Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Valoa ja väriä

Berlin illumination 2008
-Kari Makkonen

Annetut kommentit

Kiinnostava kuva, siitä löytää paljon katseltavaa. Voitko kertoa vähän tekniikasta? 4 p.
Valokuva tulee mieleen. Siis sellainen josta on vähennetty värejä jälkikäsittelyssä.
Ahaa löysit mainioita ruuvveja fotaristasi. Tällä on se ruuvin arvo: Aina niitä vähän jokapaikassa lojuu.
Mikä teitä riivaa? Luin sivuston ohjeita ja valokuvaus foorumista todetaan: Valokuvauspuolella on esillä valokuvia joiden lähtökohtana on perinteinen valokuvataide ilman suurempia digitaalisia muokkauksia. Empä uskaltanut laittaa sitä sinne. Tutkin seuraavaksi kuvataide foorumin "sääntöjä". Vaikutti mahdolliselta ja kuvaan lataamisen prosessissa löytyi jopa sopivat luokitteluvalinnat. Muuten olisi perunut koko homman. Olenpa kauhean pahoillani nyt tästä "julkeudesta". Minusta tässä kuvassa on suuria digitaalisia muokkauksia ja teoksen tarkoitus oli tuoda esille mahdollista kuvataiteellista silmää, jota minulla ei tietenkään ole.
Ei täällä riivattuja olla, vaikka kieltämättä joskus sekin ailahtaa mieleen. Photoshopin tai piirrosohjelmien hyödyntäminen vain osoittautuu joillekin riman aliseksi taiteen tekemiseksi. Ilmeisesti koskaan kokeiltuaan vastustaja oleksuu, että tekijä on löytänyt oikotien onneen, ja eihän se sovi - väriä pitää olla lattialla, seinissä ja suussa.
Sehän on sitä, mitä aidoiksi itseään kutsuvat viljelevät ja joilta olennainen peittyy. Paskapaperihylsyjen hyödyntäminen sippemonumentilla leikittelyssä on tuomittavaa eli tyhjästa nyhkäisty laatukiihko tuntuu hallitsevan. Itsestään selvää kai on, että olkoon media värit, hajut, sanat, huudot tai halut, kaikki mahtuvat Aukeaan. Ja tosiaan mikä tahansa tuotos kaikille kolmelle alueelle.
Jäi muutama merkki kuvallekin, eli "Valoa ja väriä" -kuvan oikean laidan sysimustaa olisi voinut rääkätä toiseenkiin suuntaan.
Tuolla aikaisemmin kyseltiin tekniikasta. Kerron prosessista. Kuvattu viikon ajan aihioita teoksille. Tämä kuvattu mustalta marmoripaasilta 2008. Kuvasta kokeiltu lukuisia erityyppisiä versioita eri vuosina. Eri vaihtoehdoista luovuttu vähitellen yksi kerrallaan. Tämä versio on kestänyt koko prossessin ajan. Olen saanut läheltä kommentteja, että en pidä teoksesta. Se onkin taiteessa makuasia. Itseäni tämä teos kiinnostaa edelleen ja en osaa määritellä mitä kuvataiteen tyylisuuntaa ko. teos mahdollisesti edustaisi. Olisin kovasti kiitollinen tyylisuunnan vihjeistä, koska ko. tyyli kiinnostaa ja haluisin tutustua enempi.
Lopputulos ratkaisee, ja että kannattaa ylipäätään vältellä kovin tiukkoja käsityksiä hyvästä ja huonosta; aidosta ja epäaidosta. Itse pidin tuosta mustasta pinnasta, se tuo kuvaan mukavaa säröä.
Pashaa pääsiäisenä... kuva on juuri vain sellainen alottelijan ruuvipenkkikokeilu. Hämmentää tämän keskustelun vieminen jollekkin "jotkut ei tykkää kuvankäsittelkystä" mulla ei ole mitään sitä vastaan mutta en näe mitään syytä olla kiinnostunut tämän kuvan taustoista, en näe tässä mitään erityisen kiehtovaa tai tarkotuksenmukaisuutta. MItään tolkkua niin sanotusti koska tämä on huolimaton rävellys, niinku ite sanoit silmää ei ole niin harjota sitä silmää sitten ja koita tuoda jotain tuoretta esiin. Tällanen hätänen väännös ei ole tuoretta eikä kiinnostavaa.
Kommentissani oli sarkasmia, joten relaa vähän.
Sarkasmi on maailman turhin asia.
Paljolta sanaharkalta olisi säästytty, kun tekijä olisi parilla sanalla avannut tekniikkaa - se kun tuntuu olevan usein kaikki kaikessa. Moni ei hoksaa katsoa teoksen tyyppiä tekijän profiilista, minkä lisäksi prosessin avaaminen noin muutenkin voi auttaa teoksen avautumista.
Nyt on vedostettu kuva A3 tulosteeksi. Lopputulos on onnistunut. Kiitokset kaikille käydystä keskustelusta.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 2.11 (18 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty