Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

McNaught

Australiapäivänä Perthissä Hilary's beachilla napattu kuva.

Kolmen kuvan panoraama, jonka kuvat otettu kaikki viidentoista minuutin sisällä. Kaikki kuvassa näkyvä todella tapahtui yhtäaikaa. Muokkaus kohdistuu lähinnä sävyjen korjaukseen.

Nikon d50 / f3.5 / 30sec

snadisti suuremmassa koossa:
http://www.jkemppainen.com/antti/index.php?pic=00118aus_auspva0.jpg

taivaallahan eivät yhtäaikaa olleet juuri kuvassa näkyvät räiskeet, mutta ilotulitteet ja salamat sekä komeetta olivat kuitenkin yhtäaikaisia ja jos omistaisin panoraamakameran olisin voinut ottaa vastaavanlaisen kuvan yhdellä otoksella.

Keskellä voi nähdä komeetta McNaughtin.
-Antti Kemppainen

Annetut kommentit

taivaallahan eivät yhtäaikaa olleet juuri kuvassa näkyät räiskeet, mutta ilotulitteet ja salamat sekä komeetta olivat kuitenkin yhtäaikaisia ja jos omistaisin panoraamakameran olisin voinut ottaa vastaavanlaisen kuvan yhdellä otoksella.
Tämä on aika uskomaton otos :) Taisi olla T&A-lehdessäkin. Olisit kyllä voinut kertoa mitä tuo nimi tarkoittaa, kaikki eivät välttämättä sitä hoksaa.
Ilotulituksen kaksintaistelu, ihminen vs luonto. Upea.
Upea kerrassaan, mykistynyt olo:)
Mahtava kuva, idea, tilanne ja toteutus. Pikkukuvasta ei McNaughtia vielä huomannut mutta kyllähän se tuolta pilvenraosta pilkistää. Toi salamapuoli on ihan huikeen siisti. Varauksettomat 5p.
Loistava kuva! :o Hämmästyttävä ja ihmetystä herättävä :>
huh. uskomattoman kaunis tilanne. Eihän tälle voi antaa muuta kuin täydet 5 pistettä.
Ja olipa todella hienoja kuvia muutenkin sivuillasi. Sivusto meni suosikkeihin :)
Ei pääse oikeuksiinsa aukeassa... 4p
olet kyllä päässyt tilanteeseen! kuvassa tapahtuu paljon, silti se on rauhallinen.. jotenkin todella epätodentuntuinen. upea. 5p.
No oohho! Oikean laidan katsojista lähtien valo on todella mielenkiintonen. Kolme valoilmiötä samaan kuvaan ahdettuna on kuin laittaisi sipulia maksalaatikon ja puolukkahillon sekaan, eli namskis.

Mun ajatusmaailmaan ei vieläkään mahdu se, miten kolme viidentoista minuutin sisällä otettua kuvaa voi olla yhdesta ja samasta hetkestä, mutta hei, en tajua suhteellisuusteoriastakaan kuin pintaraapaisun verran - ja senki huonosti. :)
Janne, meitä on ainakin kaksi. En ymmärrä tätä logiikkaa:

kuvat otettu kaikki viidentoista minuutin sisällä. Kaikki kuvassa näkyvä todella tapahtui yhtäaikaa.

No hieno kuva siitä huolimatta.
Aivan mieletön. 5p. tai siis 10p. aivan järisyttävää.
Kerrassaan upea kuva! Tässä riittää silmälle katseltavaa.
Wow, tämä on jo hieno sommitus! 5p.
taitaa olla sellainen once in a lifetime -kuva. onnittelut siitä :-).
mä tykkään vielä siitäkin, että tuo vasen puoli on punanen ja oikea puoli sininen :) aivan upea kuva!
onko muuten noiden kahden valonlähteen tuottamaa valoisuutta pitänyt jotenkin käsitellä jälkeen päin, niin että ne olisivat balanssissa keskenään? Itselläni ainakin tuottaa ongelmia jo tavallinen puolipilvisen sään panoraamakuvaus. Varjot ja valot menevät miten sattuvat ja kuvissa on selvät rajat nähtävissä. Tässä taasen ne ovat kauniista rinnakkain, ja näyttäen todella siltä että koko kuva olisi otettu yhdellä otolla.
Voi kun ilotulitus ja vasemman puolen valot ei olisi näin paljon palaneet puhki :/ Voisi ehkä rajata koko vasemman puolen pois ilotulitukseen asti. Mutta kyllä tämä on 5 siitä huolimatta! Hieno toteutus joka tapauksessa.
Tähän on kyl ehtiny tallentua vaikka mitä valoilmiöitä, ilotulitusta, ilotulituksen vieres joku tähden lento ja salamointia. Tässä on kyl todella hienoa kateltavaa.
tännekin nyt sitten tällä brassailemaa :) äh. tää on parhautta, turha sitä enää eritellä. hyvät rahat saa. katsotaan tuleeko ikuinen aukean ykköskuva vai miten...
Tähdenlento on taivaalla koreillut komeetta McNaught
onsevaanhieno!
Tykkään hulluna, kuin puurosta. Vielä ois parempi, jos ois kuvattu enempi niinku "yhdessä kokemisen" kulmasta, siis jollain tapaa enemmän jengin seasta. Mut on se hieno.
upea!
tosi hieno. eikä todellakaan mitenkään muuten rajattuna olisi toiminut näin mahtavasti. tykkään, jee, jee!

Hieno ja upea kuva!
Aikamoista hehkutusta.
On tää minustakin hyvä, muttei mitenkään loistokas.
Toi puolikas takaraivo ja muutenkin katkeilevat ihmiset hieman häikkää.
Enkä yritä painaa ka. ta alas kunhan kerroin miten minä näen. Kolmosen oon antannu jo aikaisemmin.
Todella isossa koossa olisi kyllä varmaan näyttävämpi.
USKOMATONTA!! EI VOI USKOA TODEKSI, MITEN UPEA : )))! WAU!

Olen sanaton. Wau. Annan kuusi tähteä.
Eikös tää kuva voittanut jonkun palkinnon tms?
Tai julkaistu jossain?
Perhanan upea. :p
kerrassaan upeaa visuaalisten kiihokkeiden riemujuhlaa! 5p
Jotkut näköjään pitäneet vain ykkösen/kakkosen arvoisena. :(
Hui-ma!
"taitaa olla sellainen once in a lifetime -kuva. onnittelut siitä :-)."
Väärin, tämähän on tietenkin three times in a lifetime-kuva! :) Mutta on se hieno, hieno se on!
Mykistynyt... 5 p.
Tuli mieleen Floridan Ft. Myers muutaman vuoden takaa, kun itsenäisyyspäivänä oli rannalla samanlainen tilanne. Ja hieno on kuva, loistavaa työtä!
APODissakin aikaisemmin julkaistu, julman komea otos. Täydet viisi tähteä.
http://apod.nasa.gov/apod/ap070205.html
Tuttu kuva Tähdet ja avaruus lehdestä (jos en ihan väärin muista?). Tää kyllä säväyttää.
Tämä vetää hiljaiseksi..upean mahtava kuva! En juuri noita vitosia jakele kovin helposti, mutta tää on ne kyllä ansainnu.
Kuvassa on kyllä tunnelmaa! Ja jotenkin surrealistinen ja epätodellinen vaikutelma tässä on. Nuo ihmiset näyttää jotenkin niin omituisilta, sellaisilta kumimaisilta tuossa oikealla. Olis ollu vielä siistimpi jos nuo kaikki oikealla puolella oisivat tajunnet olla enemmän kiinnostuneita tuosta ukkosesta ja vaan nuo vasemmalla puolella katsois ilotulitusta. Mutta värit + tunnelma hienoa.
Omasta mielestäni toimii paremmin noin, että ihmiset katsovat vain ihmisen luomaa esitystä, eivätkä juurikaan välitä siitä, mitä universumi tai luonto haluaisivat näyttää. Tulee sellaista kantaaottavuutta.
Tämä on hienoin kuva, mitä olen aukeassa nähnyt. Ikinä :) Kiitos.
voi jumalauta...5p
Sairaan hieno 5p
Kylläpäs siellä oli "yhtäaikaa 15 minuutin aikana" paljon tapahtumia taivaalla... Upea kuva, keinotekoisuudestaan huolimatta, tai ehkä juuri siksi.
Vautsi, ei voi muuta sanoa! Tuolla kun olisi itsekkin ollut =) Kerrassaan mahtava kuva!
Tätä kyllä katsoo ja pitkään. Onneksi olkoon jättisaaliistasi. 5p.

Niin se samalla kertaa 15 min. sisällä kaivelee minuakin :)
Itse en diggaa keskialueen kohtaa jossa rannan rajassa näkyy heijastus tulitteesta mutta taivas on siltä kohdin tyhjä. Istuva ja bilettävä kansa on kivasti esillä. Ikävä kyllä olen havaitsevani pari yhdistelyn rajaa. Koen että kun on kuvien yhdistelyyn lähtenyt, olisi kiva nähdä ihan pikkasen parempaa. 2p.
Kuva on panoraama, jossa on käytetty kolmea kuvaa. Eri elementtejä ei ole tuotu mistään muualta, kuin eri suuntaan otetuista kuvista. Eli kuvissa näkyvä asia tapahtuu oikeasti juuri silloin. Ihmisten haamut johtuvat pitkästä valotusajasta, jonka aikana niin salamat taivaalla, ihmisten kameroiden salamat ja taivaan ilotulitteet valaisivat pysähtyneitä ihmisiä useisiin kohtiin.
kaikki tapahtui viidentoista minuutin aikana yhtäaikaa, mutta sitten taas kaikki eivät olleetkaan taivaalla yhtäaikaa, vois päättää miten se oikein menikään
Kateellisten panettelua. Lukutaito kateissa? Jos vartin sisällä on otettu vasen kuva (jossa ilotulitus), keskimmäinen ja oikeanpuoleinen (jossa salamat), niin ei ne silloin ole samanaikaisesti olleet taivaalla, vaikka kaikki on kerralla kuvattukin ja tapahtumat ovat olleet samaan aikaan käynnissä. Varsin looginen yhtälö, mutta on tainnut kuvakirjat kiinnostaa koulussa aapista enemmän.
Todella hieno kuva, poikkeuksellisen paljon mielenkiintoisia elementtejä ja käsittelykin on olosuhteisiin nähden upeaa. Joskus pelkkä tasainen valokin tuntuu tuovan haasteita kuvien yhdistämiseen. Mahtava kontrasti vasemman ja oikean puolen välillä. Komeetta vielä kruunaa kuvan. Laadullisesti 4 p heikohkon vasemman kuvan vuoksi, mutta sisältö enemmän kuin paikkaa pisteenmenetyksen. -> 5 p täältä
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.48 (390 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty