Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Biitsi

Hiljaista on..
-Tuomas Sydänmetsä

Annetut kommentit

Upea
Hiljaista on ja hieno on...
Mistä näitä ykkösiä oikein tulee?
Lahjattomilta luusereilta...

Nelosen nappasin...onhan tämä kiistatta hieno !
Komeet on tulet ja tunnelma. Nimi hauskalla tavalla harhaanjohtava. 4p

Pitäisi kai huolestua ja ottaa itseensä kun muut näkevät jotain mitä meikäläinen ei. Päätin jokin aika sitten että en anna teknisen osaamisen vaikuttaa pisteisiin (tosin huomaan että se saattaa ärsyttää, siinä mielessä tuo kateusteoria saattaa pitää kutinsa). Valo on tietysti kaiken luontokuvauksen lähtökohta, mutta kun taivaan väreillä pelaaminen tuntuu haittaavan muuta ilmaisua niin se alkaa kallistua itsetarkoituksellisuuden puolelle. Jo sanana biitsi on liian cool mulle, sekin on niitä ärsytysjuttuja - joita mahtuu muutenkin jo ihan tarpeeksi yhteen kuvaan. Ehkä alkaa olla pikkuhiljaa aika siirtyä taka-alalle. Varmaan arvaattekin että silloin kun rehellisyys tarkoittaa pahennuksen aiheuttamista niin itse kukin ajattelee että on aika vaihtaa maisemaa. Tuo puhuttanut ykkönen on siis mun (harkitsin kyllä kakkosta kun niin monille kuville on tullut viime aikoina konemaisesti lätkäistyä ykkönen).

Jos nyt jonkin jutun vielä haluaisin sanoa ikään kuin testamentiksi niin taideilmaisussa minusta tärkein on se että kuvalla voi olla arvoa vielä vuosien ja kenties vuosikymmentenkin päästä. Tälläinen teknisten rajojen koettelu tuskin on sitä - mutta ymmärrän kyllä että se on kuumaa kamaa juuri nyt.
Asia ei minulle kuulu, vaikka kuuluukin. Maisemaa vaihtamalla, ei muutu kuin maisema, jos sekään... Rehellisyys ratkaisee...
Älä lähde Juha, sinun kommentit ovat aina olleet kiinnostavia lukea. Osaat löytää kuviin sellaisia näkökulmia, jotka avaavat uusia ajatuksia, ainakin minulle.
Revontulien ja tähtien kuvaaminen on oma taitolajinsta, jotkut sen hallitsevat - kuten tästä kuvasta päätellen Sydänmetsä - ja useimmat eivät. Taitavalle kuvalle pidän kyllä oikeutettuna antaa pisteitä jo pelkän taitavuudenkin takia. Sitä en taas itse ymmärrä, että joku käy automaattisesti tälläämässä ykkösen vain genren takia siksi, ettei satu arvostamaan koko genreä. Onneksi minun ei tarvitsekaan ymmärtää.

Pidän värimaailmasta, kuva saattaisi olla upea julisteena isossa koossa sopivassa ympäristössä. Vasemmassa reunassa ja alakulmassa on minusta liikaa tummaa möhkälettä. Nelosen kuitenkin napsautan.
Tuo joku, joka käy automaattisesti laittamassa ykkösen, viitannee kai minuun, koska minun ykköseni on ainoa kuvalle annettu ykkönen. Ja vaikka ei viittaisikaan, niin tarkennanpa vielä että kohdallani kyse ei ole genrestä, jos genrellä tarkoitetaan revontulikuvia. Minusta tässä ei vain ole sillä lailla luovaa panosta, sellaista minkä takia tämä kuva voisi jäädä eloon, erottua muista tämän ajan revontulikuvista. Tämä aika on kliinisen pelkistämisen, teknisen hinkkaamisen ja väreillä koreilun aikaa - ja tämä kuva on uskollinen noille arvoille.
Juha, en viitannut kehenkään, minulle on jäänyt mielikuva, että täällä on sellaisia kävijöitä. Sinullahan tapaa olla asiallisia perusteita arvosteluillesi.
Jokainen täällä taitaa arvostella oman kokemuspohjaan ja osaamiseen nojaten. Itse kun en tällaista vielä osaisi sommitella tai suunnitella, niin on pakko läiskäyttää 4p. Ei täysiä, koska tämä ei välttämättä erotu pitkään joukosta niinkuin Juha mainitsi.
Mutta jos perustelematta läimäyttää tälle kuvalle 1p. niin se alkaa kalskahtaa ihan vain kiusanteolta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.94 (102 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty