Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Lunni


-Henri Vuorinen

Annetut kommentit

Eihän tästä voi olla pitämättä.
Tekninen laatu toimii, kuin myös surullisen hahmon ilme, vaikka muuta luulisi, kun on makiaa nokka pullollaan =)
Tykkään!
Kyllä tälle nelosen antaa, nim. muistan keväältä kuinka nopeasti lentävät, joten on saanut tarkennusmoottori raksuttaa :)
Ps. Missä ollut kuvausreissu kun näitä nyt tuli yhtäkkiä oikein kaksinkappalein? :)
Lunnithan EI ole oikeasti nopeasti lentäviä. Saa noissa kuvauksissa kuitenkin hereillä olla.
Norjaa, hyvin pohjoista sellaista, veikkaisin kuvaus paikaksi.
Näyttäs olevan laskeutumassa, ehkä pesälle? En laita päätäni pantiksi onko tilanne ollut helposti ennakoitavissa vai ei. Kuva ei säväytä, eikä aihekaan, tämä tuntuu sormiharjoitukselta ja kaipaisin luontokuvailmaisulta jotain muuta. Ja vaikka tässä olisikin jotakin erityistä (mitä en usko) niin vaikeasti toisinnettavasta tilanteesta voisi yhtä hyvin rokottaa kuin palkita. Taiteellisesti vähemmän kunnianhimoiselta mutta teknisesti melko näppärästi otetulta turistikuvalta haisee kauas. 1p.
Siis kyllä ne lunnit AIKA nopeasti lentävät..
Kävin heinäkuun lopulla viikon reissulla Norjassa, jolloin kuvasin tämän ja edellisen julkaisemani kuvan ketusta. Sää reissun aikana oli pääasiassa pilvinen ja sateinen. Yhtenä päivänä kävimme Hornøyan saarella kiertelemässä. Keli vaihteli saman päivän aikana täydestä auringon paahteesta, vesisateeseen :)

Olin kuvaamassa potrettia toisesta lunnista, kunnes avovaimoni hihkaisi yhden lunnin lentävän ja kuljettavan kaloja nokassaan. Nostin pikaisesti kameran herkkyyttä ja aloin seuraamaan lintua, lunni kierti pari kierrosta ohitsemme, jonka jälkeen se laskeutui, siitä hetkestä otin tämän kuvan...

Kyseinen lunni oli ainut yksilö sen päivän aikana, jonka näimme lentelevän kalojen kanssa. Lunnit pesivät maahan kaivetuissa koloissa/kiven halkeamissa, joten en ennen linnun laskeutumista tiennyt missä pesä sijaitsi.
Haluaisin nähdä kuvan jolle Juha Pääjärvi antaa vitosen, jos tämä on ykkösen kuva.
Mikäli kuva on aito, niin onhan tämä aikasmoinen otos. Itseäni hieman ihmetyttää siipien reunat jotka näyttävät siltä että lintu on liitetty / tausta on blurrattu jälkikäteen maskin avulla. Aiheuttaa kyllä sellainen waaaaaaauuuu-ilmiön itsessäni. 4p
Ihan aito on, en harrasta manipulaatioita.
Ainoat "muutokset" kuvaan ovat parin roskan poisto, valkotasapainon hienosäätö, kontrastin säätö yms sekä terävöitys.
Henri, no sittenhän se nelonen on ansaittu :) Nämä aukean pienet kuvat välillä vähän näyttävät oudolta jos kuvat ovat paljon terävöitettyjä.
tero: Eihän noita pisteytyskriteereitä ole olemassakaan. En käsitä miksi minun pitäisi kompata yleistä mielipidettä.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.99 (70 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty