Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Paniikki

Kanahaukka yritti sorsapaistia...
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

En pysty tästä parempaa luontokuvaa kuvitella.
Tosi upea, vaikken valokuvista paljoa ymmärrä
Hienoa, tuo kahden eri sävyjen värikontrasti. Sorsien kaaosmainen pako julman haukan kynsistä on tilannekuvana aivan mahtava 5p :D
Pidän siitä miten sorsat on tuossa semmoista kasvotonta massaa, ja peto vastaavasti hyvässä valossa esillä terävänä.
Loistavaa! Hieno luonnon kuvaus, jossa sorsat pakosalla kasvottomina ja haukka iskee hetkenä minä hyvänsä. Tosi hienosti ikuistettu hetki.
Upea tilannekuva ja taitavasti kuvattu! Paniikin voi todella aistia...voi sorsa parkoja!
Juu, pitkästä aikaa voi laittaa taas nelosen kuvalle. :)
Mahtava hetki ja erittäin hyvin tallennettu!
Kanahaukan siipien asento ei ole yhtä kuvauksellinen kuin monissa sääksikuvissa, joissa ne ovat Pohtiolammen syöttikaloja saalistamassa, mutta kyllä tämä tilanteena voittaa semmoiset päivänselvästi. Kuva saattaisi olla vieläkin tehokkaampi, jos osa sorsista olisi ehtinyt siivilleen, mutta paniikkia on toki riittävästi aistittavissa näinkin. Kyllä siitä taisi haukalle makoisa paisti irrota...
Mielestäni yksi parhaimmista lintu-tilannekuvista joita olen nähnyt pitkiin aikoihin. Aivan upea suoritus linnuilta kuten kuvaajaltakin :-D
Mielettömän hieno pärskyvän veden kera...! Nimensä mukaine. Onnittelut!
Pikkukuvaa puolikkaalla silmällä vilkaistaessa tunnelma oli hieman blaah. Ison kuvan rullatessa ruudulle meinasin puraista kieleeni hämmästyksestä. Anteeksi kiroiluni, mutta onhan tämä niin saatanan upea tilanne ja kuvausteknisesti niin kohdallaan, että harmitti taulukon loppuminen vitoseen.
Hieno ja harvinainen tilanne kuva ja myös teknisesti kelpo. Kyllä tämä tuolla nelosen ja vitosen välimaastossa liikkuu.
Hieno tilannekuva sorsien talvehtimissulalta. Lähes uskomatonta, kuinka haukka on säilynyt kuvassa terävänä pärskeiden takana! Ilmeisesti automaattitarkennuksen korjauksen viive on ollut kohdillaan... . Kyllä tämä on (luonto)kuvien aatelia.
Yksinkertaisesti UPEA
Onhan tässä jotain, valitettavasti tämän "taide :)" foorumin ylivoimaisesti ymmärretyin aihe on luontokuva. Vuosikausien seuraamisesta huolimatta kehitystä tässä on äärimmäisen vaikea huomata, väitän että viiden vuoden päästä junnataaan edelleen samassa. Näiden asioiden johdosta luontokuva on omalla kohdallani kokenut vahvan inflaation, näinollen vähän paremmatkin otokset kuten tämä ei herätä juuri yhtään mitään. Voisin sanoa tästä esim. toteava kuva siinä kaikki. Näin se onkin! Lintu lentää ja se helppo tunnistaa, pannaan perään jipii, wau, jne.jne. aivan totta, mitä muuta siitä voi sanoa, vaikea sanoa muuta kun ei ole mitään muuta.
Hyvä kuva herättää todellisia tunteita, miksei katkeruuttakin. Tosin tässä tapauksessa katkeruutta taitaa herättää enemmän kuvan saama vastaanotto kuin itse kuva. Reaktio voisi olla oikeutettu isommissakin kuvioissa, elämmehän taidevihamielisessä maassa poikkeuksellisen taidevihamielistä aikaa. Mutta tasapuolisuuden vuoksi on sanottava että ei luontokuvankaan asema niin häävinen ole. En hämmästyisi, jos taidevalokuvan ammattilaisia olisi enemmän kuin luontokuvan ammattilaisia. Aukeassa taidesuuntautunut valokuva ja taiteen tekemisen lähtökohtia ymmärtävä kommentointi on sivuosassa. Luontokuvan suosion merkitys tässä on kuitenkin mielestäni melko pieni.
Luonnontieteet ovat paljon vanhempi asia kuin taidevalokuvaus joka ylipäätään hyväksyttiin vasta äskettäin, melkein eilen vrt.edellinen.
Luonto on hyvin pitkälle dokementoitua monin tavoin ja luontokuvat siinä on niin loppuun pakutettua tavaraa, lajikuvista puhumattakaan, että mihin ihmeeseen tarviin 1.000.000.000 kuvaa tiirasta ja lisää tulee. Vai onko luontokuvaus jotain postimerkkeilyä että kaikilla pitää olla ottetuna tiira, minua se ei valokuvaamisessa jaksa innostaa katsomisesta puhumattakaan.
Katso parasta nyt 13 joukossa 9 luontokuvaa, miten kommentoit sitä?
Siis millä mittarilla luontokuvan osuus aukeassa on vähäinen? Niitä on paljon ja niiden alla kommentointi on tuttuakin tutumpaa, jos esimerkiksi kaikki luontokuvat olisivatkin taidekuvia mentäisiin ihan eri paikassa ja kovalla prosentilla. Sitä en tiedä miten kommentointi muuttuisi, mutta se antaisi kommentointiin suuremman mahdollisuuden. En halveksu luontokuvia tai mitään muitakaan valokuvia, ei siitä ole kyse.
Harvoin tulee tänne kommentoitua, mut nyt on pakko. Säväytti vitosen arvosesti.
upea, 7p.
No nyt on kyllä kuvan nimi kohdillaan.
Huipputilanteeseen olet päässyt käsiksi, pärskeineen kaikkineen.
Liian kapea syväterävyys, sorsat tarkemmaksi. miks vaan f5.7 ois ollu varaa pidempään sulkimeen ku nyt 1/5000 sekä miks iso400 noin kirkkaalla ilmalla. kuvasta olis saanu paremman jos arvot ei olis noin perseellään
Vastataanpa tuolle viimeiselle "nimettömälle" noista persiilleen menneistä arvoista.
Arvot ovat juuri sitä mitä halusin, nopea suljinaika, että kohde pysähtyy. Iso 400 on aivan käyttökelpoista, eipä juuri huomaa eroa jos käyttää vaikkapa iso 100. Aukko olis voinu olla vaikka f4, miksi latistaa kuvaa yrittämällä väkisin sorsia teräviksi. Nää tilanne kuvat ovat yleensäkin niin nopeita, ettei oo paljon aikaa säädellä namikoita...

Ja kiitokset kaikille kommenteista.
Muistan että laitoin tähän jo kommentin mutta eipä näytä olevan mitään, taisin muistaa väärin:)
Mielestäni sorsien kuuluukin olla epätarkkoja koska kuvan päähenkilö on petolintu joka niitä jahtaa ja paniikki korostuu paremmin sorsien ollessa epäteräviä..
Aivan upea tilanne kumpa itsekin joskus näkisi tuollaista ja olis vielä kamerakin esillä sopivasti:))
Tässä voi mielessään kuvitella tuon sorsien kaakatuksen ja veden roiskumisen. Lisää tällaisia luontokuvia, missä tapahtuu jotain.
Uskomaton kuva.
Horisontti vinossa.
Hieno tilannekuva, josta voi aistia kaaoksen. 4p
Todella hieno toimintakuva. Empimättä 5p.
Ohhoh! Todella upea kuva! Minua kiinnostaa, mitä Ari oli alunperin tekemässä ennen kuin tilanne tuli eteen?
"Minua kiinnostaa, mitä Ari oli alunperin tekemässä ennen kuin tilanne tuli eteen?"

Odotin, että kanahaukka iskee sorsiin. Olin jo ennenkin nähnyt tuon tilanteen ko. paikalla, mutta kuvia en onnistunut aiemmin saamaan.
Huh! Kun hieno! 5
http://yle.fi/uutiset/paniikki_valittiin_vuoden_lintukuvaksi/6297716
Kyllähän tämä on tasoltaan 5 pisteen luokkaa, vaikka näkyy muutama huonompikin piste tulleen. Eihän tästä voi luontokuvaa paremmaksi saada... Kuuselan muutkin kuvat läpi selanneena totean, että ei taida olla "vain" harrastus tuo luontokuvaus. Pidän!
Minusta on pikkuisen kummallista, että hyvä kuva muuttuu huonoksi siksi, että sen genre ei miellytä nimettömiä. Minusta on pikkuisen enemmän kummallista, ettei mielipidettä uskalleta sanoa kyykkimättä puskissa piilossa.
Kuva on saanut jo ansaitsemansa kehut, ei tarvitse toistaa: olen samaa mieltä. Ja taisipa kehuja tulla Limingastakin. Se harvinainen viitonen tälle on pakko antaa.
Täytyy taas kerran mainita, että pidän uskomattomana tätä nimetöntä vinkumista väellä ja pakolla.
Olkoonkin vain, että maailmassa on 1.000.000.000+ luontokuvaa, mutta juuri tätä ei ollut ennen kuin herra Kuusela ymmärsi laukaista oikealla hetkellä sähköimpulssien sarjan kamerassaan.
Varsinkin tuo terävyysalueen kasvattaminen koko kuvan alueelle on älytön idea tällaiseen kuvaan. Alkaa jo henkilökohtaisesti tämä hyperterävyyden perään mankuminen kypsyttää...

Mutta siis itse kuva on kerrassaan loistava esitys siitä kuinka osaavissa käsissä kamera on todellinen työkalu ja tallennin jälkipolvia varten.
Kiitos ja hih-hei!

Täältäkin tulee 5p ilman sen kummempia kateellisuuden tunteita kuvaajaa kohtaan.
Ja vielä onnittelut Arille Vuoden Lintukuvasta 2012! Kilpailun tuomaristo on tehnyt oivan valinnan. Hienoa sekin, että olet viimein alkanut osallistua kisoihin kovatasoisilla kuvillasi :-).
Aivan loistava teos.
Vesi on tässä se tärkein elementti.
Vedessä on voima ja me olemme vain tuuliajolla.
5p
Ihme jos tuo haukka ei tuosta sorsaa kynsiinsä saanut?
Kiitos taas kaikille kommenteista!
Onneksi olkoon! :)
UPEA!!!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.3 (139 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty