Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Niittyhopeatäplä

Vietti iltaa lammenrannan heinikossa. Otin tähän perhoskuvaukseen vähän erilaisen lähestymistavan, joten koko perhonen tarkkana lajikuvaa en halunnut.
-Petri Heliävirta

Annetut kommentit

Kiva kuva kauniista perhosesta. Kapea terävyysalue ei nyt niin järisyttävää avantgardea vielä ole, lajikuvassakaan - lajikuvan tarkoitushan on kaiketi tuoda esille jotain lajille ominaista, sellaista joka erottaa sen muista lajeista, joko visuaalisesti tai muuten, esimerkiksi elinympäristön suhteen. Jostain syystä lajikuvaksi sanotaan nykyään todellisuuden tarkkaa jäljentämistä lähikuvauksen keinoin, ikään kuin kyse olisi taistelusta teknisiä haasteita ja kohteen karkaamista vastaan. 4p.
Jatkan Juhankommentista. Koska niitty- ja pursuhopeatäplä erotetaan nimen omaan takasiiven alapinnan keskisaran pisteestä ja hopeisia reunatäpliä reunustavien kaaritäplien muodosta ja leveydestä, tarkkuusalue olisi saanut olla selvästi suurempi.

Arvelinkin että lajin tunnistamisen kannalta keskittyminen johonkin tunnusmerkkiin perhosessa olisi konservatiivinen valinta. Kommentoin vain tuota kapeaa terävyysaluetta itsessään, mielestäni sitä voi hyvin käyttää lajikuvassakin, pelkistämisellähän voi keskittyä kertomaan jonkin tietyn jutun.
Jos olisin lähettämässä postikorttia ja tämä olis ainoa vaihtoehto, laittaisn tekstarin.
Kiitokset kommentoinneista! Olis varmaan pitänyt laittaa nimeksi vain perhonen, mitään sen kummempaa lajikuvaa kun en edes yrittänyt. Meikäläisen perhos tuntemus muutenkin todella heikkoo luokkaa. Kiiitokset Juhalle, nimettömälle ja erityisesti "Aarrelle" kommentoinnista!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3 (32 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty