Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Urpiainen

--->
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

Ui tsuikkelis!! 5p.
siisti kuva, pieni st-alue osunut nappiin. tausta ja sommittelu myöskin onnistunut. lintusen "ilmeestä" miinusta, 4p. hehe.
Että tätäkin voi maailmassa olla, voi että miten koskettaaa :D Ihanko kameralla kuvattua? Me kaikki huudamme hurraata tälle kokemisen riemulle. Tosi hyvät fiilikset siitä että...... tämä vaikuttaa.... että tämä on..... että lintu on..... että voi kamalaa kun on kaunis... en oo ennen nähnyt....Hyvin vaikuttava kuva... tekniikka tyypit voi olla erimieltä... mutta onhan tää sisällöltään jotain ennen kuulumatonta.... vai mitä?
Upea!
Johan kuvan läväytit
Saa vähän tehdä, että saa paremman... Upea.
Minä en tiedä mikä kenenkin Teemun mielestä on Upea! ja vielä vähemmän mitä se tarkoittaa... Luultavasti se tarkoittaa... ei yhtään mitään...
tai jotain kameran hiplaamiseen liittyvää..... merkityksentöntä roskaa... voin toki olla väärässäkin... kertoilee ihan vapaasti.... Upea jollekin voi olla sontaa toiselle.... mutta sana upea huutomerkillä lisättynä... on turhaa ilman perusteluja
Tämän kuvan tekniikka voi olla ok, antaako se muuta sisältöä kuin upea..... joka on ulkopuolisen katsojan kovin vaikeasti määriteltävä oleva töksäytys... avatkaa Teemut avatkaa......

Linjama tekee töitä saadakseen paremman....mistä? :D
Pakko on sortua ylistämään lintukuvaa (jotka yleensä eivät erityisemmin iske). Tämähän on kuin laulu. Hillittömän kaunis sellainen.
Ei se lintu pelkästään vaan tausta, joka on kuin runo kiemuraisine oksineen ja sävyt, joihin linnun väritys sopii täydellisesti ja otsan punainen piste on se piste iin päälle.
Nyt on pakko kysyä että mitä laulua lauletaan suu kiinni? Se on kenties paras laulu ja olen hyvin lähellä ratkaisua, ilman apua olo jää kovin tyhjäksi! :D Se ikäänkuin seisoo paikallaan, sanomatta mitään. Vangittuna ihmisen teknisen himon syystä, vailla mitään.... ei kaunista.... vaan surullista.....ei niinkään linnun puolesta...
Tää on ihan hyräilevä aarre!

Täällä aukeassa on paljon merkityksetöntä kameraa hipelöivää roskaa, joiden sisällöttömillä lauluilla ei kuvien laatua paranneta ja se jos mikä on surullista...

Kuvalle meinasin ensin antaa nelosen, mutta jokin provosoi antamaan vitosen, tiedä sitten mikä...

Onko mieltä vai eikö ole? Jakaa pisteteitä taustasta? Kun nämä kaikki ovat kohdallaan, :D voidaan aloitella pikkuhiljaa... juttelemaan vaiks lintukuvista.... tai mistä vaan...

Hyvä Raija :D vaikutuit sitten jostain kumman syystä... tekemään toisenlaisen ratkaisun..

Voi Aarre, tausta on vähintään yhtä tärkeä kuin kohde. Itselle se on tärkeämpi kuin kohde.
Surullista, että tämä menee näin...Aarren provosoimaa jaskaa kuunnellessa...
Kuvaajakin heräsi ;D ja laukoi heti kättelyssä, että tausta on kuulemma yhtä tärkeä kuin kohde. ( Mykistävää tietoa heittää kuvaaja, vieläpä kuvan alla jossa lähtökohta sinällään on siitä peellää alkavaa....) Ei siitä linnusta vaan tule parempaa..... tiedä sitten kenenkään muista interesseistä... valokuviin.) Mutta tästä kuvasta puuttuu kaikki muu paitsi tekninen osaaminen, siitä annan helposti yläkanttiin kaksi pistettä.) Aika hyvin kuvasta, joka ei sano mitään!'
Näitä ottaa jokainen luontokuvaaja ihan joka kerta kun vaan kameran käteen otaa... helppoa kauraa ja ai niin tylsää...ketä panostaa tähän ketä ei

Tuskin edes Kaarina Suonperä sävyjensä kanssa aamuviideltä alkaessaan pääsee iltakuuteen mennessä lähellekään kuvan sointuvia sävyjä. Harvoin nähtyä täydellisyyttä, jos valokuvasta puhutaan, eikä vaikkapa Kim Jong-Unista. Pönöstä suurella loikalla erottuva kuva. Vaikka ihastelen, niin rajaisin siivun ylhäältä, eli yläoksa leikkaukseen: vähentäisi mahdollista kuvallista turvallisuutta ja tiivistäisi tilannetta ja me visuaaliset metsästäjät saisimme saaliimme. Huippu!
Onhan se kamalan kurjaa, että mua ei kiinnosta valokuvat linnuista.. edes terävät sellaiset kaikkine taustoineen.
Vilpitöttömät onnittelut niille ketä kiinnostaa... lajikuvat lokista lahnaan.
Koitahan Muinonen rauhoittua, mielipiteesi on kyllä tullut jo selväksi.

Minusta upea ei juuri perusteluja kaipaa.

Jos nyt vaikka Aarre sitä haluaa avattavan, niin sanotaan nyt vaikka niin, että tässä on kaikki kohdallaan. Usein lintu ja muut eläinkuvat ovat tylsiä lajikuvia, jotka eivät edes oikeastaan kuuluisi valokuvaan keskittyneelle sivustolle, vaan mielummin jollekin tirppafoorumille.

Tässä on kuitenkin kaikki kohdallaan. Kuva on tasapainoinen sommitelultaan ja muilta elementeiltään. Tausta tukee pääkohdetta mainiosta ja näin kuva onkin huomattavasti enemmän kuin pelkkä tirppapläjäys.
Teknisesti hyvä, sisältö puuttuu ja sommittelu ahdas.
Katsoin Aarre Muinosen kaikki teokset ja tuotokset.... Aukeassa. Kamalan ... kauniita ja hehkeitä net kaikki. Hyvä jos osaa kameraa... käyttää? Ehkä me saamme joskus nähdä tuotoksia? Ja arvioida niiden... taustoja? Katsoa, osaako ne sanoa.. mitään?

Tosi moni "amatilainen" tulee tänne Aukeaan neuvomaan, että kuinka tämäkin kuva on säälittävä, koska se on tylsä ja helppoa kauraa. En voi ymmärtää näitä hevosmiehiä!

Jos kuva tuntuu huonolta siksi, että olet nähnyt samanlaisia liikaa, vika on sinun päässäsi. Siellä se tylsyminen ja turtuminen tapahtuu. Onneksi tylsyneet ja turtuneet ihmiset kuolevat ja maatuvat pois. Tilalle tulee uusia ihmisiä, jotka jaksavat iloita ja herkistyä kauniiden asioiden äärellä.
Aarre taitaa olla aika masokisti kun muutaman kerran vuodessa nolaa itsensä totaalisesti.
Näyttöä varsinaisesta osaamisesta ei juuri löydy.
Niin ja sitten varsinaiseen aiheeseen, kuva urpiaisesta poikkeaa mielestäni tavallisesta "lintupönöstä" positiivisesti, eli hyvän kuvan olet ottanut.
Ja miksi täältä ei löydy minun ottamiani kuvia johtuu mm. kuvankoon rajoitteista, ja sivuston taustaväristä jota ei ole muutettu lukuisista pyynnöistä huolimatta, eikä ilmeisesti halutakkaan muuttaa miksikään.
Aarren teemakuvia löytyy Aukeasta viisi kappaletta kirjoittamalla Teos/näyttely -hakuehdoksi kuvaajan nimen.

Keskinkertaista tauhkaa ja siitä alaspäin.
Juha Pekka Laine, ymmärrän että nyppii ja niin pitääkin. Vaan millä perusteella arvailet ja töksäyttelet henkilökohtaisuuksia?

Sanoit itse kuvasta että "hienon kuvan olet ottanut" oisko siinä kolme sanaa liikaa, aikalailla vaatimatonta ilmaisua. Lapselta kun kysyy onko tikkari hyvää, vastaus on että joo.

Joo, joo miehiä riittää ja nimettömätkin kommentit ovat ihan ok! mun mielestä. Mutta mun mielestä munattomat eivät ole ok!
Kyllähän nuo Muinosen kuvat näyttivät ihan valokuvilta tähän hengettömään pönötykseen verrattuna.
Näitä kameratekniikan ylistys pönöjä on netti täynnä. Missä luontokuvaajien luovuus ?
Tämä kuva on tavanomainen, siis sellainen jota näkee usein. Tavanomaisuus ei tee kuvasta huonoa, jollei katseleva henkilö ole tylsynyt kaikkeen tavalliseen. On se vaan surullista lukea, kuinka moni tunnustaa olevansa turtunut.

Uusi idea kuvassa ei ole niin iso asia, että sellaisen puuttumisen takia pitäisi teilata koko kuva ja sen mukana kuvaaja. Tavallisen tirppakuvan eteen on saatettu nähdä paljonkin vaivaa ja aikaa. Tämäkään kuva tuskin on syntynyt helposti: oho, lintu, otan kuvan ja se on sitten siinä. Haluaisin nähdä näiden kuvan teillanneiden teoksen täällä Aukeassa, jossa on tavanomainen lajikuva linnusta. Ehkä tällaisen kuvan ottaminen ei vain ole niin helppoa, että se onnistuisi noin vain, koska kaikilla ei ole tällaista kuvaa esitellä?
Upea!
Onpa kaunis lintukuva
Joo, ihmettelen myös suomalaisten sekä muunmaanlaisten luontokuvaajien luovuutta.. eikö sitä ole, vai onko sitä, mutta sitä ei osata käyttää? vai onko kysymys siitä, että halutaan tuottaa aina sitä samanlaista kamaa, mitä muutkin luontokuvaajat? eikö haluta erottua joukosta? I do not understand..

Kuvassa hyvää ovat sävyt, sekä luontokuvaajille (ilmeisesti) aivan liian tärkeä asia, eli tekniikka..
Oletko nimetön miettinyt syitä turtumiseen? On surullista että lintukuvaa suolletaan urakalla jokapaikkaan, niitä on kannettu niin taidekuvaukseen kuin miljöö muotokuvaukseen... sekin on surullista että useat (ja niitä on paljon) "lintukuvaajat" itse toimivat turruttajina.
En ole sen kummemmin, mutta ihmetyttää vain. Mennään kauppaan, ostetaan parhaat välineet luontokuvaukseen ja kuvataan niillä mahdollisimman tarkkoja kuvia. Ei edes yritetä laittaa mitään luovuutta siihen touhuun.. Olen huomannut, että monet, jotka omistavat heikommat kamerakamppeet, sentään edes yrittävän. Varmasti jokainen tietää/tuntee Ilari Tuupasen, siinä on sitä tekemisen meininkiä, mitä harvoilta luontokuvaajilta löytyy..

Lintukuvien ottaminen ei sinänsä harmita minua, eik' se, että niitä jokapaikkaan työnnetään, vaan se, että lintukuvistakin puuttuu usein se luovuus..
Aarre Muinonen kirjoitti turtumisesta.

On surullista luettavaa, kun jotkin ihmiset kirjoituksistaan päätelleen ovat niin turtuneet, että jo pienimmänkin lintukuvan, tai muun vst. esillepano, saa heissä lähes fanatismiin rinnastettavaa näppäimistön takomista negatiivissävytteisesti.
Pitäisikö Muinoselle ja eräälle toiselle, A:lta alkavalle henkilölle, perustaa ihan oma kuvausosio, jossa olisi pelkkää verta, hikeä, paskaa, kyyneleitä ja spermaa, niin nähtäisiin kerrankin pelkkää positiivissävytteistä kirjoittelua, kera ylistyssanojen

Säälin todella tällaisia henkilöitä, jotka "kauniin maiseman edessä" eivät osaa pysähtyä ja huokaista syvään, todeten; sielu ja ruumis lepäävät.
Nyt niitä omia kuvia rehdisti etusivulle ja katsastetaan porukalla "tilanne" uudestaan...

Itse kuvaan; olisin inaksen kaivannut jonkinlaista dynamiikkaa pääkohteeseen lisää, mutta tällaisenaankin mennee loistavasti palkintopalleille.
En ole lintukuvailun suuri ystävä, mutta tämä on kyllä hieno. Pidän oranssista nokassa ja punaisesta otsassa. 4p.
Verta hikeä kyyneleitä ja paskaa???? Luonnon ja sen arvomaailman kokemisella ei ole mitään yhteyttä tämän valokuvan kommentointiin minun osaltani. En ole koskaan/missään yhteydessä sanonut etten pidä luonnosta, eläimistä, linnusta jne... Katsele vaikka profiiliteoksia joskus... luonnon äärellä voi selketyttää ajatuksia, oletko kokeillut? Kokeminen/myötäeläminen voi olla toinen juttu kuin kuvat...mieti joskus.... silloin kun ne eivät kohtaa.... niin mitä jää käteen... ei paljoa. Lintuja voi ampua niin kameralla kuin haulikollakin.... Jos näkee ja kokee kauniin hetken on upeeta kuvata se... siitä eteenpäin voi vaikka hetkeksi pysähtyä...jos tarkoitus ei ollutkaan se...

Jos jollakulla on tavoite kuvata lintu tarkkana, hyvässä valossa, kauniissa taustassa, hienoin sävyin, sointuvin värein, loistavin kontrastein, jännitteiden huipussa ollessaan, kauniisti katsojalle aseteltuna, silmä loistaen ja elinymäristöä mukaan ottaen ja kaikinpuolin tekniikkaa kiitäen, niin se on tehty niin moneen kertaan että en laskea osaa... Olen pahoillani Harry, ynnämuut...

En voi tässä yhteydessä mainita teoksia, jotka kerovat suoraan tai rivien välistä luontokuvauksen nurjemmasta puolesta....mutta niin kuvaaminen kuin lukeminenkin kannattaa aina....ei jää ainakaan jumiin kirjaimiin AA.... kaikki tietää mitä se tarkoittaa.... oisko se Aukko Auki.... niin hyvä tulee :D Hyvät jutut väärä sarja....
"Varmasti kaikki tietää/tuntee Ilari Tuupasen", mistä mun sivistyksellä voi sen tietää? Hesarista ei oo tuttu, nettiä käytän harvoin, telkkarista katson uutiset ja jotain ajankohtaisohjelmia sekä uutisvuodon..... menee jännäksi oisko sarjakuvista tuttu? Tiedä vaikka luontolehdestä...

Olen pahoillani niin sinunkin kuin ao. henkilön puolesta... mutta en tunne enkä tiedä. Mutta enhän tunne sun muitakaan kavereita, saatikka sinua, kun et edes nimelläsi kirjoita... tai noo joo tunnen... olet ano

No toki vierailen Nasan sivuilla säännöllisesti ja katson myös luontodokkareita :D ja teen helv...n paljon muutakin, mut ei tosiaan oo tuttu. Sinähän voisit avata asian minullekin, niin ties vaikka alettais puhua laajelmalti samaa kieltä :D Nythän meillä meillä on vain pikkuinen yhteinen näkemys siitä ettei lintukuvaajat pääsääntöisesti mitään luovia ole.... vaan ne tekee sitä samaa mitä suurinosa tekee kun se saa sen himotsemansa pitkän putken... no mitä sillä voi sitten tehdä.... no tätä... :D
Valokuva, kaunis kuin maalaus. Täydellisesti sommiteltu upeus ihanalla taustalla.
Petri Hellävirtä, kerro toki mikä on täydellinen sommittelu kun kerta sellaista ilmaisua käytit. Minun mielestä tämä ei ole sitä, Mieti vaikka silmää onko se täydellistä sommittelua, jos on niin miksi? Minä löydän tälle paremman sommittelunkin, mutta tuskin ennen kuin avaat mikä on täydellinen sommittelu ja siihen ei tässä tapauksessa riitä vastaus että kaikki on kohdallaan, koska näin ei ole. Annatko myös tunteja sommittelusta? Vai löpisetkö omiasi, nyt on paikka laukoa muutakin kuin upea tai täydellinen.......kertoa ihan omin sanoin miksi? Eikä tokasta yhtä tai kahta helvetin adjektiivia.... eihän se kerro kenellekään yhtään mitään....

Koira, kaunis kuin kissa, upealla matolla. ihanan täydellinen ruokavalion muutos.
Mä en ota mitään kantaa edellisiin, sanon vaan oman mielipiteeni.
Oikein kaunis kuva, pidän hillitystä värimaailmasta ja taustasta.
Linnun asento on hyvä ja kuten yleensäkin Arin kuvissa, tarkennus on kohdallaan:)
Todella kaunis.
Sanottakoon kuvan alla vielä tämä, kuva on kaunis, täysin postikortti ainesta. Tämä voittaa valtaosan niistä korteista joita posti tuo 2x vuodessa erään erään liiton nimissä, sitä liittoa tuen pennosillani vaikka en niitä kortteja miloinkaan lähetäkään.
Syväterävyyttä lintuun, eli aukkoa pienemmäksi. Mutta lintukuvana ihan ok, ja siitä 3p.
Teknisesti hyvä lintukuva..... miellyttää silmää koska sävymaailma on kohdallaan.... ei turhia roskia.... enkä ole ollenkaan liikaa vielä katsellut lintukuvia vaikka niitä netistä varmaan paljon löytyykin.... Upea!
Tää on niin ihana, et mulla pääsee hymy poskille. 5p. Ei mitään vikaa, melkein liian täydellinen, mut ei kai kuitenkaan, kun tykkään.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.23 (82 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty