Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Harri ja Norma


Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Jukka Tuohino

Annetut kommentit

Miehen ilme on luonteva samoin kuin hänen asentonsakin, mutta nenän varjo on turhan voimakas ja ottaa kiinni ilmansuodattimeen (viiksiin). Vaikka kamera erottuu nyt hyvin miehen varjossa olevaa vartaloa vasten, liian tummaa aluetta on siellä aika paljon. Nyt Harrin ylä- ja alaosan välillä on aika terävä kontrasti ja iso valoero. Silmään pistää myös se, että kädet ovat niin ikään eri tavalla valaistu, vaikka ovat samalla korkeudella. Kameran päällä oleva käsi saa liikaa valoa. Se ja kellokäden hihansuu tulevat nyt aika voimakkaasti esille. Taustan valaisu olisi voinut ulottua hieman laajemmalle alueelle etenkin miehen oikealla puolella (eli katsojasta katsottuna vasemmalle) ja alemmas. Silloin mm. tumma kyynärpää ja alavartalo olisivat piirtyneet paremmin taustaa vasten. Kameran etuosassakin on aika teräviä varjoalueita Rajaus on hyvä.
Täysin studiohässäköitä osaamattoman näkemys: Minusta tuo kamera on saanut pääroolin tässä kuvassa ja mies jää sen varjoon.
Hieno analyysi Juhalta! Itse, kun olen aloittelija studiokuvaamisessa, on hyvä kuulla pikkutarkasti, mikä voisi olla kuvassa toisin. Itselle kun tämä näytti ensisilmäykseltä lähes täydelliseltä. Siksi annoinkin 4 p. Mutta tuo analyysi oli opettavainen ja valaiseva joka tapauksessa. Olisipa mielenkiintoista nähdä (edes sielunsilmillä) kuva, jossa nuo "puutteet" olisi korjattuna, ja kuvat ennen/jälkeen vierekkäin vielä siinä.
Hyvä kuva.
Tokihan tästä paranneltavaa löytyy.
Varsinaisena kuvaajan isompana "mokana" pidän tuota kättä jossa on kolme katkenutta sormea, vieläpä korostavan vaaleaksi valaistu. Ihan perusjuttuja tämäkin, joka häviää tekemisen myötä jos sen vain tiedostaa. Kuten niin moni muukin valokuvauksessa.
Mikäli henkilöllä on todellisuudessa kolme katkenutta sormea, kuvataan ne sitten reilusti tai ei ollenkaan. Tunnen henkilöitä joilla näin on, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Minusta kuvaajan ei kuitenkaan pitäsi syyttä/suotta alkaa ihmisiä silpomaan.
Positiivisen puolelle tämä omasta mielestä jää vaikka rajaus ja valo painottuu kameraan, silmälasin varjo seikkailee silmän päällä ja sormet jäävät piiloon. Rohkean voimakas sävytys, joka toimii kasvojen ihonsävyissä todella nätisti. Vinjetointi näyttää omaan silmään pikkukuvissa voimakkaammalta kuin että sama kuva tulostettaisiin isoon kokoon, jossa tämä vinjentointi toimisi varmaan ihan ok. Reipas hiusvalo auttaa tässä vinjetoinnin tummuutta. 4p
Kuva kuvaajasta. Muuten erinomainen potretti, mutta terävyys on ehkä vahvemmin kamerassa kuin kasvoissa.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.12 (42 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty