Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Pimeys saapuu Ouluun

tussit A4
-Perttu Kemppainen

Annetut kommentit

Jumpahuiti...Isoo kokoo vaan kehiin ja alat heitellä näihin kehyksiä ja myyntiin ja näyttelyihin jne jne (tosin en tiedä vaikka tekisitkin niin jo):)
Upea tämäkin! Hieno kuvaus tämän päivän kaupungista.
Hyvin tussattu!
En tiedä olisko tuota autoo tarvittu näin rotuaarille.
Taiteilija olet tottamaar!!
Hieno työ, musta toi auto lisää kiinnostavuutta...
Mukavaa nähdä töitä tämän hetken kaupuinkimiljööstä, auto sitoo kuvan aikaan mukavasti, katsokaa vaikka 50 vuotta myöhemmin. Hyvä.
Joo kyl arvostan tätä uutteruutta, henkkajamaukkakin on noteerattu.
On taitavaa piirustusta.
Näissä kaupunkikuvissa ei silmää todellakaan sairasta! Autotkin ovat ihan auton näköisiä ja jopa automerkinkin voi nähdä. Niin ja puhumattakaan noista "Henkoistajamaukoista" jotka ovat ihan ihmisen näköisiä. :)
Hyvä on, viitosen arvoinen. Pari pikkukommenttia kuitenkin esittäisin. Muutamissa kohdissa ääriviivat ovat hieman liian voimakkaita (liikennemerkkien varret, ikkunoiden puitteet). Se vie vähän tehoa tummien ja vaaleiden pintojen sommitteluun perustuvalta esitykseltä ja tuottaa vähän sarjakuvamaisen vaikutelman. Hienoja pieniä ykstyiskohtia on paljon (Vasemmalla oleva vaaleammalla piirretty pyöräilijä, monet lähes näkymättömät ihmishamot, valotaulut.)
Hei, synkeä taivas yllä Hesen ja Henkan! Dystooppista. Mut se on totta jo.
Jos ihmisen silmä näkisi samalla lailla talojen pystylinjat vinoina niin kuin kamera laajakulmalla niin tätä katselisi ehkä eri tavalla. Mutta ehkä tätä kuuluukin katsoa ikään kuin kameran linssin läpi?
'Ilta kaupungilla' -kuvan yhteydessä kritisoin käsityöhön jätettyä valokuvamaista linjojen kaatumista, ja vastasit: "laajakulman kallistus tuo kuvaan sellaista vinksahtaneisuutta jota ajattelin myös seuraaviin töihini lisätä entisestään."
Niinhän tässä on käynyt kai enemmänkin optiikan tuomana kuin varsinaisena pähkäilyn tuloksena. Ihmettelin valintaa aiemmin ja sopii kai ihmetellä vieläkin. Taitavana piirtäjänä vinksahtaneisuutta voisi viljellä vaikkapa kuusipyöräisellä autolla tai nelivaloisella tolpalla usw. "Sekin on kaiketi vain makuasia" toteat, ja niinhän se onkin, ja siitä voi kiistellä, etenkin kun vastausta emme saa...
Kiitos monipuolisesta ja terävästä palautteestanne. Tämä on viikon vanhempi työ kuin Ilta kaupungilla. Olen jo tykästynyt toisenlaiseen tekniikkaan töissäni, ja kuvataiteen sijasta olen viimeaikoina keskittynyt enemmän koristeveistotöihin. Harmi, kun täällä ei ole osastoa veistotaiteelle ja taidekäsitöille.
Jos valokuvien pohjalta piirtää, niin osaaminen kai liittyy siihen, miten tuota kuvaa työstää eteenpäin. Piirtäjä tai maalaaja voi valita, mitä säilyttää kuvan pohjana ja mitä rakentaa sen päälle. Jos taitelilija haluaa säilyttää valokuvan "optiikkavääristymät", niin kyllä sen voi minusta hyväksyä, jos tavoite on jossain muualla. Tavallaan noiden valokuvamaisten piirtäminen on rehellistäkin, ei pyritä kätkemään sitä että on tukeuduttu valokuvaan.
Huh. Olin näköjään itse osallistunut aktiivisestikin saman tekijän toisesta työstä käytyyn keskusteluun. Yksityiskohdat olin unohtanut, vain hyvin karkeita päälinjoja muistin kun kirjoitin nuo yllä olevat kommentit.

Voin vain todeta nyt että missään nimessä ei kannata heittää pyyhettä kehään jonkun random keskustelun takia. Ei sillä että väheksyisin keskusteluita mutta kyllä kaikkein tärkeintä on että taiteilija pitää oman päänsä ja seuraa kutsumusta - hyvällä itseluottamuksella on mentävä. Ja tässä on niin on varmaan tehtykin. Tämän työn erottaa edellisestä minun silmiini ehkä eniten se, että tässä on kaupunkinäkymää hallitsevia tunnistettavia kaupallisia symboleita. Tekniikkaankin tottuu. Se mikä tuntui aikaisemmin itsetarkoitukselliselta, alkaakin näyttäytyä lähes persoonalliselta. Uskollisuus rehdille ympäristönkuvaukselle kantaa hedelmää ennemmin tai myöhemmin. Uskoisin että paikallisuuden näkökulmasta tämä on vielä merkityksellisempää työtä kuin mitä tällainen eteläsuomalainen pystyy näkemään. 4,5p.
Tämän osaston nimi on kai "Muu kuvataide", joten kyllä tänne mahtuu myös muu kuvataide.
Joo, näkyville vaan kaikki käden (tai jonkin muun raajan, tahi toisen tekniikan) jälki. Komealta on tähän asti kaikki näyttänyt.
Tuttu ja muistoja herättävä maisema todella hienosti piirrettynä, 5p
Tajutonta, aivan mahtia!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.34 (35 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty