Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Liiturit

vielä kerran...
-Ari Kuusela

Annetut kommentit

Kateus iskee. Ilman tuota kolosta kurkistavaa kaveriakin tämä olisi loistava, mutta tällaisena hipoo täydellisyyttä.
Voi jestas sentään... Ihan mielettömän ihana. Kyllä mäkin oon kateellinen.. kun ei pääse moisia edes katselemaan saatikka kuvaamaan. Onneksi Ari pääsee:)
Hulppea, onnittelut kuvaajalle ja kiitokset!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hieno kuva kauniista eläimistä! Oikein potretti!
Hieno luontokuva, jossa asiat ovat kohdallaan.
Luonnollisen näköinen käsittely ja diagonaalisommittelu. Silmät on kuin disneyn piirretyissä. Olikohan 4p liian vähän. Kyllähän tämä nimittäin napakymppi on!
Voihan söpöt!
Mainio tilanne osattu ikuistaa ammattitaidolla ja herkkyydellä. Hyvä Ari!
:) Kiitos.
Ovatko kurret peloissaan vain näyttävätkö ne aina tuolta?
Toivottavasti eivät kuitenkaan jätä pesäkoloaan.
Kuvassa ei ole mitään sen ihmeellisempää teknisesti.Kohde on hyvä ja harvinainen.
Hieno kuva liito-oravista. Tämmöisen kuvan ottaminen vaatii tekniikan osaamisen lisäksi myös perehtymistä liiturien elintapoihin, sekä kärsivällisyyttä ja nöyryyttä.
Symppikset eläimet, entäs kuva kokonaisuutena, valokuvana?
Juu, tää on varmaan aivan huippu! On sööttiä ja terävää, elukoitakin löytyy! Aivan huimasti on osattu käyttää kameran aukkoa, jes! On se vaan huippukuva empimättä. :D
Tekninen osaaminen 3- mitä muuta?
Ei mitään, aivan sitä samaa mitä edellä on mainittu, eli ei yhtään mitään.
Vetoaa todella tunteisiin, paskapuhetta sekin :D mikä se olikaan se sopulilauma, tämäkin. Näin sen pitääkin mennä.
Käsi ylös paskahousut, jotka tekevät jotain sen eteen mitä ajattelevat, jos omaa kameran aukkoa pidemmälle osaavat :D
Tämäkin kuva on pelkkä vitsi ja tulee tätä menoa pitkään olemaan. 0.3 pistettä omaperäisyydestä, kakkonen kokonaisuudesta joka perustuu pääosin elukoiden harvinaisuuteen.

Joku valittaa että ei pääse näitä kuvaamaan, kamalan säälittävää voi, voi. "En pääse ottamaan samanlaisia" se kertoo paljon näiden kuvien suosiosta, kuvista itsessään se ei sano mitään. Sirkuksissa on yleensä vain yksi pel... täällä niistä on runsaudenpula. Se näyttää siltä, onko se?

Kuva on roskaa kaiken roskan joukossa.
Upea kuva!
Nimettömälle:

Usein on niin, että joka ei luontoa ymmärrä, ei ymmärrä luontokuvaakaan.
Miun mielestä asia on niin, ettei luontokuvien hyvyyttä/huonoutta saa rakentaa kohteeseen perustuen.. Eli kuvasin esimerkiksi maakotkaa tuossa viime talvena ilman kojua taikka haaskaa/muutakaan vastaavaa, ja jos laittasin kuvan esille siitä, perussommittelu, niin saisinkon Arin kuvan kaltaiset pisteet/kommentit/arvostuksen? Kuva, olipa se sitten vaikka luontokuva niin sen hyvyys tulisi pikemminkin rakentaa muiden asioiden ympärille, kuin kohteen harvinaisuuden. Esimerkiksi luontokuvissa ei kovin monasti tuppaa olemaan sisältöä ts. kunnon sanomaa, niin arvostaisin luontokuvan, joka on visuaalisesti näyttävä, idealtaan omaperäinen sisältöineen päivineen ja teknisesti ihan ok, 5p:een tasolle tai ts. erinomaiseksi kuvaksi. Jos esimerkin tälläisestä luontokuvasta vois ottaa, niin kai se ois jokin kafan autiotalo -kuvista.:)
Olen samaa mieltä Karin kanssa. Luonnosta vieraantunut ei usein ymmärrä luontokuvaakaan.

Kuvasta vielä sen verran, että siinä on myös todella kaunis valo!

Nimetön kirjoitti: "Sirkuksissa on yleensä vain yksi pel... täällä niistä on runsaudenpula. Se näyttää siltä, onko se? "

Sinäpä sen sanoit!Totta, jos ei ymmärrä luontoa ei ymmärrä luontokuvaakaan.
Paradoksi on siinä että nimenomaan luontokuvia ymmärtävät kaikki, alkaen 2v jne... yksinkertaista toteavaa valokuvaa ei tarvitse ajatella, eikä se juurikaan aivosoluja hivele. Todeta vain että Hirvi, upea! ei muuta.
Yksinkertainen kuvavirta joka jauhaa samaa kaavaa, ei minua pidemmän päälle innosta.
Jokaisella on oikeus innostua mistä haluaa, samanlainen oikeus on olla innostumatta ja esittää molemmista näkemyksiään.
Osa luontokuvien viehätystä on sitä että päästään TIRKISTELEMÄÄN jotain mitä emme kohtaa nokatusten, koska se objekti ei anna tehdä niin.

Löytyyköhän täältäkään yhtään kameran omistajaa joka ei olisi ottanut ainuttakaan luontokuvaa? Ovatko kaikki ottaneet kuvia myös autiotaloista, kuvanneet muotikuvia, ryhmäkuvia, tuotekuvia jne.?
Mikä sitten on omaperäistä? Ihmiset sateenvarjojen alla Photoshopilla raiskattuina, vai?
Miten tämän nyt kauniisti sanoisi? Ihan helvetin upea! :)

5 pistettä napsautin kunhan olin ensin muutaman minuutin taivastellut kuvaa.

Missäpäin kuva on otettu?
"Tämäkin kuva on pelkkä vitsi ja tulee tätä menoa pitkään olemaan. 0.3 pistettä omaperäisyydestä, kakkonen kokonaisuudesta joka perustuu pääosin elukoiden harvinaisuuteen."

"Kuva on roskaa kaiken roskan joukossa."

Tämä on yleinen kommentti kaikille niille jotka täällä Aukeassa moittivat luontokuvia. Te olette niitä, joille ei kelpaa yksikään luontokuva, huolimatta siiten miten upea valo, kohde, sommittelu tai tekninen toteutus kuvassa on. Te olette myös niitä, jotka haukkuvat jokaisen näkemänne luontokuvan paskaksi tietämättä mitään olosuhteista tai vaivasta mitä kuvaajat ovat nähneet ottaessaan kuvan. Te ette suostu edes kahta sekunttia harkitsemaan sitä, että se photoshopilla väriraiskattu ja täysin manipuloitu kuva voisi olla mitenkään verrattavissa esimerkiksi yllä olevaan kuvaan. Koska luontokuvaajat eivät osaa mitään. He vain menevät lähimetsään ja ottavat kuvan liito-oravasta ja laittavat sen tänne teidän haukuttavaksi. Se on teidän ajatusmallinne. Yrittäkää ottaa huomioon se, että luontokuvaaja heijastaa näkemyksensä luonnosta ja sen monimuotoisuudesta kameran läpi ja jokainen ihminen näkee sen eri tavalla. Jotkut sommittelevat kuvaa kaksi tuntia studiossa ja jotkut kuluttavat vuosikausia luonnossa yrittäen kuvata kotkia. Maailmassa on loputon määrä luontokuvia, sekä hyviä että huonoja. Millainen on sitten hyvä kuva? Sen voi jokainen päättää itse. Jokaisesta kuvasta ei voi eikä tarvikkaan pitää. Mutta se, että juuri sinä et pidä jostain kuvasta ei tee siitä paskaa eikä roskaa.

Yllä olevaa kuvaa ei kuitenkaan voi mitenkään sanoa paskaksi tai roskaksi koska kuvassa ei ole mitään vikaa. Kuvassa on silmää miellytävä pehmeä valo, upea ja harvinainen kohde, kuva on jopa hauska kurkistavan oravan takia sekä sommitelmallisesti kuva on täydellinen. Kuva on täysin terävä ja terävyysalue on osunut aivan nappiin. Tausta on mukavan pehmeä ja sopii täydellisesti kuvan tunnelmaan. Huippukuva! 5p.

"Missäpäin kuva on otettu?"

Turun suunnalla.

Ja kiitti kaikille kommenteista!


Onks nämä jotain hiiriä? Joka tapauksessa huikean hieno luontokuva! Näkymä hiirien sosiaaliseen elämämään.
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.38 (104 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty