Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Hämäys II

Luontokuva...
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Sanoisinpa että hyvinkin mielenkintoinen ja jopa hypnoottinen. Kuinka tämä on toteutettu?
Sanotaanko nyt vaikka niin, että pienellä "salapoliisityöllä" toteutustapa selviää kyllä... ja jotkut tietävät sen muutenkin, joten enpä kerro ainakaan vielä enempää.
On kyllä hieno...!!! Ja uteliaisuus kyllä heräsi. =D

Jokin seitti tai muu verkko, jossa pisaroita ja pieni kameran heilautus?
Janne on tuossa edellä hyvinkin oikeilla jäljillä...
Erinomaista...paljos tätä muuta tarinoimaan... 5 böäng.

Mä voin vetää pupun pussista jos joku maksaa sopivasti ;P
Veolia-kisan Creative Visions of Nature -osion Highly Commended ja commend taas kääntyy: ylistää, kunnioittaa, suositella ja kiittää. Ammatti-ihmiset lähinnä kiittelevät valon taittumista eri väreihin. Ihmettelin ensin mainintaa diffraktiosta, mutta f/25 kai sitä tuottaa ja tällä kertaa positiivisessa mielessä. 1/10 s ja kameran heijaus ja olennainen musta tausta ja sitten harras toivomus, että sadan kuvan joukosta löytyy julkaistavaa. Näin mainittavat kuvat syntyvät, vaikka kuvaaminen hihnan päässä kameraa pään ympäri pyörittäen houkuttelee 'heti valmista' -kuvaajaa. Hieno hämppy/antti-tuotos, jonka arvoituksellisuus vielä lisää kiehtovuutta.
Voisin katsella tätä koko päivän. Seinälle!
Hienohan tämä on:)
Kauniita värejä ja juuri tuo että "Mikä ihme tää oikein oikein on" - tunnelma lisää mielenkiiintoa
Vähän nimen perusteella ajattelin tuota seittihommelia.....
Jostain syystä mua tämä ei oikein innosta, vaikka sinänsä kyllä kiinnostaisi tietää mitä tässä on kuvattu ja miten kuva on otettu. Uskon toki että tämä kuva on "luomua", mutta muistuttaa ehkä liikaa matemaattisilla malleilla luotua "digitaidetta", jollaista tuli joskus kokeiltua...
Kiitoksia kommenteista, kiinnostavia näkökulmia. Ja osuvasti sanottu tuo hämppy/antti-tuotos :-), molempien oma osuus tarvitaan tällaiseen.

En tullut silloin aikanaan ollenkaan ajatelleeksi ekan Hämäyksen kommenteissa mainittua migreenivaikutelmaa, tämän kohdalla taas tuo matemaattinen malli -mielikuva oli uutta, joten kiitos siitäkin. Olen päinvastoin ollut tyytyväinen, kun sain luonnosta ihan luomuna kuvaamalla (vain perussäätöjä + kääntö pystystä vaakaan ja pieni rajaus) näinkin erikoisen näköisen taidekuvan... tuollaistahan ei voi silmällä nähdä hämähäkinseiteissä mitenkään. Värit sai esiin seitissä oleviin kastepisaroihin ainoastaan kameraa valotuksen aikana heilauttamalla, kun aamun auringonvalo tuli niihin sopivassa kulmassa. Jostain syystä niitä ei kuitenkaan tule vastaavissa tilanteissa likimainkaan näin selvästi kuin harvoin, yleensä spektrin värejä ei juurikaan näytä seittikuviin ilmaantuvan.

P.S. Vaikuttaa tälläkin kertaa siltä, että se, millaisilla kuvilla voi pärjätä kansainvälisissäkin luontokuvakilpailuissa ei erityisemmin korreloi tuon keskiarvon kanssa... mutta ehkäpä IFWP- ja WPY-sijoituksilla on sittenkin hiukan enemmän painoarvoa kuin Aukean sinänsä mielenkiintoisilla pisteillä. :-D
Antti, Aukean pisteiden keskiarvosta ei voi eikä kannata vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä valokuvan "hyvyydestä tai huonoudesta" millään muulla tasolla kuin mikä täällä pisteyttäjien keskuudessa vallitsee.
Juu näin on, olen pisteytyksestä nimettömän kanssa samaa mieltä, sen verran pitkältä ajalta mulla on näppituntumaa asiasta... ja näin erikoisen kuvan kohdalla on ihan ymmärrettävää, että vaikka se joidenkin (kuten ilmeisesti muutamien tuomarienkin) mielestä on erinomainen, toisten mielestä se on huono.
Loistava räsymattosinfonia.
Upea lähes hypnoottinen kuva, tekniikkakin tuntuu olevan hallussa. 5p
Haa..taisinpa löytää vastauksen Luonto -lehdestä monta päivää vaivanneelle mysteerille..:)

Persoonallinen ja hieno toteutus, Antti!
Persoonallinen foto, jees, erittäin hyvä!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.37 (83 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty