Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Lunni

--->
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

Kuva on aikalailla tavanomainen lintukuva, jos kuvassa olisi ollut kalalokki, käyttäjien pisteet olisivat varmasti olleet puolta huonompia. Kuvaajalle toki täydet propsit tästä. 2,5p, painoin 3p.
Pää terävä, siivissä liikettä vielä, taidokasta tallentamista siis. Tunnetta tai jotain ideaa kun olisi vielä niin voisi innostua muutenkin. Vaikea pisteytettävä, säväyttää ehkä enemmän sellaista joka katsoo lintukuvia vähemmän. 3p.
Hieno lunnikuva lennosta. Toki kuva on tavanomainen lintukuva siinä mielessä, että jos olisi ollut joku tavanomainen lintu niin kuva olisi ollut niiiiiin tavanomainen. Tässä on kuitenkin kuvattu varsin hienoa lintua, jota ei niin joka poika ja tyttö aina kuvailekaan. Hyvä tausta ja teknisesti laadukas kuva. Kyllä minä pidän.4p
Hieno lintu mutta liian helppo kuvata.
Kunhan änkeää mestoille, missä noita lunneja piisaa, niin tällaisen kuvan ottaminen ei niin hirveästi vaadi. Joo, kyseistä lintua ei joka poika ja tyttö kuvaile, mutta ei se tee kuvasta sen parempaa. Se ei kertakaikkiaan mahdu mun logiikkaan, että matkustamalla 3000 kilsaa johonkin suuntaan kuvaajasta tulee kertaheitolla parempi. Ja tosiaan, kun noille lunnipaikoille pääsee niin niitä sitten pyörii siellä satapäin, eivätkä ole edes kovin arkaa sakkia. Enemmän arvostaisin yhtä hyvää kuvaa vaikkapa kotoisasta ja vähintään yhtä kauniista tiirasta, joka on varmasti vaikeampi kuvattava. Vaikkakaan en myöskään automaattisesti pidä kohteen vaikeaa kuvattavuutta hyvän kuvan määreenä.

Okei, se siitä. Ite kuva on teknisesti puhdas luontokuva. Ei tunteita, ei tarinaa, vain estetiikkaa, joten arvostelukin täytyy suorittaa esteettisin perustein. Oikeastaan ainoa asia, mikä häiritsee on nokan kärki, joka on tasan siiven kohdalla. Rajauksen hiomisellakin olisi saanut vielä vähän lisää dynamiikkaa kuvaan. Eli tekniikasta ja estetiikasta 4p. Valitettavasti en kuitenkaan voi arvostella kuvaa näin rationaalisesti, vaan joudun pudottamaan arvosanaa yhden pykälän täysin subjektiivisiin syihin vedoten, sillä kuvana tämä ei juuri säväytä.
Hätänen ensivaikutelma kolmonen, pidempi tarkastelu himpun alle.
Kiitos taas!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.32 (56 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty