Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Leppäkerttujen yö

Tätä ne tekevät silloin kun me olemme nukkumassa...
-Ari Vannas

Annetut kommentit

Kuvan pienennys latisti hiukan tunnelmaa. Isompi versio tästä kuvasta sekä joitakin muita teoksiani löytyy täältä:
http://traditionalfairytale.deviantart.com/art/Ladybugs-296018732
Tämä on tooodella hieno. Ainoa vika jonka tästä löydän on se, että vasemmalla kukkulan päällä olevat leppikset ovat huomattavasti heikommin rendattu kuin nuo oikealla olevat. Oikealla olevien upea tekstuuri puuttuu. Tuntuu myös että niissä saisi olla samanmoista sinistä heijastusta varjoissa tai sitten heijatunutta valoa nurmikosta. Nyt jotenkin eivät istu valaistukseen. 5p.
Aukean ihastuttavin teos!!!
Mä arvostan kyllä monella tavalla, tietynlainen taidonnäyte tää on. Että pikku jutut hiottuu mut näkee että osaamista ja inspiraatiota on. osaajille on aina tilausta. Tulevaisuutta kohti vaan ja uutta matoa koukkuun.
...hyvännäköistä työskentelyä digitalisesti, sommitelmakin toimii, jos tuo taivas olisi yhtä hyvä kuin muukin osa työstä, ehdoton vitonen, nyt 4p...
Tosi hienoja töitä nämä viimeiset "digityöt".. kertoisiko joku kuinka se muotoutuu, kun en ole koskaan pirtopöytää käytänyt. Piirtäen kynällä pöydälle, siis kuin paperille, ja väritys koneella vai, ja siihen efektit koneellako ?
...jos tästä vähänkään olisi apua Tuula, ensiksikin tarvitset ohjelman, esim, Photoshop, Illustrator, tosin esim Illustratoria vastaalkajalle en suosittele sen vaikeusasteen vuoksi, en usko että kovin montaa kymppiä maksaa ohjelma jolla pääsee alkuun, hiirellä sitten touhuillaan, kun alkaa pääsemään eteenpäin ns. piirtopöytä on melkeimpä välttämättömyys, Esim, Wacom tekee hyviä pöytiä, piirtopöytään on saatavana erinlaisia kyniä eri toiminnoilla, minulla on esim. yksikin jossa on rulla mukana, jota pyörittämällä voi vaihtaa siveltimen kokoa vauhdissa, ovat aivan kynän näköisiä ja kokoisia, kyseinen kynä korvaa sitten hiiren ja piirrät sen piirtopöydän päällä sillä kynällä ja katsot ruudusta mitä tulee, siis se kynä on digitaalinen ja siitä ei jää mitään jälkeä itse pöytään, vaan kaikki toistuu näyttöpäässä, voit esim. säätää ohjelmassa värin peittävyyden, mitä enemmän painat kynää pöytää vasten, sitä peittävämpää, aivan kuin oikealla kynällä, kynän kallistukseen piirtopöytää vasten voit myöskin säätää oman toiminnon, piirtoohjelmassa on sitten mukana eri efektejä ja suodattimia. Hinnat vaihtelevat piirtoalueen koon mukaan, Esim. tuo Wacomin Intuos A4 piirtokoolla maksoi 600 ¤ ja tuo toinen joka mulla on Wacom Cindig jossa on se piirtopöytä rakennettu suoraan kuvaruudun päälle, siis piirrän sillä digikynällä ikäänkuin näyttöpäälle, 2400¤. Windovsin käyttöjärjestelmässä on mukana yksi johon voit tutustua periaatteen, tosin se on aivan kökkö eikä sillä ihmeitä aikaan saa, löytyy sieltä kun klikkaat sitä vasemmalla alhaalla olevaa Windovs lokoa, Alla program (kaikki ohjelmat) , Tillbehör, ja Paint (minulla on Ruotsinkielinen käyttöjärjestelmä), jos tästä olisi vähänkään apua...
Tuula: itse tekemisestä vielä sen verran, että useimmiten nämä piirtotasolla tehdyt työt "maalataan" samalla idealla kuin öljyväreilläkin, kuitenkin sillä erolla, ettei piirtotasolla värejä pysty oikein sotkemaan, mutta vastaavasti eri väriyhdistelmien aikaansaanti on sitten huomattavasti helpompaa - ja siistimpää.
Käytännössä itse piirtäminen tapahtuu laittamalla ruudulle eri värisiä läiskiä, joiden muoto ja koko määräyty käytössä olevan "siveltimen mukaan". Siveltimet (brushit) vaihtelevat tussimaisesta pyöreästä ja vahvavärisestä erilaisiin röpelöistä jälkeä tekeviin sivellinmäisiin muotoihin.
Ja ihan vielä varmistukseksi: kone ei tee kaikkea työtä. Ei ole yleensä mahdollista tehdä "efektejä koneella" muutoin kuin värien pientä jälkisäätöä tai tummuusasteen säätöä. :)
...Markus, se efektien tekeminen, miten sen itse kukanenkin sitten laskee, ainakin Illustratorissa onnistuu kätevästi filtereiden ja efektien avulla, samoiten kuin Photoshopissa eri filttereillä saa paljon efektejä aikaiseksi tasoilla maalatessa, nämä efektit saadaan aikaiseksi ohjelmalla kätevästi, ja niissä filttereissä on hyvät säädöt, kun kohde on eri tasolla, siihen saadaan vaikka minkälaisia pintamuodostumia aikaiseksi kohteelle, heittovarjoja ym. mukavaa efektiä, esim Photoshopissa kun olet maalannut kohteen toiselle tasolle saat kätevästi melkeinpä minkälaisen varjon vain ja haluamaasi suuntaan kätevästi ilman maalaamista menemällä Taso ja sitten Tason tyyli ja Varjo, kone tekee sen varjon, itse joudut ne säädöt tekemään, vaikka kone tekeekin työn puolestasi, ei se yhtään aliarvosta työn hyvyyttä, se kuitenkin vaatii valtavaa kokemusta ja harjoittelua käyttää näitä eri efektejä ja tasotyöskentely muutenkin, en siis kyseenalaista työtä jossa kone (ohjelma) 0n sen efektin siihen tehnyt...
Aivan hurmaava, ihanaa tarinaa. Tämmöistä maailma tarvitsee lisää!

Hurmaava hyvänolon kuva, johon aikuisetkin voivat uskoa :)
Loistavaa tietoa, kiitän ja haluan joskus kokeilla :) nyt vain vielä treenaan akvarellia..

Mielenkiintoista tietoa. Onko digitaide enemmän esim. kirjojen kuvitukseen soveltuvaa kuin perinteiseen seinätaulujen rooliin. Perinteisessä maalauksessa siveltimen jälki esim. on monesti herkullinen. Perinteinen työ ei ole niin helppo saada kunnolla esille aukeassa, siihenkin tarvittaisiin ammattimaisia valokuvausvälineitä ilmeisesti.
...lisätäkseni tuohon tasotyöskentelyyn, se kannattaa ehdottomasti opetella, maalata ne kohteet omille työtasoille, näin pääset niitä erikseen kääntelemään ja vääntelemään, suurennella ja pienennellä, muuttamaan täysin värin haluamaksesi ja voit luoda niihin pintakuvioita, sekä säätää läpinäkyvyytta, ja vaikka häivyttää tasomaskilla, ja kaikki tämä klikkailulla, korostan edelleenkin, vaikka kaiken tämän voit tehdä hiirellä klikkailemalla kätevästi, se vaatii valtavaa harjoittelua, eikä missään nimessä aliarvosta työskentelyä, ehkä jonkinverran auttaisi jos Aukeassa voisi julkaissa tiedostokooltaan jotain 2 mB, silloin se myöskin mahdollistaisi katsojalle zoomauksen ilman pixeleiden rajua hajaantumista...
Hieno idea, upea toteutus, ehdottomasti täydet 5p
Tästä olisi muuten hienoa saada semmoinen prosessikuva (tai Aukean näyttely).
Suuret kiitokset kommentoijille. Mieltä lämmittävää palautetta.

Tuossa edellä on jo ihan hyvin valotettu digitaalisen taiteen maailmaa, mutta koitan vielä jonkun sanan sanoa tämän kuvan syntyvaiheista. Nämä ovat toki sellaisia asioita, jotka olisi helpompi näyttää kuin kertoa, mutta yritetään.

Eli Kuva on tehty käytännössä täysin käsityönä, Wacomin Intuos3 piirtopöydällä ja ohjelmana Photoshop, hyvinkin samaan tapaan kuin vaikkapa öljymaalaus. Tyhjälle paperille, eli en käytä mallikuvia pohjana. Noin kymmenen erilaista sivellintä, joilla maalaan haluamaani väriä tai levitän ja sotken jo kuvassa olevia värejä. Eri tasoja kuvaa tehdessäni oli parhaimmillaan/pahimmillaan kymmeniä. Tasojen kanssa työskennellessä piirtäminen menee ainakin itselläni helposti liialliseksi kikkailuksi, jolloin kuvan maalauksellisuus usein katoaa ja eri elementit eivät ole tasapainossa. Itse käytän tasoja enimmäkseen kuvan alkuvaiheessa kun kokonaisuus vasta hakee muotoaan. Photoshopin filttereitä ja effektejä käytin aiemmin liikaakin, mutta pikkuhiljaa olen siirtynyt enemmän ja enemmän vain erilaisiin siveltimiin.

Nämä olivat siis huomioita omasta työskentelystäni, pixelit voi järjestellä monella tapaa ja kaikki ovat oikeita. Suosittelen kyllä lämpimästi perinteisen taiteen ystäviä kokeilemaan myös piirtopöytää, ja toki digiajan lapset kaikki istumaan kankaan ääreen pensseli kädessä.

En valitettavasti hoksannut tallentaa tämän leppäkerttukuvan välivaiheita, joka olisi ollut helpoin tapa kertoa itse prosessista. Tarkoitukseni olisi julkaista tällä hetkellä tekeillä oleva kuva täällä aukeassa muutaman viikon kuluttua, joten voisin koittaa jos siitä saisin tehtyä jonkin sortin prosessinäyttelyn.

Tämä on kyllä niin hieno aiheeltaan, kuin toteutukseltaan, että..että...
Olisipa mahtavaa päästä joskus tekniikkaa kokeilemaan, mutta vielä pitää pysymän perinteisimmissä taidemuodoissa. 5 point ehdottomasti!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.1 (39 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty