jollain tavalla hallistevani, sillä tämä harrastaminen on pääosin tekemiseni.
Täällä on esitelty monia upeita töitä, joiden kautta olen tehnyt kokeiluja esimerkkiä ottaen, ei vielä onnistu mitenkään. Tämä oli ensimmäinen työ jonka keväällä alkaneella akvarellikurssilla tein, kaikenkaikkiaankin ensimmäinen arvarelliväreillä tekemäni, n 30+ vuotta sitten tapahtuneiden koulun kuvaamataidon tuntien kokeilujen jälkeen. Tuo "yhdessä" työ poikkesi muiden arvarellikurssilla olleiden tekemistä (muut, ovat jo kauemmin harrastaneet ja nimenomaan akvarelliväreillä), samoin kaikki muut työt joita olen siellä tämän kevään aikana tehnyt, ovat poikenneet muiden tekemisistä tekniikkansa osalta. Olen siis huono oppilas, en ole oppinut uutta tekniikkaa, vaan jumittunut vanhaan tapaani tehdä, välineestä viis.
Tuo mitä Oiva kuitenkin mainitsi uudesta tekniikasta, pitää paikkansa etenkin sen kangasvuokko teoksen kanssa. Siitä opettaja kurssilla sanoikin että eipä ole ennen kyseisenlaista maalaustekniikkaa nähnyt, mutta nyt se on olemassa.
Maalasin jonkin osan ja heti töpöttelin paperilla maalikerrokset pois, tarkoituksena alkuun poistaa liian tummiksi tulleita osia. Huomattuani mikä oli tulos, haaleita edellisvuotisen näköisiä, aloin maalaamaan kuvaan oksia ja tikkuja, alkuperäisen kukkia ja vihreitä lehtiä suunnitelman sijaan. Se että olin aikaisemmin maalannut vain öljyväreillä, sekoitti asiaa siten, että olin oppinut sekoittamaan kaikki värit valkoisen kautta. Nyt tiedän että vesivärejä käytetään väri vedellä ohentaen ja kerroksittain levittäen, niin tein jo noiden vuokkojen kanssa, värejä en enää sekoittanut valkoisen kautta mutta maalasin todella paksuilla väreillä. Minulla ei siis ole ollut mitään tietoa siitä mitä akvarellimaalaus on ja miten se, perinteisesti, oikein toteutetaan.
Tämä on siis varmastikkin ihan uudenlaisen näköinen akvarellityö.
Tekniseltä toteutukseltaan oikeanlaiset akvarellimaalaukset, kuten; tanssiin kutsu, Jokimaisema ja M43, ovat upeita ja edustavat juuri sitä mitä itse toivon oppivani. Sellaisia en voi tänne kuitenkaan julkaista, vasta kuin ehkä jonkun vuoden päästä, ellei ihmeitä tapahdu.
Huono puoli tässä harrastamisessani on se että uuden oppiminen on hiukan vaikeaa, enkä tiedä eri tekniikoiden määrityksiä ja rajoja. Kuitenkin pyrkimys on päästä pois öljyväreistä ja silloin vaihtoehtona ovat akvarelli ja akryylimaalaus tai liidut / kynät
tai maalaaminen pelkästään ulkona.
Öljyvärimaalauksen osalta olen käynyt 1 lukuvuoden kurssin kansalaisopistossa 2006-2007. Siellä opettajana toiminut taiteilija painotti paksun värin käyttöön useana kerroksena. Taulusta ei saanut näkyä yhtään läpi kun katsoi valoa vasten, eikä siveltimellä saanut tehdä pitkiä vetoja, piti maalata säännöllisen epäsäännöllisesti töpöttäen sutimalla.
Nyt olen kuullut että se on ollut jonkin 100 vuoden ajan tyylinä ja taas toisena aikakautena on saatettu maalata hyvinkin ohennettuna jne jne. Kuka tietää miten akvarelliväreillä vielä joskus maalataan ja minkälaisia tekniikoita siihen tullaan käyttöön ottamaan. Akvarellimaalaamisessa yllätykselisyys ja kokeilun kautta havainnoiminen on suurempaa kuin muiden värien kanssa, siksi jäin kurssilla jatkamaan vaikka lopettaminen kävikin mielessä ensimmäisen kerran "pettymyksen" jälkeen.

Kiitos kaikista kommenteista, ne kannustavat jatkamaan... myös väärällä tekniikalla kokeilua akvarelliväreillä, kuten myös sen oikeanlaisen tekniikan opiskelemista. Omasta mielestäni tuon maalaaminen öljy- tai akvarelliväreillä olisi ollut jotenkin "laimeaa". Tuollaisena sekatekniikkana se jotenkin toimii. Akvarelli ja peiteväri olisikohan se oikeampi nimitys tekniikalle tai akryylimäisesti akvarelliväreillä , jolloin tekniikka olisikin akryyli :) ???
Edellisestä kommentistasi välittyi juuri se olennaisin mitä olet taiteilijana. Teet kokeiluja menetelmissä ja tyyleissä juuri niinkuin pitääkin. Et selvästikään ole juuttunut ja jumittunut taiteilija. Uskon tuhannesti että emme vielä ole nähneet kaikkea sinun kohdalla.
Tässä työssäsi nimenomaan tulee esille sinun erehtymätön valöörisilmäsi! Tuolla jo muistaakseni mainitsin että katsojan 'silmä ei sairasta' varsinkaan noiden valöörien vuoksi. Nuo suhteellisen pienet 'väripoikkeavuudet' valöörien suuntaan tässä työssäsi vakuuttavat ainakin minut valöörisilmästäsi.
Jään oikein innolla odottamaan uusinta julkaisuasi!
...kyllä oma tyyli on aina oma tyyli joka erottuu sieltä tuhansien suoraan oppikirjasta maalattujen oppien taidetoksista joita galleriat ovat pullollaan toinen toistaan teknisesti ja taidokkuudeltaaan parempia, sieltä vain valitsee sen itselleensopivan aiheen josta tykkää,
esim. Paul Pekkaraisella, jota on täällä aiheetta parjattu, on oma tyyli joka erottuu heti joukosta, Ritvalla myöskin, on toki muitakin, eihän sitä persedellä kannata puuhun kiivetä, perusasiat kannattaa opetella ensin, mutta olet mielestäni jo sillä tasolla teknisesti, taidollisesti ja värinkäytössä että voit heittää ne oppikirjat nurkkaan ja rohkeasti vain kokeilla uusia juttuja, ja hioa omaa tyyliäsi...
Aivan upea teos! Osaispa itse luoda tällaista, haaveksi jää minun kohdallani. On ihanaa kun voi ihailla tällaista kauneutta.
Kaunista!
Olen katsellut tätä ennenkin, mutta nyt sain aikaseksi kommentoida. Täytyy sanoa, että osaat maalata lunta, ja ihmishahmojen kuvaaminen lähes silhuetteina on hyvä ratkaisu. Etualan puut olisi ehkä voinut toteuttaa vähän rennonmmin ja aihe on vähän hempeä minun makuuni, mutta sekin on makuasia. Viisimiinus.
Lyhyesti: 5p. Ei mitään korjattavaa.
Kiitos kommentista, Antti
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.28 (40 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty