Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Hevoset (rakkaudesta)

Jokioisten Elonkierto. Hyttysten, paarmojen, kärpästen ja mäkäräisten paljous. Laskevan auringon suhteellisen matalalta suoraan vastaan paistanut valo, joka sai hevosten ääriviivat hohtamaan. Valotus pistemittauksella osapuilleen niistä ääriviivoista ja alivalotusta hyvinkin parin aukon verran. Kotona kuvaa vielä aavistuksen tummemmaksi ja ripaus kontrastia. Taisi siellä tulla reilun tunnin verran kuvia väijyttyä, tuloksena muutama kymmenen kuvaa joista sai heti kotona poistaa noin 80 prosenttia. Ei haittaa, olen siltikin iloinen - sen verran pitkään tuli tämäntyylisiä ääriviivapelkistyksiä ajateltua, että saattaisiko onnistua. Tästä on hyvä jatkaa (sitten joskus).
-Petri Volanen

Annetut kommentit

Lumisateeksi ensin luulin. Tyylikäs puhdas reunavalo kohteissa, asento kuin halaus. En tiedä mitä tuo kaulailu tarkoittaa, mutta 5p.
Juma. Ensin katoin, että tähtikuva. Sitten katsoin, että huonosti photaroitu hevos-tähti -kuvakollaasi. Sitten tajusin ja jäin tuijottamaan suu auki.

Voitte muut sitten lopettaa hevosten kuvaamisen, tää genre oli tässä.
Huh, on kyllä hienosti haettu kuva. Tässä on monta juttua saatu kohdalleen, auringon suunta, itikat, hevosten asennot, tekninen puoli. Niitä harvoja kuvia mille on saanut 5p lätkästä:)
Graafista, kameran taiturimaista käyttöä. Läpinäkyvä vaan ei sittenkään. Jotenkin yli tajunnan menevä kuva, mutta lopputulos aivan mahtava. Loistavaa, Petri!
Kiitoksia vaan ja kumarrus kaupan päälle. Ne tosiaan luo nuo lento-oliot oudon tunnelman tuohon, kun niitä on hevosten edessä ja takana, niin siitä tosiaan tulee kumman läpinäkyvä mielikuva. Niin ja hevoset rapsuttelivat toisiaan, siitä asento.
Ei tartte herra Volanen viisdeemarkkukolmosia/deekasisatasia, kun homma rulettaa muutoinkin aivan kybällä.

Tolkuttoman UPEA.
No on pelkistetty ja tehty se vielä tyylillä. Tästä huomaa että onnistunut valokuva voi olla äärimmäisen pelkistetty mutta silti toimiva. Mielestäni todellinen helmi.
Ei pyhä morjentush!

Kuva muuten keikkuu Aikojen parhaat -listan ykkösenä ainakin toistaiseksi.
Hulppea - kiitokset kun jaat sen kanssamme ja onnittelut.
Hehkuttelin tätä jo harhakuvassa, aivan mahtava on. Jätän sen suuremmat sanomiset, on se vaan upea. 5p ja sen annan harvoin. :)
Olin jo luopunut Aukean katselusta, koska 99,9 prosenttia kuvista on täyttä roskaa. Tämä kuuluu siiheen 0,1 prosenttiin, jonka takia täällä voi välillä pistäytyä. On se hieno.
Miten ihmeessä tiesit tulla katsomaan juuri tätä kuvaa, jos et katsele Aukeaa enää? Epäuskottavaa.
Parasta pitkään aikaan. Kiitos!
Upea! Eihän tässä ihastellessa voi muuta sanoa!
Herranen aika, alkaa jo korvat punottaa. Enhän mä arvannut että tästä sentään näin tykättäisiin (ja meikäläinen sentään väänsi mielessään viimeiseen päivään asti että julkaisisiko sittenkin jotain muuta kun yksittäisten kuvien julkaisu ei varsinaisesti ole tapanani ollut). :D

Niin että en mä osaa kuin kiittää ja kumartaa kaikkia kommentoineita ja äänestäneitä kanssa: kiitos (ja kumarrus).
Mahtavaa! Näen heti tätä kehystettynä tauluna myynnissä jossain highend sisustusliikkeessä :)
Paras hevoskuva ikinä! Aivan täydellinen, joka ikistä piirtoa ja pilkkua myöten. 5p.
Kyllä on upea kuva. 5p
Petri perhana! :D
Ihan mielettömän kaunis kuva!
Mitä tässä nyt voi enää sanoa kun kaikki on jo sanottu. Tällaiset kuvat pitävät mielenkiinnon tapissa sillä ajatuksella että ehkä minäkin sitten vielä joskus... Arvoisat naiset ja herrat, jälleen yksi viiden pisteen ääni.
Aukean hienoimpia teoksia, jos on pakko vertailla. Pisteensä ansainnut. Vilpitön vitonen täältäkin.
Ja minä taas kiitän (vaikka alkaa tuntua että täähän menee ihan överiksi jo). :)
Mäkäräisistä sun muista tuskin suuretkaan studiot kehittelisivät näin huikeaa tähti/galaksitaivasta. Suomalaisen päässä tietysti sataa lunta ja körötellään joulukirkkoon aisakellojen helkkyessä. Voihan taustalta tajunnasta löytyä niitäkin elementteja, vaikka kokijalta ehkä jää sanomatta.
Minusta vangitsevin ja herkin kohta on neljäs silmä oikealta - olisipa aavistuksen enemmän esillä, niin överiä riittäisi.
Nyt on kyllä herra Volanen onnistunut TÄYDELLISESTI! Uskomattoman hieno kuva!
No annettiinhan tällekin se asiaankuuluva ykkönen ilman perusteluja :D Ole ylpeä itsestäsi, kuka lienetkin.
Jottei Petri lähde leijumaan, myönnän tuijottaneeni kuvaa pitkään epäillen siinä olevan pupujussit hangessa. Vasta otsikon luettuani hahmotin kuvan oikein :) Mut joo, olet edelleen mun idoli!
Kiitänpä taas (ja siitä ykkösestä myös - tarttee aina muistaa ettei se sen väärempi ole kuin mikään muukaan kun makujakin on niin monenlaisia). ;)
Petrin taitoa jo vuosia ihaillut, tiedän hänen suokuvat upeita myös tämä kuuluu sarjaan upea ja kaunis ja herkkyyttä, jota tapaa Petrin kuvissa paljon muutenkin WAU:=))
Kumarran ja kiitän. ^^
Eivät ole yllä kehuneet suotta. :) Harvinaislaatuinen hevoskuva, ehdottomasti kiintoisimpia Aukeassa näkemiäni kuvia.
Kiitän ja kumarran.
Hiton hieno kuva ja yllä olevaan ei mitään lisättävää. 5p
Suurta isompi kiitos.
Ei voi mitään muuta kuin ihailla hienoa suoritusta:)
Luulin ensin että nuo täplät ovat lumihiutaleita:)
Ihan mahtava kuva.
Joo, kyllähän ne lumi- tahi vesisateestakin kävisivät (ja varmaan sellaisena ilman selvennystä menisivätkin). Ai niin, yritin tyrkyttää tätä 1x.comiinkin - eivät (tietenkään) huolineet (ettei tämä siis sentään NIIN mahtava kuva ole). Toisaalta ne sai kyllä taannoin tehtyä yhden (torjutun, kuinkas muutenkaan) suokuvan hämähäkinseitistäkin muovipussin... Niin että kaikki on katsojan silmässä, kai? :D
Tää on liian luomu sinne. No, tarjoa vuoden luontokuva -kisaan. Älä sittenkään, tämä on liian hyvä sinne.
:)
Hevonen on maailman viisain eläin.
Ihminenkin vois ottaa hevosesta oppia.
Olen ajanut hevosella ja se joka ei ole sitä tehnyt älköön koskaan puhuko
hevosvoimista yhtään mitään.

Oikean puolisen pään vartalo kaartuu vasemmalle ja päinvastoin.

5p
Hevoset tosiaan on viisaita. Monet jopa viisaampia kuin monet ylivertaisen viisaiksi itsensä kuvittelevat ihmiset, tai ainakin fiksumpia. Niin kuin miltei kaikki eläimet. Pitää vaan osata katsoa ja kuunnella.
Tämä on taidetta. Kiitos.
Kumarrus ja kiitos. :)
Huikea grafinen valokuva. Mieleen nousee kuva tähtitaivaasta jonne kopealanka piirtää hevosten ääriviivat.
Kaunis kommentti - siitä kumarran ja kiitän.
Häkellyttävä osoitus siitä, että valokuvaus ei ole välineurheilua... Se on kyky nähdä silmiensä edessä mahdollisuus hyvään kuvaan ja taito toteuttaa se. Tää toimis hyvin myös ilman tuota hyönteislaivuetta (joskaan se ei kuvaa paremmaksi tekisi). Käsittämätöntä miten ääriviivoissa voi olla noin paljon tunnetta ja läsnäoloa! Allekirjoitan em. kommentit hevosten ja muiden eläinten viisaudesta ja siitä, että eläimiä pitää osata katsoa ja kuunnella.

Kiitos Petri ja kuvan hevoset tästä elämyksestä!

P.S. Maisematapettiainesta!:)

Joo, kyllähän se niin on että tärkeintä lienee kait lopulta kuiten se että tuntee kameransa, että se omaan kuvaustyyliin sopii ja on mukanakin vielä. Välillä tuntuu kun tavallaan vähän täältä trendien ulkopuolelta tilannetta väijyy, että nykyään mennään vähän liiaksi kalustopuoli edellä viitaten siis juurikin näihin lehtien ja muiden toistamiin mantroihin tyyliin "jos aiot harrastaa pitää hommata järkkäri", mikä tieten on yleisesti ottaen aikamoista huttua (poislukien tietysti jotkut erikoishommat kuten lintu- tai makrokuvaus).

Suurin osa kuvistahan on kuitenkin sitä paikalloloa ja olosuhteiden hyödyntämistä, mitä ei kalustolla mihinkään muuteta.

Suurta isompi kiitos kommentistanne kyllä. :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.51 (125 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty