Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Hellyys...

600 kuvaa ja tällainen otos miellytti silmääni...
Polttoväli 800mm.
-kari mattila

Annetut kommentit

On kyllä silmää miellyttävä kuva ja osuva nimi. Näyttää niinkuin joutsenetkin hieman siristäisi silmiään auringon kirkkauden heijastuessa vedestä kohti. Joutsenien kauloille ja etenkin kylkiin heijastuva valo on myös upea.
Nuo peilaukset veteen kun on niin teräviä, niin yhtenä katsojana/omana mielipiteenä... olisi ollut hyvänä lisänä nähdä kuva sellaisena, jossa peilaukset mahtuvat kokonaan kuvaan mukaan (tämä siksi että mainitsit valinneesi 600 kuvan joukosta, niistä olisi vaihtoehtoisesti voinut julkaista sarjan...)
Ns. pistää silmään kun vasemman linnun nokan suunta kulkee koomisesti kohti toisen silmää. Ja kun vielä kuvan nimen perässä on arvoituksellisesti kolme pistettä niin tässähän voisi miettiä hellyyteen liittyviä puolia useammaltakin kannalta. Olisi varamstikin ylitulkintaa liittää heijastuksessa katkeavat kaulat tähän rakkauden säröilyyn. Mutta niin, on muitakin kuin pelkästään "silmää miellyttäviä" elementtejä, eri asia sitten pitääkö pikkujuttuja merkityksellisinä vai ei. Ahtaasti rajattu hyvässä valossa napattu staattinen kuva joutsenparista ei ole mitenkään erityisen harvinainen ja itsessään auraattinen, vaikka luonto sellaisenaankin on kaunista. Toisaalta, kun erikseen tähdennetään että juuri tämä on valittu satojen joukosta niin tekee mieli katsoa tarkkaan ja heittäytyä ajatusten vietäväksi. Hiukan hämmentävä tilanne näinkin tavallisen kuva-aiheen edessä, sikäli kuva toimii (vaikka ei olekaan minusta klassisella tavalla silmää miellyttävä).
Pidän kyllä kuvasta, joutsenet ovat yksiavioisia joten kuvan nimi mielestäni sopii ihan hyvin.
Mä pidän auringon tekemistä veden heijastuksista joutsenten kyljissä ja jos kuva olisi rajattu väljemmin, niin että molemmat joutsenet olisivat myös heijastuksena vedessä niin kuva olis todella hieno.

Nyt jään kaipaamaan tähän väljempää rajausta......mutta kuva on silti kaunis ja myös väreistä pidän.
Kovin on tummia joutseniksi, siis valoitusta voisi kuvassa nostaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.11 (45 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty