Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 

Virta

60 x 80 cm, akryyli 2012

Virta sanan kahdessa merkityksessä
MYYTY
-Jenna Piirto

Annetut kommentit

Hieno, tässä on todellakin virtaa!
Kiitos Ida! :)
Kaunis, mutta jotenkin ankaran "terävä"...?

Kiitos Tiina! :)
Olen hämmentynyt kun tämä on saanut niin moninaisia arvosanoja... Tarkoititko terävyydellä ääriviivoja? Itse pidin ääriviivojen jättämisestä näkyviin, ei siis ihan varsinaisesti "ääriviivoitettu".
...sinäänsä mielenkiintoinen työ. Nuo siiven kärjet olisin laittanut lyhyemmäksi, lopettanut sinne jonnekkin kultaiseen leikkauspisteeseen. Samalla saan kuvan kuin ne olisi "metalliliuskoja". Tausta on mukavasti toteutettu, mutta mutta, hieman arveluttaa, tässä on hyvää ja hieman liian sekavaa minun makuuni, ikäänkuin kasvoihin ja taustaan olisi täysin keskitytty maalauksessa ja sitten ote herpaantunut siivissä ja oikeassa yläkulmassa, jotenka päädyin kolmoseen ja plussat päälle....

Ei missään tapauksessa ykkönen tai kakkonen, mutta niitä ykkösteliöitä ja kakkostelioita täällä Aukealla näyttää riittävän, ikäänkuin ei olisi muuta tarkoitusta kuin yrittää lannistaa kaikin tavoin toinen henkilö, ei niistä kannata lannistua, pääasia että on jokin paikka missä esitellä töitään, ei muuta kuin kämppiä:)
Kiitos Juhani! :) Tämä on tosiaan tilaustyö: toiveena oli tätä minun "perhosteemaani", lisänä jotakin lennokkuutta ja vapaata maalausta. Siipiä yritin saada loppupäästä sekoittumaan enemmän taustaan ja hiuksiin, en halunnut loppusiivistä kovin loppuun asti vietyjä.
...tämä työ kiinnostaa minua senverran paljon, että oli pakko aukaista se Photoshopissa, jossa kloonasin pois siiven kärjistä sinisen värin ja häivytin taustaan kultaisessa leikkauspisteessä samalla tavalla kuin ylempänä oleva. Minun makuuni työ sai aivan uudet ulottuvuudet. Kyseisessä tapauksessa minulta olisi pätkähtänyt nelonen ehdottomasti, mutta kaikillahan meillä on oma makumme, taiteiliahan se itse päättää kuinka haluaa työnsä tehdä:)
Mukava että työ herättää pohdintoja, Juhani. :) Niinkin paljon että jaksaa paneutua kritiikinantamiseen noin paljon, se on harvinaista herkkua näemmä joka sivustolla.

Tilaaja rakastaa erityisen paljon Soile Ylimäyryn teoksia. En voinut lähteä kopioimaan täysin jonkun toisen taiteilijan tyyliä, mutta ihailen itsekin hänen rohkeaa värienkäyttöä - ehkä sen vuoksi halusin yhdistää työhön sekä ruusunpunaista että sinistä.
Toki tilaajan talo on juuri uusittu ja värit ovat melko rauhalliset muuten, joten täytyi pyrkiä pitämään työ myös jollakin tasolla hillittynä. Ruskean sävyt ovat suoraan tapettien värit.
... En tiedä kuinka moni katsoo taiteen kahliutuvan jos täytyy tarkkailla asunnon sisustusta, mutta itselleni se on tärkeää. Kun sisustuskin on niin mukavaa hommaa. :)

Kiitos lämmin paneutumisestakin, katsotaan mitä tapahtuu seuraavassa maalauksessa!
Toivottavasti kukaan ei jää kaipaamaan tähän enemmän Soile Ylimäyryn tyyliä. Ehkä olisi pitänyt vaieta taiteilijasta... :D
...itse olen sitä mieltä, että taiteilia maalaa tilauksen toivotun aiheen perusteella ja tilaaja täydentää teoksen muuhun sisustukseen passaavilla raameilla...
Pidän tästä osittain. Nuo vasemman reunan punaiset ja tummemmat ruskeat häiritsevät. Ne tuovat mielestäni teokseen epätasapainoa. Kasvojen taustalla oleva vaalea ruskea on tietysti kasvojen takana, mutta sitten kuitenkin kasvojen tasalla, tai ehkä jopa lähempänä katsojaa, on tämä vasemmalla oleva puna-ruskea alue, joka vie huomion. Punaista väriä enemmän minua häiritsee vaaleanruskean taustan ja epämääräisemmän tumman ruskean kohtaaminen, koska siitä tulee minulle mieleen pahvilla olevat rasvatahrat (pitsalaatikon sisus, sen jälkeen kun pitsa on syöty).
Kasvot ja kaikki siihen liittyvä on minusta hienoa jälkeä, mutta taustan suhde vasempaan alakulmaan tökkii värien takia.
Kasvojen ja perhosen kohtaamisessa on voimaa.
Kiitos Ville (ja ylläpito!). :)
... Otan kommenttisi ehdottomasti vakavasti, mutta vertaus pitsalaatikkoon juuri herättyäni sai minussa aika hilpeitä reaktioita. :D

Mutta niin, ymmärrän pointtisi, juuri tuossa kohdassa maalatessa oli ongelmia. :)
Tuo pitsalaatikkokommenti oli kyllä tosi hilpeä :D Ite tykkään juuri siksi tästä paljon, koska teoksessa sopivasti rujoutta ja kauneutta. Mielestäni sellainen on energisoivampaa/mielikuvitusta ruokkivampaa kuin täydellisyyden tavoittelu, varsinkin kun otsikkona Virta. Onnittelut kuvataidepuolen etusivun poiminnasta, teos ansaitulla paikalla!
Kiitos Ida! :) Kyllähän tuo kannustaa kun saa tunnustusta tekemisilleen.
Mukavaa että jaat samaa ajatusmaailmaa kanssani. Itse olen myös hullaantunut kun on sekä kaunista tekniikkaa että rujompaa irrottelua!

Ehdottomasti olen samaa mieltä tuosta rosoisuuden ja viimeistellyn yhdistämisestä, se tuo lisää syvyyttä. Pidän siis tämän ideasta ja osin myös toteutuksesta, mutta nuo mainitsemani seikat häiritsevät minua. Hyvä merkki on se, että muilla ei näytä olevan samoja ongelmia, sillä poikkeavia mielipiteitähän aina löytyy.
Oikein, Ville. Sitäpaitsi olen tyytyväinen, että tämä on herättänyt keskustelua ja mielipiteitä. :) Aina on varaa parantaa, ja hyvä niin.
Perhonen on upea, väriläikät ovat upeita mielestäni. Ainoastaan häiritsee leukalinja ja ylävartalo. Ne särkee rennon tunnelman ja tunteen.
Kiitokset kaima! :)

Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 3.47 (17 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty