Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Pieni hetki elämästä

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Seuraava työ
Tekijä: Timo Rasimus

-Valokuvauksen kuukausiteema

Annetut kommentit

Tää jotenkin jättää mut ristiriitaisiin tunnelmiin.
Joutsen on julmetun pahansisuinen ja ärhäkkä otus ja kaukana rauhan linnusta:))

Kuvassa on kuitenkin jotain josta pidän ja jotain josta taas en pidä yhtään ...hyvin ristiriitaiset ajatukset..mua jotenkin ärsyttää suunnattomasti nuo tummennetut reunat...Tulee sellanen Tuonelan joutsen tunnelma..
Sitten taas ilman noita hemmetin tummennettuja reunoja kuva olis tylsä...
Menee ohi kuvasta mutta Päivä-Maritan kommentti sai muistamaan että luontokuvafoorumilla kokenut kuvaaja ja luontoihminen koetti kumota yleistä käsitystä laulujoutsenen "vihaisuudesta" pesimälammellaan. Tässähän ollaan varmaan muuttomatkalla vielä, ja vihaisuus ehkä siltäkin osin kaukaa haettua.
Oma joutsenen agressiivisuustietous pohjautuu hauskaan tapahtumaan muutama vuosi sitten Lontoossa kun olimme aamulenkillä Thamesin rannalla.
Vastaan tuli vanhempi hieno "lady" iloisen nuoren bordercollien kanssa ja pentu näki joutsenet vedessä ja loikkerehti iloisena venepaikasta suoraan jokeen tervehtimään kivan näköisiä lintuja - Siinä vaiheessa joutsenet hermostuivat ja päästivät mahtavan kaakotuksen, levittivät valtavat siipensä ja nokka klonksuttaen hyökkäsivät koira-paran kimppuun... koira ryntäs salamana ylös vedestä suoraan emäntänsä jalkoihin pari kiukkuista joutsenta kannoillaan ja joutsen ehti nyppiä koiran häntäkarvoja ainakin suullisen ennenkuin koira pääs karkuun:)))
Myös nainen juoksi hatustaan ja helmoistaan kiinni pitäen karkuun...Me ei voitu kun nauraa katketaksemme, enkä ehtinyt edes kameraa kaivaa esiin kun kaikki kävi niin nopeasti..
Ainakin ne yksilöt olivat erittäin agressiiivisia ..tai sitten ne vaan ei pitäneet koiranpennuista tai hienosta ladysta...:)))

Myönnän että kiersimme joutsenet kaukaa kun jatkoimme matkaamme naurukohtauksen mentyä ohitse...
Joten en tiedä kokeneen kuvaajan ajatusta joutsenen agressiivisuudesta, mutta ainakin oman kokemukseni mukaan joutsenet ajavat sorsat + muut vesilinnut pois lähettyviltä silloin kun pesivät.
Pari vuotta sitten lähijärvessä oli yksi ainoa joutsenpariskunta joka piti koko pienen järven hallussaan eikä sorsapoikueita näkynyt yhtään. Sen kesän jälkeen joutsenet katosivat ja sorsalinnut palasivat sankoin joukoin.


Nämä joutsenet, niitä oli kahdeksan, olivat hyvin leppoisalla päällä. Lunta satoi kevyesti ja päähuomion tuntuivat vievän pohjakasvit.
t: Kuvaaja.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2 (26 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty