Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Maamieli

Omakuva. Piirtopöydällä harjoittelua 2011.
-Teija Rintaluoma

Annetut kommentit

Hienosti luotuja muotoja, valojen ja varjojen kautta toteutettuna. Voimakas työ, varmaan myös tekijälle, kuten katsojalle :)
Harjoittelua? Aki tuossa jo mainitsi laatusanat joita komppaan mielelläni.4p


Ihmiseltä voi ottaa mielen maasta, vaan ei maata pois mielestä. :)
Hävettää narista näin hyvästä tunnelmasta, mutta korva on hieman irrallinen ja taustaan voisi (ehkä) sopia jonkinlainen vähemmän tasainen pinta. Muutoin tosi mukavan näköinen ja makuinen teos, jonka moni varmaan näkisi painettuna seinällänsä.
Voi valtava mikä valo ja värit ja asento!!! Huokailen vaan ja ihmettelen, vauuu.
Puhtaat 5p. En ole hienompaa kuvaa täällä nähnyt. Ihastuttavan epämiellyttävä katsella. Pidän väreistä. Kontrasti toimii täydellisesti. Idea simppeli mutta vaikuttava. Puhumattakaan teknisestä osaamisesta noin yleensä.

!!!
Kyllä tämä kaunis työ on, tässä mielessä yhdyn edellisiin. Valoa ja kontrastia riittää katseltavaksi asti. Kauneudestaan (tai rumuudestaan) huolimatta kokonaisuus jää kovin etäiseksi ja elottomaksi. Itse olisin kaivannut hieman pintoja (tekstuureja) sekä valojen/varjojen elämistä näillä pinnoilla. Ryppyjä, kuoppia, ihoa,... nyt jää hieman muoviseksi, tasapaksuksi ja kuolleeksi.

Myös kasvojen sivuprofiilin kokonaisuus kaipaisi hieman perspektiivin suoristamista; otsa, nenä, suu, posket, huulet, leuka, kaula. Nämä ovat toisiinsa nähden hitusen eriparia perspektiivin suhteen.

Hyvä työ ja tästä on mielekästä jatkaa kehittymistä. 3p
Pidän tästä paljon. Tosin en ymmärrä miksi nainen katsoo ylös jos on kerran maamieli.

Tietty digitaalisuus tästä paistaa, enkä itse pidä sitä kovin miellyttävänä. Digitaalisessa maalauksessa taiteilija ei pääse toteuttamaan itseään täydellisesti. Ohjelmisto tekee ison osan työstä.
Omasta mielestäni digiys ei kyllä mitenkään erityisesti rajoita tekijäänsä. Tietenkin väline aiheuttaa omat rajoitteensa, mutta ei softa ole sen rajoittavampi kuin vesivärin vetisyys tai lyijykynän kovuus kädessä - ainoastaan erilainen. "Ohjelma tekee ison osan työstä" on siis aivan totta samalla tavalla kuin öljyvärimaalauksessa pensseli tekee ison osan työstä.

Näkisin oikeastaan, että suurin rajoite digivehkeissä on konkreettisen manipulaation vaikeus, jolloin esim. kuvan työstäminen haravalla ei olekaan mahdollista. Tokihan kuvankäsittelyohjelmissa on kaikenlaisia työkaluja, mutta kosketuspinta itse väriin ei ole niin suora. Käytännössä tämä kannustanee hieman suunnitelmallisempaan työtapaan, kun värejä ei voi vain "räiskiä" ympäriinsä.
Kaunis ja sävykäs työ, ehkä hiukan tylsällä rajauksella. Juurissa-hiuksissa olisi ollut aika kiva nähdä ohuita juuria myös, tosin ymmärrän tällaisen tyylittelyn. Anatomia ei ole kohdillaan kasvoissa, nenän yläpuolinen puolikas on eriparia alapuolen kanssa, perspektiivi siis heittää. Näkisin tämän tyypin videopelin hahmona. Oikein kaunis omakuva :)
Nykyiset kuvankäsittelyohjelmat ovat simulointia, ne simuloivat toisia välineitä vaihtelevalla menestyksellä, mutta eivät koskaan virheettömästi. Vertaus pensseliin ei toimi, koska pensselinjälki ei yritä näyttää minkään muun välineen jäljeltä.

Eri asia on maalata pikseli kerrallaan tai vektoreilla, siitä syntyy täysin erilaista jälkeä, koska se on juuri tietokoneelle ominainen tapa tuottaa kuvaa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.83 (29 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty