Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kadotettu satumetsä

Jälkikäsittelyssä rajattu uudelleen ja säädetty värilämpötilaa ja saturaatiota.
-Tommi Joutjärvi

Annetut kommentit

Hienotunnelmainen kuva, sadunomaisuus tuntuu! Erityisesti lämmin ilta-auringon (tai siltä vaikuttava) valo, joka osuu tyttöihin on kaunis ja saa herkät hahmot kuin tarinaan sisälle. Neitosten kuvassa oleminen on uskottavaa (se ei ole mitenkään pikkujuttu kuvan onnistuneisuuden kannalta). Ehkä hitusen olisin toivonut lisää sävyjä myös takana olevaan kiveen. Paikka on valittu taiten, sillä jyrsitty hakkuuaukea näkyy selvästi kiitos kumpuilevan maaston ja luonnonvalon. Sommitelma toimii hyvin, vaikka olisikin ollut "kiva", jos kaatumaisillaan oleva puu olisi valinnut toisen kaatumasuunnan (siis kuvaan päin) :) 4p
kommentti tuli tuplaten
Valoa käytetty kuin näyttämöllä, tai vaihtoehtoisesti voisi ajatella että keijut valaisivat itse itseään (pystynevät siihenkin). Myös keijuhahmojen ilmeet ja asennot näytelmällisiä. Taustan hakkuuaukolle osuu kai luonnonvalo, joka tulee toisesta suunnasta. Lähellä oleva maailma olisi näin sadun valossa, kun taas kauempana hallitsisikin metsää raiskaavan arkitodellisuuden valo.

Joitain kuusia vielä pystyssä entisestä metsästä etualalla, varsinaiset satuelementit kuitenkin puuttuvat, ainakin jäljelle jäänyt osa metsästä voisi tuoda mieleen myös tavallisen meikäläisen talousmetsän. Tuo metsän esittäminen "kadotettuna paratiisina" onkin se asia, jota en varauksetta lähde hehkuttamaan. Hieno kokonaisuus kaikkineen, 4,5p.
ihanan sadunomainen kuva:))
Tyttöjen samanlaiset asut on hyvä veto ja tumma metsä luon ihmeellisen ja hiukan pelottavan tunnelman.
Metsän takaa kuitenkin pilkottaa aurinko joten kuva on mukavan tasapainoinen eikä jätä pelottavaa fiilistä.
Valaistus on kyllä tosi hieno:)
Kaunis ja traaginen kerronnallinen kuva, jossa oivallinen valaistus ja kompositio!
Kiitos mahdottoman paljon kaikille kommentoijille! Kiitos analyyseistä! Sadunomaisuuden näkeminen valitettavasti katoaa meiltä aikuisilta. Lapsille kaupungin leikkikenttäkin on ihmemaa.
Ai helvetti, hieno kuva monessa mielessä. Hakkuuaukean kautta kadotetusta satumetsästä tulee todellisuutta monella tasolla. Valaisu aivan ensiluokkaisen huippuluokkaa. Pannaan 4p pitkästä aikaa.
Oikein onnistunut otos. Kun tuolla nyt vielä olisi jokin metsäkone möyrimässä taustalla.

Pieni nillitys vasempien käsien 'sulautumisesta'toisiinsa.
Onhan siellä metsäkone möyrimässä. Raju rajaus eli ylhäältä sininen pois eli pilkahdus päivänsädettä jäisi jäljelle ja tyttönen olisi todella nähnyt menninkäisen.
Hyvin järjestetty "kohtaus" ja pääkohteen valaisu. Taivaan valotus sen sijaan on siinä hilkulla ettei ole yli. Näyttää että olet joutunut kaivamaan sinne sävyjä jälkikäsittelyssä. Tummat ukkospilvet olisi antanut sen viimeisen silauksen.
Kiitos jälleen kommentoijille! Olen samaa mieltä Mikon käsi- ja Markon taivaskommenteista. Onneksi molemmat asiat ovat vielä jälkikäsittelyllä mahdollista korjata
Pessi ja Illuusia-tunnelmaa (vauhkoontuneet keijut tirkistelemässä)! Ihana!
Hieno kuva!

Itseäni hämää hieman tuo keijujen satumaisuuden ja hakkuuaukion realismin kontrasti. Näen sieluni silmin otoksen enemmän fantasiamaailmassa, esim näin: http://dl.dropbox.com/u/561968/kadotettu.jpg. (minuutin fotosoppaus. Ilmoita, mikäli tällainen kuvasi käsittely tuntuu sopimattomalta)
Kiitos kommentoijille ja Tuomakselle upeasta versiosta! Visuaalisesti sinun versiosi toimii huomattavasti paremmin kuin alkuperäinen, koska valo ohjaa huomion hahmoihin. Itse pidän kuvan taru/realismi-kontrastista , mutta otan oppia antamastasi vinkistä tehdessäni kuvasta seuraavan version! Nyt minun versiossani hakkuuaukion värit ovat hieman liian raikkaat ja valoa kuvan reunalla liikaa.
Pidän kuvasta. Tuon yhden kaarevan oksan oikealla kloonaisin veks. Tässä tilanteessa Olisin itse kokeillut hienovaraista HDR-tekniikkaa.
Tämä on yksi niistä harvoista kuvista jota olen katsonut useammankin kerran. Vaikuttava kuva. 5p.
Tuomas tuolla sanoi sen mitä piti sanomani kun katselin ja mietin että jokin häiritsee se on tuo oikealla oleva jyrkkyys, pehmeyttä kehiin niin vot:=)
Tämä on kyllä kertakaikkisen kaunis kuva vahvalla sanomallakin vielä. Mun tarttee kanssa antaa pisteet tälle realistisemmalle versiolle, jotenkin juuri tuo kontrasti nostaa tämän "kunnon metsän" tunnelman niin selkeästi esiin, ja justiinsa se kontrasti tuon hakatun ja jätetyn välillä on meikäläisen mielestä koko kuvan pääpointti.
Komppaan kaikkia mahdollisia ylistys-sanoja, joita aiemmissa kommenteissa kerrottu.
Erityisesti vielä katse kiinnittyy tyttöjen asentoon ja toisen tytön aivan mielettömän aiheeseen sopivaan ilmeeseen.

Loistava lopputulos.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.7 (82 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty