Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Naisen kasvokuva (lyijykynätyö)

Harjoitelma, mallina lehden kansikuva. Lyijykynä ja musta puuväri.
-Olli Österberg

Annetut kommentit

Upea, etenkin huulet. Itse en koskaan onnistu saamaan noin pehmeää jälkeää aikaiseksi
Kaunis piirros ja niin pehmeä kädenjälki...tasapainoinen ja lempeä työ 5 p.
Ihan tyylikäs kuva. Kontrasti on suht ok, ehkä harmaa sävyjä voisi olla enemmän..
Ihan huipputyö! Harrin kanssa hiukan samoilla linjoilla, mutta se ei mielestäni ole kuin pieni hidaste. Työ kertoo kuitenkin sen olennaisimman sinun taidoistasi. Pidän erityisesti tuosta tulkinnastasi jossa tuo mallin hienoinen karsastuskin jopa on hyvin toteutettu!
Erittäin huolellisesti ja teknisestikin hyvin tehty. Kaulan toteutuksessa on jotain ongelmaa, jälki näytttää hieman "likaiselta" ja kuvan kolmiulotteisuus vähän katoaa. Hiukset on toteutettu hienosti. 4 p.

Kiitoksia kaikille kannustaneille ja myös kritiikkiä antaneille. Kuva syntyi noin yhden illan piirtämisen aikana. Alaosa on tarkoituksella jätetty vähemmän tarkaksi, kuten tukkakin. Kaula oli referenssikuvassa tumma, luultavasti jälkeenpäin photoshopattu valokuvaajan toimesta, jotta kuulaat kasvot nousisivat enemmän lehden kannessa esille. Ei olisi siinä kohdalla kannattanut kenties noudattaa mallia, vaan ratkaista asia toisin. Osa piirrosjäljestä jää näkymättömiin, kun skanneri ei toista ihan kaikkea mitä paperilla on. Minulla oli aiemmin tapana piirtää kovilla kynillä, joilla saa tarkkaa ja hentoa jälkeä, mutta nykyisin teen yhä enemmän myös pehmeillä kynillä, joilla työskentely moninkertaistaa nopeuden (ainakin omalla kohdallani). Tässä on käytetty kolmea kynää, yhtä kovaa, yhtä pehmeää ja mustaa puuväriä tummimpiin kohtiin.

On mukava lukea, että perinteistäkin piirtämistä arvostetaan edelleen. Itse toivon saavani rohkeutta ja lisänopeutta työskentelyyn.

Työ on toteutettu A4 kokoiselle paperille.
Taitavaa piirtämistä. 5p
Peukku tälle. Hyvä meininki ja aina vaan paranee!

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.14 (28 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty