Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Riisuttu

Öljy kankaalle, 80x90cm (nimi ja kuva vaihdettu 24.12)
-Emmi Mustonen

Annetut kommentit

Tosi hyvä valo, ja rouhee työstön jälki. On hieno.
Hienot värit ja sommittelu. Pidän myös siitä, miten nuo tatuoinnit kertautuvat tuossa kankaassa.

Sitten vähän mutta vilpitöntä kritiikkiä: et hallitse tuossa kuvassa ihmisruumiin anatomiaa yhtä hyvin kuin käsittelet värejä ja sivellintä muuten. Se tekee kuvasta vähän epäsuhtaisen. Kun osaa piirtää niin kauniita väripintoja kuin mitä nuo tatuoinnit, seinäpinta ja kankaat ovat, vaatii piirtämiseltäkin jotain, ja se ei nyt nouse ihan samalle tasolle. Ongelmana on lähinnä lantionseudun ja reisien toteutus. En osaa konkreettisesti sanoa, mikä ei stemmaa, mutta vaikutelma on jotenkin kömpelö, ja tulee olo, että hankalasti maalattavaa kohtaa on peitetty kankaalla. 4 p.
Teijo, kiitos palautteestasi :-)

Timo, kiitos kommenteista. Luulen, että se mikä sinua työssä häiritsee, on kuvakulman vaikutus reiden lyhennykseen ja se tekee nojaavan kädenkin hiukan lyhyeksi. Perspektiivi tulee seisten mallin yläpuolella otetusta kuvasta ja siksi mallin jalat nousevat niin ylös ja se saattaa vaikuttaa hämmentävältä. Itse pohdin samaa asiaa ennen kuin aloin tekemään tätä työtä, mutta päätin tehdä sen silti valokuvaa noudattaen, koska mielestäni se oli niin kaunis ja tunnelmallinen :-)
Lantion seudussa häiritsee liian korkealle nouseva persvako, vasen pohje on muodoton paksu pötkö. Pään seutu vaikuttaa viimeistelemättämältä. mm. poski näyttää karvaiselta...
4p. kuitenkin "kaukaa kauniista" työstä. (tai ehkä katson itse liian läheltä...)
Kiitos Juha palautteesta.
Ihmeellistä toi sun valonkäyttö, tällä kertaa etenkin hiusten, kasvojen ja niskan alueella. 5p
Tarkennan tuota omaa palautetta "Kaukaa kaunis"...
Ensinnäkin, omat pisteet ja mielipiteet on vain tavallisen katsojan, taiteesta ymmärtämättömän mielipiteitä.
Luotan siihen että lahjakkaat taiteilijat osaavat suodattaa siitä/näistä jotain, jos mitään sen arvoista on.
Vaikka itse olen näkevinäni -pieniä- puutteita, pidän tätä(kin) yhtenä Aukean huipputyönä.

Lisään vielä: ehkä ongelma liittyy juuri tuohon valokuvasta piirtämiseen. Valokuvat voivat pysäyttää liikkeen asentoihin, jotka ilman kameraa katsellen vaikuttavat luonnottomilta. Lisäksi läheltä otetussa kuvassa mittasuhteet vääristyvät, koska reunoilla olevat kohteet venyvät. Kuvaus saattaa vaikuttaa myös poseerauksiin; ihminen pystyy olemaan hetken paikallaan asennossa, joka taiteilijoille poseeratessa ei onnistu. Ongelmia voi tuottaa myös se, että valokuva on "valmiiksi" kaksiulotteinen, ja siksi taiteilija ei voi itse arvioida, mitkä sävyt ovat olennaisia hahmon kolmiulotteisuutta kuvattaessa.

Ehdellisestä kommentista unohtui se, että nuo vartaloon maalatut sinertävät sävyt vaikuttavat todella hienoilta.


Juha, kiitos kauniista kommentista :-) En usko, että on olemassa taidetta ymmärtämättömiä, ihmiset vain pitävät eri asioista. Palautteesi oli kohdallaan ja aion siihen vielä palata. Uskon että minulle on hyötyä rakentavasta palautteesta ja ekstraparista silmiä, omalle työlle kun tulee sokeaksi.

Timo, saattaa olla että valokuva vaikuttaa asiaan. Ehkä muutaman vuoden päästä, kun ihmisen anatomia on minulle tutumpi, pystyn myös korjaamaan silmä määreisesti kameran "virheitä". Livemalli olisi hieno asia, varsinkin kun olen kuumeisesti yrittänyt oppia tekemään kolmiulotteista jälkeä :-)
Ihanat kontrastit, hieno työ kaiken kaikkiaan!
niin se vaan on, et aina se mikä on oikein,ei välttämättä näytä hyvältä. mutta tämä näuttää, oli se anatomia oikein tai sitten ei. kaunista jälkeä!
Oikea käsi kainalosta kyynärpäähän näyttää luonnottoman paksulta, samoin vasemman jalan pohje. Mutta värien käytössä olet taas onnistunut todella hyvin. Kaunista katseltavaa:)
Näitä Emmin töitä täällä tulee aina ihan odoteltua kuten Tuomas Gustafsoninkin töitä, joiden tyyleistä tykkään kovastikin. Kuitenkin nämä Emmin työt ovat jotenkin elävämpiä minun makuuni. Tässäkin kaikki elementit ovat kohdallaan myös lakanoista lähtien. Olet taitava likka! Osaat poimia aina jok'ikisen oleellisen mukaan töihisi. Sinusta vielä kuullaan!
Kiitos kaikille palautteesta ja todella kauniista sanoista :-)
Kaunis, kaunis työ!!!! Ensin tuli mieleen Edefeltin työt...nuo pinnit niiiin pisti kampaajan silmään ilahduttavasti.Ihana värimaailma!!!! Luotan ensivaikutelmaan...5 p.
Kiitos Teija-Tiina :-)
Upea maalaus Emmi :) Annariitta Linjaman kanssa hieman samaa mieltä tuon oikean käden paksuuden osalta. Mielestäni kyynärtaipeesta ylöspäin tuo varjon puolen linja voisi taittua samalla tavalla kuin olkapäästä alas kulkeva, kohti kyynerpäätä oleva käden ulompi osa kaartuu. Oikeanpuoleisen olkapään päällä olevan punertavan varjon olisin ehkä jättänyt pois ja jatkanut olkapäälle asti käsivarren ulkosyrjän varjostuksella. Silloin asento, ehkä, tukisi paremmin myös koko käden etenemää kohti lakanaa. Väritys läpi työn on erinomaisen hienosti onnistunut ja koko työ muutoin aivan kuten Teija-Tiina Haavisto kirjoitti, aivan Edelfeltin tasoista. Huippua taas ! 5p
On mahtavaa huomata etten ole yksin tämän tyyppisessä kuvan rakentamisessa! Go Emmi go! =)
No ehkei kuitenkaan Edelfetin tasoista kuitenkaan, sinne on vielä pitkä matka! Mutta kiitos Aki :-) Kiitos myös Tuomas tsemppauksesta :-) Tää työ on itseasiassa uudelleen käsittelyssä kaiken palautteen perusteella, jota olen saanut. Laitan tänne sitten kuvan uudesta työstä kun se on valmis.
Todella taidokasta työtä ja mahtavaa kun siveltimen jälkikin kuitenkin näkyy. Ihana hehku, upea työ!
Kiitos Minna-Maarit :-)
Siro ja eroottinen.
Mitä ja miksi nuo oranssit pisteet ovat tuossa lantion verhon lomassa?
Olkapääkin on hajoamassa katselun myötä.

5p
Kiitos Olavi palautteesta. Mielenkiintoista, en itse pidä töitäni lainkaan eroottisina, vaikka niissä alastomuutta onkin :-) Kankaassa on kultainen kuvio, sitä nuo pisteet ovat.
Kaunis! Upea valo ja kontrasti tummiin hiuksiin. Yleensä en pidä tatuoinneista, mutta nuo ylelliset kukat ovat kuin korut. Ja tuo kangas! Upeasti olet saanut kultavärillä kankaaseen ylellisyyttä, luontevuutta ja paikoin perhosenkeveyttä !

Luin nuo kommentit jaloista. Minua ei häiritse se, että jalat ovat 'ylhäällä'. Ainoastaan jäin miettimään, että kaipaako silmäni, että ylempi jalkaterä olisi aavistuksen luontevemmassa asennossa, mutta en osaa vielä sanoa ;-)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.36 (39 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty