Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Vihreää valoa

Terävöitetty, kirkkautta säädetty, kohinanpoisto Noise Ninjalla.
-Alpo Syvänen

Annetut kommentit

Asuttu maisema ja rantalepikon kehystys muodostavat mukavat puitteet taivaan ilmiöille. Jos sivusuunnassa olisi enemmän tilaa niin tilanteen voisi nähdä helposti myös toisinpäin: revontulet näkyisivät kaupunkimaiseman kehyksinä. Pikselinviilauspohdinnasta sen verran että vähempikin kohinanpoisto olisi saattanut riittää, siinä ja siinä että näyttääkö turhan digitaalisen tasaiselta tietyissä osissa kuvaa, mut pitäisi olla hiljaa kun en tunne tällaisten olosuhteiden ongelmia. 4p.
Voi kun olisi ollut komea ilman asutuksen valoja. 2p.
Kiitos Juha ja nimetön.
Juha: Minulla on tästä pitempikin sarja, panoraamaviritelmistä vaakakuviin, jne... Kaikkea en kuitenkaan laita nettiin, vaan säästelen parhaita muihin tarkoituksiin. :) Itseasiassa tästä on viilattu kohinaa varsin vähän, sillä 1000 ISO:lla D700 tuottaa vielä ihan siedettävää kuvaa, osa jäljellejääneestä kohinasta sekä valojen pehmeydestä juontaa 25 sekunnin valotuksesta ja paksusta usvasta järven päällä. Kiitos pohdiskelevasta palautteesta ja nelosesta! :)
25 s taitaa olla rajoilla, että tähdet pysyvät näinkin kauniisti pisteinä, tosin laajakulma kai antaa lisäaikaa. Hieno kuva, jossa kosmiset ja maalliset valot yhdessä herättävät syvempääkin pähkäilyä, johon erityisesti johdattaa onnistuneesti kehyksenä käytetty oksisto. Dataa olisi voinut olla mukana 64:n sijasta se sallitut 400, että rantuilu olisi ollut vähempää.
Jep, 25 s oli juuri sillä rajalla täyskennoisella rungolla ja 24mm objektiivilla. Pakkasin kieltämättä varsin tiiviiksi, siinä mielessä tästä olisi irronnut isompikin tiedosto.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.16 (51 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty