Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Mustat laineet

Kuvattu Lemillä 2011. Avustavana kuvaajana Mari Huttunen. Malleina Tanja Härkönen ja Carlo Grünn.

Jälkikäsittelynä kuva on rajattu ja sävytetty.
-Tommi Joutjärvi

Annetut kommentit

Annoin kakkosen, koska mielestäni tällaisen tyylisen "mainoskuvan" kuuluisi olla kuvanlaadullisesti luokka "täydellinen" ja nyt näin ei kyllä omiin silmiini ole, tahi sitten olen tottunut tämäntyylisten kuvien pitkälle vietyyn jälkikäsittelyyn, mene ja tiedä, mutta jos tällaista vertaa mm. alkoholi/hajuvesimainosten kuviin, joissa tämän suuntaisia kuvia näkee, niin niissä kuvanlaatu, olkoonkin että ovat jälkikäsittelyn tulosta, on mielestäni hiotumpaa.

Myöskään en kyseisestä "kuvagenrestä" henk.koht. hirveästi pidä, sillä on niin pirskatin "TEENNÄISTÄ yltiöseksualismia" että oksat pois.

Pahoitteluni jyrkästä kommentistani, sillä sitä en siksi tarkoittanut, vaan yritin tuoda ajatukseni "livenä" näppäimistön kautta ruudulle, jolloin ulosantini on verbaalisesti karkeampaa, mitä olisi ollut kasvokkain puhuttuna/elehdittynä, you know what i mine....
Jos noin hyvin perustelee, niin voi hyvin antaa kakkosen ;)
Kompositio kuin kliseisestä leffasta tai sen mainoksesta, jäykkä ja teennäinen - ja sukupuoliasetelma suorastaan pakottaa moralisoimaan. 1p.
Kiitos Juha!
Kuvan sisältö ei oikein puhu minulle joten siitä en osaa sanoa mitään. Komea nuori mies ja kaunis nainen varmasti tarjoavat silmäkarkkia joillekin...

Pilkunnysväystä sen verran, että kuva kaatuu voimakkaasti oikealle ja tytön oikeaan pohkeeseen lankeaa vähän hassu valo ja varjo jotka pistävät silmään. Tytön asu on myös omaan silmääni liian rauhaton...ehkä joku neutrimpi väritys olisi tuonut kuvaan tasapainoa. Miehen kaulassa on myös turhan paljon tavaraa mun makuuni...toinen koru pois, ehkä.

3 böäng.
you know what i mine =)
Kiitos palautteista. Pitkän linjan luontokuvaajan kliseinen leffamainos -vertaus mielyttää. Tyylini on kliseisen teenäinen kaikissa aukean kuvissani, joten lyttäyksestä huolimatta en lannistu tai myy kameraani ;). Kiitos mielipiteestäsi!

Vesa: Vastaranta on diagonaali, koska se lähenee perspektiivissä lahtena oikealta. Tytön asun väreille voi onneksi tehdä jotain jälkikäsittelyssä.
Tänään on näköjään tullut aiheutettua hämmennystä enemmänkin vähäunisen yön jälkeen. Kun en ole kerran laittanut esittelyäni tuonne niin täytyy nyt tarkentaa että en ole ensinnäkään pitkän linjan luontokuvaaja, vaan täysin urbanisoitunut satunnainen harrastelija. Ja kun kirjoitan kommentteja niin en todellakaan tee niitä luontokuvauksen näkökulmasta (en edes pidä suurimmasta osasta luontokuvatouhuista) ja kun kirjoitan niin lähempänä voisi olla ikuinen kirjallisuudenopiskelija. Ja vielä: tarkoitus ei ole lytätä kuvaajaa, vaan kuvaestetiikkaa ja sitä ideologista sanomaa jota meikäläinen tässä näkee (en todellakaan väitä että muut tulkitsevat kuvaa samoin). Kommenteistani taitaa provosoitua turhan helposti, täytynee koettaa vähän hillitä kielen kantojani.
^^Sen kuvan kaatumisen näkee tytön käsivarren heijastuksesta sekä siitä kun pisarat tippuvat vinoon...
Vesa: Jeps. Laitetaan työlistalle. Kiitos!
kliseinen tai ei, ihan hyvältä tämä työ minusta näyttää. melko tiivis rajaus ja selkeä kolmiosommitelma sopii kuvaan, myös terävyys/aukko on kohdallaan... pitäisin kuvasta tosin enemmän, mikäli mies ei katsoisi kameraan; kuvan tarkoitus ei ehkä olekaan ollut vakuuttavuus/uskottavuus, mutta jotenkin tunnelma muuttuisi parempaan suuntaan. on tähän teokseen kuitenkin nähty vaivaa - jos jossain, niin jälkikäsittelyssä voisi tehdä jotain toisin (erit. taustan osalta). mutta kuten edellä oleva lause osoittaakin, en osaa tarkasti sanoa, että mitä se jokin on. hämmentynyt kolmonen minulta.
Kiitos Pia analyysista ja hyvistä kehitysideoista! Kovalevyllä löytyy myös rinnakkaisruutu, jossa mies katsoo naista. Pitää harkita kumpaa tarjoaa sitten kuvakilpailuihin. Itse käsittelen kuvat tumman harmaalla taustalla. Siihen verraten Aukean vaalea pohjaväri hävittää tumman pään sävyt näkyvistä.

Itse pidän tästä kuvasta enemmän, kuin monista aikaisemmista aukeassa esitellyistä töistäni, jotka ovat täällä saaneet paremman arvostelun. On rikkaus, että jokainen katsoo kuvia omasta vinkkelistään. Oma kokemukseni on, että täällä ollaan mainostyyppisiä kuvia ja rajumpia aiheita periaatteellisesti vastaan?
Musta tämä on loistava. Teknisesti erittäin hyvä, idea loistava! 5p ja papukaijamerkki!
Henna-riikan kanssa täsmälleen samaa mieltä. Erittäin onnistunut otos ja hyvin oot kyllä valaissu!! 5 BÖÄNG tack och hej! =)
Kiitos Henna-riikka ja Jukka kannustuksesta! Kiitos ja kumarrus ylläpito poiminnasta! Olen työstämässä uutta versiota saamani palautteen perusteella.
Katsoppas - Nick Cave...
Tuomas: Heh. Nick-sedällä taisi tosiaan olla fetissi huljutella blondeja kaislikossa ;). Selkeää yhdennäiköisyyttäkin on, tosin Suomen Niilo Luolalla on salikortti tallessa.
Mulla soi Murder Ballads repeatilla. Hieno kuva - Suomen Kyliellä sais olla mielestäni kuitenkin aavistuksen niukemmin vaatetusta.
Pia kirjoitti "pitäisin kuvasta tosin enemmän, mikäli mies ei katsoisi kameraan"
Olen jotenkin sama mieltä.
Katsekontakti ehkä on jonkinlainen kysymys "katso mitä olet tehnyt" "tätä ko halusit". Ja kuitenkin minä en ollut syy tytön kohtaloon :)
Tämä kuva on jonkinlaisen tarinan loppu. Mutta mikä se tarina?
Kiitos Emil hyvästä palautteesta. Olen kyllä samaa mieltä, että katse on syyllistävä.
Liian poseerattu, olis pudottanu likan kerran ja sit nostanut niin jo!! Muuten ihan ok ja silmällekin ravintoa vaikka ilman tyttöä...
Minä näen miehen katseessa enemmänkin uhmaa kuin syyllistävyyttä...
Tulee fiilis että tässä on sellaista nykyaikaan siirrettyä kalevalaisuutta. Vielä kun roikkuis ristin paikalla joku ukonvasara... Komea kuva, osaa sen syvällisempää sanoa.
itseä häiritsee että valaistut aallot leikkaantuvat kuvasta pois, omasta mielestä olisi parempi että aallot jäisivät kokonaisuudessaan reilusti kuvan sisään.
naisella vois olla kiinnostavampi vaate tai ihan alasti olisi hauskempi.
värit haaleita ja tummia - värimaailma saisi olla kiinnostavampi.
energiaa sais olla enemmän mies ja nainen alasti esim. tai jotain joka tois lisää energiaa tausta tai valot.
esim jos taustalla olisi paljon lentäviä joutsenia tai sumua jotain.
miehen ilme sais olla syntisempi joku virne sellainen voittajan tai paholaisen ilme esim.
ja jos kuvas olisi toinen mies ilman naista se vois luoda draamaa.
hulluttelua enmmän ukkosta, sadetta, kukkia tai hedelmiä - seksiä jotain että nuosis esille ja ansaitsis paikkansa.
Kiitos Julius. Jokainen tekee omista kuvistaan oman näköisiä. Kiva, että kuvani inspiroi.

Vähän harmittaa, kun heitin Aukeaan tämän kuvan raakileena, mutta toisaalta sain arvokasta palautetta jatkokäsittelyä varten! Tästä samasta otoksesta tuli erilaisella käsittelyllä ensimmäinen ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä viimeinen FIAP-mitalini.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.09 (80 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty