Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Kuun valossa


-Marko Jortikka

Annetut kommentit

Vähän outo mut ihan kiva :) Niin kun mulle aina ystäväkirjaan kirjotettiin
Massive! Hieno..toisaalta, olisin nostanut aukkoa isommaksi ja laskenut valotusaikaa 15-20sek niin ei olisi tähdet liikahtanut, ainankin mitä olympuksella yritin noita tähtiä metsästää f3.5 kitillä ni aika oli tuo kunnes liikku..tosin valovoima ja kohina oli ihan eri luokkaa, en tiedä mikä sitä riivas (laatu kai) :/ Onko tämä otettu pohjosessa? Mistä tulee valo noihin puihin? 4p
Alkaako mennä fantasia-filtteröinti jo kuvataiteen puolelle? Isolla heijastimellahan tuo puiden varjopuoli on selvästi valaistu. Todella isolla. Ja keskimmäisen puuparin alla iso musta pahvi tummentamassa.

Luonnoton. Taiteen puolella isot mahdollisuudet.
Ihan etelässä on kuvattu omalta kotitieltä. Katuvalot valaisee metsää ja moottoritien valot noita pilviä. Näkymä vastasi aika tarkalleen kuvan esittämää, mutta toki säädin kontrastia hieman voimakkaammaksi erityisesti pilvien osalta ja taivaan sävyä tummensin. Ei tuossa erityistä kontrastin ylivääntämistä ollut. K-5 kyllä toistaa värit aika voimakkaana, jotenka voisi olla vähän varovaisempi säädöissä.
Ei todentuntuinen
Omalla tavallaan ihan makea otos. Näissä yö-kuvissa tuppaa olemaan aina se sama nurinan aihe eli tähtien liike. Ehkäpä kannattaisi kääntää tämä "pahe" hyödyksi ottamalla (jos keli sallii) muutama pidemmällä suljinajalla (15-30min) napattu kuva, tuoda nämä otokset kuvankäsittelyohjelmaan ja yhdistää niin lopputuloksena saattaa olla mukava otos jossa tähtien liike tulee näkyviin. Samoin kohina pienenee yhdistettäessä kuvia toisiinsa. Helposti tällöin ongelmaksi muodostuu puiden liike tuulessa, jopa se pienikin. Tästä ongelmasta pääsenee eroon "maskaamalla" (leikkamalla...jne miten porukka haluaa operaation tehdä) kuvaa siten että jättää vain yhden, sen parhaiten terävän ja valotetun tason puista kuvaa sulkien muut ulos. No huh huh.... yritä nyt kirjoittaa pitkän päivän jälkeen tähän aikaan yöstä jotain tolkullista... ja toiseksi mitä sitä opettaa sorsaa uimaan :-)

Näin lyhyesti totean että ihan kiva otos. 3.75 pojoo pyöristettynä ylöspäin.
Muuttamaton-kategoriaa ei kai ole tarkasti rajattu, mutta toistaapa kenno tosiaan värit voimakkaana, jos todella olet vain kontrastia säätänyt. Korkeita ovat katulamputkin teillä päin, kun näyttäisi tuohon oikealla olevan männyn latvukseen tulevan aika kirkasta taivaallista(?) valoa jostakin ylhäältä oikealta.
Näyttävä kokonaisuus. Tosin etualalla olevien puiden valoisuus syö kuvasta tunnelmaa. Voisit kokeilla erilaisilla asetuksilla vastaanvanlaisia avaruuskuvia. Pimeys on avaruuskuvissa voimaa ;)
Rakastan taivasta ja avaaruuskuvia, metsää pois ja avaruus esiin:=)
Upea!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.34 (68 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty