Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Muisto


Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Kuvankaunis.
Maapallo on tosiaan pallo.
Horisontti vinossa.
Upea värimaailma
Paha se on pyöreää horisonttia suoraan laittaa... Ei tämmöisestä voi olla kuin hiukan kateellinen, pääsisköhän Antille oppipojaksi?
Muisto paukahti esille sopivan tarkasteluajan jälkeen. Nous hymy huulille, että muistopa tosiaan. Antin tekniikkaa voi kyllä kehua. Sen verran miehevät suljinajat, että tuota ei ole tainnut mikään kameran automatiikka mitata :)
Juu mulla on semmoinen muistikuva, että mittasin valotusarvoja isommalla aukolla ja laskin siitä sitten sopivan aikavalotuksen. Ja kun en oikein osaa ainakaan vielä suhtautua tämänvuotisiin kuviini (eikä niissä mitään tämänsuuntaista olekaan), otin esille tämän, josta huomaan tykkääväni riittävästi pitemmänkin ajan jälkeen...

Vai oppipojaksi, heh. Ei kai tuohon oikein muuta osaa sanoa kuin että kuutamo ja kesäyö on sopiva yhdistelmä tämäntyyppisten hakemiseen. Ja hyvä puoliharmaasuodin on jokseenkin välttämätön.
Mahtava kuva! Hommasin just kohtuu tumman harmaasuotimen itselle ja tavoitteena olis saada vähän saman suuntaisia tunnelmia. Ei mulla mitään moitittavaa tähän ole ja tuo et vedestä näkyy läpi on aina tällasissa plussaa... Hyvä.
Mietiskelin, että mikä tässä pitemmänkin ajan jälkeen kuvaajaa tykästyttää. Ei suurempaa haastetta, ei salpaavaa maisemaa, lähes kliseinen iltahetki ja jopa ylirunollinen sulkanen lähes pääosassa. Kuun kajo on hieno, ja tietty molemmat mollukat tunnelmaa luomassa panee vähänkin siihen suuntaan suuntautuneen polvilleen. Mutta minun silmiin tuntuu jokseenkin väkinäiseltä. Kaikkien elementtien mukaantuonti on pakottanut kuvakulman pois tasapainosta.
Markun kanssa kuljetaan liki samoilla linjoilla, höyhen on mukava se pisti silmään nopeesti, kiven pyöreys/pehmeys vieressä jännä, ehkä siitä kuva ja höyhenestä en tiedä.
Markulla on taas kerran syvällisiä pohdintoja, kiitoksia! :-). Mun suhtautuminen kuviini taitaa olla aika lailla kiinni kuvauspaikasta, -tilanteesta ja niihin liittyvistä mieltymyksistä, aika vaikea katsoa omia kuvia ulkopuolisen silmin. Tämä saarenranta on sellainen, josta tykkään ja josta yritin saada jotain kunnollista parina kesänä monenakin iltana, yönä ja aamuna, ja tämän parempaa en tainnut saada aikaan... siksi siis mieluinen ruutu.

Ja tuo tasapainon hakeminen ei varmaankaan ole mulla tullut oikein sisäistettyä, sen puuttumisesta kun on tullut huomautuksia joskus ennenkin.

Veden läpi näkymisestä muistuikin mieleen, että tässä oli todennäköisesti käytössä myös pyöröpolarisaatiosuodin (kuten mulla maisemia kuvatessa yleensäkin) ja sen edessä se puoliharmaa.
Leikitään niin että esittelet tätä kuvaa minulle :) Sanon näin:

Suotimet suljinaikoineen voidaan valjastaa sinne tai tänne, asetelluista höyhenistä puhumattakaan. Sommitelmallisesti voi ja ehkä pitääkin järjestää.

Omia höyheniäni laittelen kuten tykkään, hylkäämilleni voit tehdä mitä lystää.

Tummuutta ja sitäkautta vaikka hitautta voisi harmaasuotimella lisätä vaikka omaan päähän. Polarisaatiosuotimella voisi säädellä heijastusten vaikutusta vaikka omiin tunteisiin/näkemykseen/ratkaisuihin yms. Itsensä jäsentäminen opetettuihin "tomiviin" kaavoihin vaatikin sitten muuta.


Kuvana hajanainen kokonaisuus, tästä puuttuu...

^ Tekstinä hajanainen kokonaisuus, siitä puuttuu asia...
Kaunis kokonaisuus ja pidän kuvasta ja sen värimaailmasta. Kuva on otettu sopivaan aikaan sopivilla asetuksilla ja tarkkuuttakin löytyy. Kaunis yksityiskohta on tuo höyhen - oli se sitten aseteltu tai ei. Kyllähän kuvaajat aina asettelee kaikenlaista. Kuva on lisäksi kauniisti sommiteltu.
Ja me papit nauroimme niin, sano "hajananen" nimetön suntio.^^
Juu nimettömällä oli sattunut siinä pieni lukihäiriö, jonka hän on näemmä sitten korjannut. Muinosen teksti ei kyllä ihan avautunut mullekaan, sen verran korkealentoisia ajatuksia siinä on mukana (siinäkin muuten lukee "tomiviin" ilman i:tä, mutta sattuuhan tuommoista). Mielenkiintoista kuitenkin lukea erilaisia näkemyksiä tästäkin kuvasta.

Ja höyhen on hyvinkin mahdollisesti saanut aaltojen lisäksi muutakin siirtoapua sopivalle kivelle...
Yhdyn Jannen sanoihin ;). 5p
ou. mai. kaad. siis aivan tosi upea. jäätävän hieno.
Kaunis.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.5 (72 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty