Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Surf


Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Jänskästi pitkä putki toisaalta latistaa, mutta valon suunta sitten tuo syvyyttä.
Hienot raidat sattuu olemaan taivaassakin, hyvin komppaa tuota aaltojen armeijaa. Hieno valo muutenkin, ja surffaaja vetää hienon hypyn siihen sopivasti.
Piti oikein kirjautua koneelle, että voi kehaista hienoa kuvaa! Harvinaisen tyylikäs ja mukaansatempaava kuva! Oikeastaan koko paketti kasassa, elementtien suhde kuvassa, rajaus, terävyysalue, että hetki. Polttoväli tuntuu tämänkaltaisessa kuvassa varsin luontevalta, vaikka syvyysvaikutelmaa lyhentää, koska vaihtelevan sävyinen taivas ja aaltojen vastavalo palauttaa kuvaan syvyyden.
Ainakin tuplaten voisi olla millejä objektiivissa lisää. Miksi et kuvannut kuvaa Canonin uudella 800 millisellä? Voi miksi?!

Ei mutta hieno kuva. Pilvissä ja aalloissa on samaa meininkiä. Hait vaanivat haukkana purjelautataiteilijan onnistumista tai jopa epäonnistumista - Ken tietää. Valo on mahtava, tuo pilvien raosta pilkahtava aurinko on...
Hieno kuva. Vauhtia piisaa ja nuo tyrskyt ovat tuossa valossa todella kauniit.
Harvoin urheilukuvat näin sykähdyttää.
Muotojen toistuminen ensimmäisenä, vaiko kuitenkin valon vanginta. Vaikea sanoa, vaikuttavia molemmat. Helppo on poistaa nämä hai-miehet häiritsemästä. Huuhaana etenevän seitsemännen aallon odottelu tuskin olisi poistanut kuvan heikonta osaa eli metsänrajaa, mutta sopiva kallionkolo tai jopa kyykkäily olisi voinut avittaa. Todella enemmän kuin surf-kuva.
Aivan loistava. Heti viis tästä.
Meri ja taivas on niin isoja me ihmiset siinä rinnalla niin pieniä.
VAU! 5p.
Hieno valo korostaa aaltojen ja purjelautailun dramatikkaa. Pidän kovasti. Saattaisin kokeilla kuvan leikkaamista enempi-vähempi panoraamamuotoiseksi. Ei mitenkään radikaalisti, mutta tiiviyttä hakien. Tosin ei varsinaista vikaa tässäkään.
Sitä minäkin mietin, olisko vielä dramaattisempi, jos olis vaan pelkästään tämä lentävä lautailija...ja sitten meri. Ja taivas. Mutta näinkin kyllä hieno.
Erittäin hyvä. Hieno valo, vaahtojen ja pilvien rytmi, sommittelu ja syväterävyys...
Kiitoksia kaikille kommenteista! Voi tosiaan olla, että panoraamarajauskin sopisi tuohon hyvin.

Mä puolestani aloin miettiä enemmänkin noita taivaan sävyjä enkä oikein tiedä, tykkäänkö tuollaisista enää (tämä on jo "vanha" versio, muttei ole ainakaan vielä tullut tehtyä uutta). Kokeilin nimittäin tässä hiljattain toisenlaisia säätöjä pariin muuhun saman päivän surffauskuvaan, ja niistä tuli yleisvaikutelmaltaan huomattavasti sinisempiä, ehkä parempia tai sitten ei, makuasia. Hyppyä niissä ei ole...
Hienosti hyppäävä surffaaja ja muut on kuin hain eviä ja aallot vyöryy kauniisti kimaltaen....hmm..tuo dramaattinen taivas on vähän siinä ja siinä.
Mä ehkä voisin tykätä enemmän sinisävyisestä surffauskuvasta mutta ihan upeahan tämäkin on.
Taitaa mennä taas Vuoden luontokuva -palkinto Ihminen ja luonto -sarjaan... Onnea Antti!
Onnittelut VLK:n palkinnosta!
Kiitoksia! Oikein tyytyväinen olen sarjavoittoon, vaikka VLK-kirjan ja Luontokuva-lehden tekstistä kävikin ilmi, että se päävoitto oli yllättävän lähellä. Mun makuuni siellä palkituissa ja niiden ulkopuolelle jääneissäkin olisi kuitenkin ollut tarjolla selvästi parempiakin vaihtoehtoja Vuoden Luontokuvaksi kuin yksikään sarjavoittajista, esim. tämä Ilarin kuva http://aukea.net/nayta.php?teos=65032, joka on isossa koossa VLK-kirjassa tosi upea, ja tämä Kuuselan http://aukea.net/nayta.php?teos=65271&tyyppi=3.

Laitoin muuten tämän syyskuussa näytille ihan tarkoituksella ennen sarjavoittajien julkistamista, jotta näkisin vastaanoton ilman palkitsemistiedon vaikutusta suuntaan tai toiseen... Mielenkiintoisempaa niin.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.63 (70 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty