Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

#30/100 Rahmo

Edellinen työ Näyttelyn etusivulle
Näyttelyn yhteenvetosivulle
Rahmo käveli minua vastaan vaaleatukkaisen ystävänsä kanssa. Parhailla kaveruksilla oli kiire oppitunneille lukioon, mutta sain Rahmon suostuteltua kuvaan. Miten? Kertomalla rehellisesti, että olen ottanut yli neljänneksen kuvaprojektistani kuvaamatta yhtään tummaihoista, vaikka syytä kyllä tilastojen pohjalta olisi. Ja huomauttamalla, että hän on versin kaunis.


Rahmon tyyppiset nuoret saavat minut suhteutumaan tämän maan - ja pienessä mittakaavassa maailman muutenkin - tulevaisuuteen vähän positiivisemmin. Tumma tyttö, joka käy koulunsa ja hengaa kantasuomalaisten kanssa, on merkki paremmasta. Hunnun perusteella voisi arvailla hänen mahdollisuuksiaan menestyä kotimaassaan, mutta täällä eväitä siihen tarjotaan - monissa Afrikan maissahan naisten oikeuksien kanssa ollaan melkoisesti Suomea jäljessä.


Toinen juttu on se, että nuoret tuntuvat melko suvereenisti ylittävän kysymykset ihonväristä, mikä on helvetin hienoa. Lähiöjengeissä ei kavereita karvojen väriin katsota. Propsit siitä.


Kuvan voi käydä katsomassa koko komeudessaan Flickrissä.
-Teppo Moisio

Annetut kommentit

Taisin lukea jossain - Angelina Jolie.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.36 (22 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty