Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Tiiran saalis


-Antti Karppinen

Annetut kommentit

Todella upea tilannekuva kalatíiran saalistuksesta. Onhan kalatiira?
Valo, tarkkuus, heijastus ja pärskeet vetoavat ainakin muhun.
Vetoavat myös muhun. Erittäin hyvä.
En ole koskaan edes moista aihetta yrittänyt kuvata, siksi pitää nostaa aina näille luontokuvaajille hattua, sillä näissä käsittääkseni vaaditaan sitä kärsivällisyyttä ja reippaasti. Kaunis.
Mahtava kuva, hieno valo. Tilaa jos olis saannu vielä vasemmalle hiukan lisää niin aina paranis. Huippu kuva 5p
Erittäin hienosti lyhyellä suljinajalla pysäytetty nopea tilanne, valo on tosi hieno, mutta místä kummasta tulee noi heijastukset veteen kun taustalla ei näyttäisi mitään olevan?
Valokuvaus on sananmukaisesti valon saalistamista - onnella, kärsivällisyydellä, taidolla. Jos kaikki mahtuu mukaan, tulosta syntyy, niin kuin tässä. Vasen laita törmäyttää, eli olisipa toisinpäin. Jälkikäsittelyn taituruudesta erityismaininta.
jotenki ahdas rajaus, samaa mieltä ku Mäkelä. Lisää tilaa vasemmalle.

Todella hieno kuva. Hetken on varmaan saanut kytätä oikean kuvan saamista. 5 p.
Uskomattoman hieno! Joillekin tuntuu olevan sääntö "enemmän tilaa eteen" aika ehdoton. Mä taas sanoisin että rajaus on nyt paras mahdollinen. Mielipidekysymys...
muuten erinomainen, mutta saalis olisi saanut erottua paremmin ympäristöstä ja taustasta.
Komea otoshan tämä on, vaikka kuoro huutaakin epäilemättä jossain "tää on jo nähty". Ehkä vähän tiukempi rajaus olisi enemmän omaan makuuni, mutta minä nyt olen muutenkin omituisia mielipiteitä omaava.

(Heijastukset lienevät tirpasta itsestään; vesiroiskeet oikealla näyttävät niitä myös luovan vastaavasti)
jees, nappiotos, tekniikka 100%, hetki oikea, 5p. eimuuta.
Tässä kieltämättä olisi ainesta vuoden luontokuvaan ;)
Upea.
mahtava.
Ou jes!!
Kerrassaan loistava otos, täydet 5 p.
Täydellinen hetki, ei voi muuta kuin femman antaa.
5p. Värimaailma, tilanne ja kuvan tarkkuus onnistuneet mainiosti.
Hienosti tallennettu tilannekuva. Aivan täydellistä, melkein :) Nimittäin olisin halunnut tilaa jonnekinpäin lisää. Mutta tarkkuus on hyvä, samoin värit. Tunnelmakin on kohdallaan.
Loistava.!
Jälleen yksi upea lintukuva! Tilanne ja sommittelu kohdallaan, lisäksi tuo hieman linnun takana nouseva pikkuaalto on kaunis :) Pärskettä on ehkä eksynyt kuvaan piirun verran liikaa, minkä takia saalistakin pitää tihrustaa kuvasta. Lisäksi hieman liian tumma mieleeni. Silti neljän pisteen arvoinen action-kuva! =)
Jaips, valo on ihan väärällä puolella, eikä kukaan huomaa asiaa! Tai lintu lentää väärään suuntaan, ihan kummin vaan. :) Pyrstö vie päähuomion, ja silmällä menee kauan, ennen kuin hahmottaa, missä pää edes on. Se on se eka puoli sekuntia kuvan näkemisestä, joka tekee vahvimman terän ja vetää mukaansa, ja se häiritsee vähä mua. Mukavahan tämä on, en mää sitä voi kieltää, mutta...

Se, mikä ois tästä tehny suorastaan balettia, ois ollu vaikkapa vetää polttoväliä reilusti lyhemmäks ja sommitella lintu sensuellisti ihan vasempaan alanurkkaan. En tiiä, sillon tuo valo tuntuis olevan oikeessa paikassa (vaikka lähes koko ruutu oiski sillon musta) ja liikkeeseen tulis sellanen selvä batman-efekti: KAPOOFF! Ee, oonko ihan hakoteillä?
Korjaus:
"...mukaansa, ja se tässä häiritsee vähä mua."
Paras kuva Aukeassa tähän mennessä. Kuvan yläosan pisarat ja värit toivat mieleen avaruuden, mikä teki kuvasta vakuuttavan. 5p.
Minä pidän. Hienoimpia kuvia mitä täällä on ollut pitkään aikaan. Jannen kanssa en ole ihan samaa mieltä valosta, mun mielestä se on hieno ja tekee tiirasta "enkelimäisen" valohahmon. Tosin pitää myöntää että toisesta suunnasta tuleva valo vois tehdä vielä hienomman vaikutuksen...
Höh.. Musta päälaki ja varjossa oleva leuka tummalla taustalla tuskin on paras tapa vetää katsojan huomiota. Valo on toki kaunis, varsinkin linnun vasemmassa siivessä ihan käsittämätön... Mutta miks pitäis tyytyä ihailemaan sitä, ja sulkemaan silmät muilta asioilta. Kritiikki ei oo ilkeilyä ja kuvaajan teoksen vähättelyä - päinvastoin.

PS: Mun mielestä täällä aukeassa ois paljon mukavampi jutella ja keskustella kaikista tällasista asioista, mutta ku kukaan ei sitä tee. Tympee itse koittaa melkeen provosoida muita... Ja siinä tulee sitte annettua puolivahingossa ja tarkotuksella kärkkäämpää kommenttia ku ois ehkä tarve. Hmm... Huomasin vaan, ku oon nyt jo kuukauden sisään kolmatta klassista luontokuvaa "haukkunu", ku kaikki tyytyy vaan kehumaan...
Jannelle: Kiitos kritiikistä. Kuten varmasti huomaat, niin kyseessä on melko suora vastavalo, vähän etu oikealta. Jos lintu olisi menossa toiseen suuntaan tai valo toiselta suunnalta, niin tilanne olisi sama. Suurin osa linnusta, mukaanlukien pää jää varjoon. Jos päähän halutaan myötävalo, niin silloin taustaankin osuu myötävalo ja vastavalon tuomat edut on tiessään.
Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, ettei tämä ole lähelläkään täydellistä kuvaa (onko sellaista?), mutta yritys parempaan oli kova. Tämänkin kuvan ottamiseen meni n. 20h aikaa ja jo 200e juokseviin kuluihin. Tietenkin muitakin vastaavan tyylisiä kuvia syntyi siinä ohessa. Itse olen sen verran sokea omille kuville, että muiden kritiikkiä ja parannusehdotuksia on mukava kuulla...

Kyseessä on tosiaan kalatiira. Vaikka myös lapintiirakuviinkin oli mahdollisuus (kts. http://lyhytlinkki.net/?e89ng5j2).
Varmasti vaivan ja rahan arvoinen kuva - tai ainaki minun mielestä. :) Kritisoitavaa etsin lähinnä siks, että joku päivä hahmottasin, mitä ite kantsis tehä ja mihin pyrkiä - miten saada esim. vastavalo osumaan tiiran otsalle niin, että se erottuisi tummasta taustasta. Tai siis tuskin omalla kärsivällisyydelläni lintuja malttaisin kuvata, mutta sama periaate pätee muihinki kohteisiin.

Valon käyttäytyminen on valokuvauksessa aika iso juttu, ja mua harmitti, ku kukaan muu ei täällä kiinnittäny siihen kirjotuksissaan huomiota.
Ompas otos. Pikkuisen lisää tilaa linnun eteen, muuten kaikinpuolin onnistunut kuva.
Pointsit Jannelle huomion kiinnittämisestä tuohon valoon!! Tietysti hassua kehua kommentteja, kun pitäis kirjottaa kuvasta, mutta ei mun näppikseltä vaan syntyis mitään noin hyödyllistä ja silmiä avaavaa... en tosiaan olis tullut tuommoista ajatelleeksikaan. Eikä asian esiinnostaminen mitenkään vähennä kuvan vaikuttavuutta, mutta se saa katsomaan sitä toisen ja kolmannenkin kerran uusin silmin, mikä on varmaan vain hyväksi. Ja juuri tuollaisessa keskustelussa Aukea vetää pisteet kotiin... mutta useamminkin noita eri näkökantojen kertomisia saisi näkyä.

No, itse kuvasta en osaa sanoa sen enempää kuin että mainiohan se on ja voisi näyttää erittäin hyvältä paljon väljemmälläkin rajauksella.
Vielä pitää lisätä, että komeaa settiä tuolta kuvaajan linkistä löytyykin, ja voisin kuvitella, ettei ylläoleva kuva ehkä ole tiirakuvausprojektisi paras tulos.
Kiitos kovasti, Antti. Mutta pidemmällä katselulla, kun linnun asento hahmottuu, sen päänkin huomaa varsin nopeasti, pimennosta huolimatta..

Silti, mun mielestä ne ekat hetket kuvan parisa on niin tärkeitä, että niistä kantautuu muistikuva pitkään. Ja hei, voihan jonku mielestä tuo valo olla just oikeessa paikassa oikeaan aikaan - ois mielettömän mukavaa ja ehkä opettavaistaki kuulla muiden mielipiteitä! :)
Lainaus: "Tämänkin kuvan ottamiseen meni n. 20h aikaa ja jo 200e juokseviin kuluihin."

Ihan mielenkiinnosta; mitä ovat 200 euron juoksevat kulut?
Kimmolle: 200e meni suurimmaksi osaksi polttoaineisiin ja mallipalkkioihin...
Vai mallipalkkioihin (hauska ilmaus muuten)... jouduitko tosiaan ostamaan nuo tiiroille syöttämäsi pikkusintit etkä päässyt hyödyntämään jonkun "roskakala"saaliita...

En tullut aiemmin maininneeksi, mutta nostan hattua sinnikkyydelle tiirakuvauksessa. On aina mukava katsoa tämäntyyppisen, paljon työtä vaatineen kuvausprojektin onnistuneita tuloksia.
Varsin heikkotasoinen valokuva tosin roiskeet näkyy mutta sehän ei tee valokuvataiteelisesti korketasoista valokuvaa, tavanomainen ja kaavamainen lintukuva joka voisi menestyä jossain siellä lintukuvaajien foorumeilla joita en ymmärrä, nyt säälistä 1 piste; tämä on klisee.

Erittäin huonotasoinen valokuvataiteellinen valokuva joka ei tietenkään kuulu aukaelle, ylläpidon pitäisi nyt toimia ja poistaa nämä yhden pisteen arvoiset harha laukaisut!

TUNGETAAN HÖLMÖJEN LINTUKUVAT SINNE MINNE NE KUULUU!No HOHHO :D ^. Neljä tähteä.
5 pistettä. Olen sanaton
Vastavaloon kuvaaminen on aina vaikeaa, mutta tässä on kyllä upeat värit, vaikka linnun pää jääkin vähän pimentoon. Hauskaa, miten näinkin hyvin pysäytettyyn tilanteeseen saa silti jotenkin liikkeen tuntua. Sen sijaan kohteen sijoituksessa, kuvan rajauksessa on minusta hieman korjaamisen varaa.
Jaa valokuvataiteilija Karjalainen on ollut jälleen vauhdissa kuvia kumartelematta, eivätkä mielipiteet lintukuvien suhteen ole miksikään muuttuneet. Selkeää, yksiselitteisen suorasanaista tekstiä. Olenpa entistäkin hämmästyneempi siitä kolmosesta, jonka muistan hänen antaneen eräälle lintukuvalle vanhalla saitilla...

Perin mielenkiintoista, että ammattikuvaaja Bobyrev on taiteilija Karjalaisen lyttäämän kuvan edessä sanaton painaen viitosen. Joo-o, kummanhan näkemykselle tässä voisi antaa enemmän painoarvoa...
Täydellinen kuva kerrassaan! Ihanat vesipisarat ja kaikki. Hieno hetki saatu ikuistettua =) Lumoava kuva ja mahtavat värit.
Järkyttävää. Mykistävää. Uskomatonta. Jne jne... 5p ehdottomasti.

Harvinaisen taiteellinen lintu-kuva. Jää mieleen, positiivisesti. 5 p.
Mieletön :). VOittaa ykkösenä olevan teerikuvan koska vain. 5p
Täällä valokuvapuolella on kyllä kommentointia todella laidasta laitaan ja laidan ylikin!!! Kuva on jokatapauksessa yhä hemmetin hyvä!!
Todella loistava kuva! 5p
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.44 (262 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty