Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

M&V


-Pia Rautio

Annetut kommentit

:)
Ihan loistavaa valon hallintaa :D
Pistäisköhän ihan viitosen... 5 böäng.
Hyvä sommitelma ja terävyysalue just kohdallaan. Mustavalkoiseksi muuttaminen toimii. Valosta täysin samaa mieltä Pirjo-Riitan kanssa. Vastaavanlaista kun sais itsekin aikaiseksi :D. 5p
Pakko kommentoida.

Mun mielestä aika lailla täydellinen kuva tuohon kissaan asti. Kissa töksähtää silmään todella pahasti. Kun katsoo kissan naaman vasenta reunaa, tulee mieleen ihan, että kissa olisi liitetty kuvaan tökerösti jälkikäteen.

Vaikka kissaihminen olenkin, kissa ei mielestäni istu tähän kuvaan mitenkään. Se näyttää suorastaan pelottavalta muuten, ah niin imelässä, lapsikuvassa.

Lisäksi lapsen kissanpuoleisen käden oikea reuna on jotenkin luonnottoman tumma. Onko taustalle tehty jotakin käsittelyä lapsen ollessa maskattuna pois? Tai onko kädelle tehty toimenpiteitä taustan ollessa maskattu pois?

Hieno, utuinen tunnelma. Todella hieno lapsikuva. Ilman kissaa antaisin 4-5 pistettä, kissan kera huomattavasti vähemmän.

Kuvasi ylipäänsä ovat todella upeita!
Nyt kun Teijo kirjoitti tuohon ylle niin uskallan yhtyä hänen mielipiteeseensä. Ihmettelin miksi kuva sai niin hyviä pisteitä, koska kissa ei todellakaan tunnu kuuluvan tähän kuvaan ollenkaan. Ilman kissaa kuva olisi täysosuma.

lisäys: kissa ja lapsi eivät ikäänkuin ole samalla tasollakaan ollenkaan ja minullekin tulee tunne, että kissa on lisätty kuvaan jälkeenpäin.
Kuvaa ei ole käsitelty olettamallanne tavalla, tässä linkki hetkeä ennen otettuun kuvaan, (käsittelemätön kuva, tai siis vain mv:ksi muutettu)
http://aukea.net/nayta.php?teos=66789

Kapea syväterävyysalue ja käytetty polttoväli yhdessä luovat esittämänne vaikutelman, kissa istui joitain kymmeniä senttejä lähempänä kameraa... Kuten Merja sanoikin, ne eivät ole samalla tasolla ja halusin huomion kiinnittyvän juuri lapsen silmiin.

Minusta kissa luo kuvaan hyvää jännitettä ja lapsen luontaista uteliaisuutta sekä kissan luontaista valppautta. Oikein hyvä kuva!

Niin, en olettanut, että kissaa on liimattu kuvaan jälkikäteen. Kerroin vain, että siltä se vaan äkkiseltään näyttää.

Ymmärrän kyllä, miten kuva on otettu ja idean, jota tässä on ajettu takaa. Mutta loppujenkaan lopuksi kissa ei visuaalisesti miellytä silmää ollenkaan. Se on vain musta, pelottava möykky muuten niin rauhallisessa ja seesteisessä kuvassa.
Pelottava on hyvä...ei aina tarvii olla muksumassin kiiltokuvaa.
Kimmon kanssa samaa mieltä. ilman kissaa ihmettelisin mitä lapsi noin intensiivisesti katsoo.
Kissa tosiaan luo jännitettä kuvaan, mutta kontrastia olisin kaivannut lisää.
Tämä ei ole mv, vaan hv, eli harmaa-valkoinen.
Tällä rajauksella ja syvyysterävyydellä, ilman kissaa olisin antanu 4p. Nyt kissa luo liikaa ristikkäistä pirstoutumista, eikä vähiten tuon puuttuvan syvyysterävyyden takia. 3p.
Kiitos asiallisista kommenteista!

Tuo 'ristikkäinen pirstoutuminen' oli juuri se itseäni epäilyttänyt piirre tässä otoksessa, joskaan en sitä noin hienosti osannut mielessäni sanallistaa.(Silti: tuo kapea syväterävyys tekee hyvää taustalle ja korostaa lapsen katsetta...)

Ensi kerralla kokeilen eri aukoilla - viime aikoina 2.8:a tullut käytettyä ihan riittämiin!
Minä taas kilttinä miehenä pyrin käyttämään aina samaa aukkoa. Kuvassa sinänsä ei ole yhtään mitään kiinnostavaa, lasta en tunne enkä kissaa. Max 2 pistettä kaikesta.
Hienoimpia kuvia taas piiitkään aikaan. Harmaasävyksi käännös on vähän niin ja noin, mutta vähät siitä! Kiehtova kuva - rohkenenko sanoa, lynchmäinen tunnelma.. Demonisen näköinen (söpö oikeesti) kissa ja enkelimäinen penska - jännitettä ja jännitystä. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.4 (67 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty