Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Syksyä..

..ja revontulia, tietenki ;)
-Lauri Koivuluoma

Annetut kommentit

Kerrankin maisemakuva, jossa katselemista riittää. 5p
Ensin katsoin että "taas tällainen perusluontokuva jossa luotetaan vain revontulten kauneuteen eikä omaan näkemykseen", mutta sitten kuva latautui kokonaan ja näin, kuinka nämä revontulet jatkuivat lähes katkeamattomana nauhana jäiseen veteen... Upea!
Upea!
5p!
Hieno näkymä taltioitu, mutta jotenkin tässä on liikaa tavaraa, joka tekee kuvasta sekavan. Kunpa taivas olisi ollut pilvetön. 3p
Varsin hieno. Jännä muoto tuolla revontulikaarella heijastuksen kanssa. Harvoin näissä kuvissa näkee noin mukavasti pilviä ja auringonlaskun kajoa. Aika helppo ymmärtää, että tämä uppoaa yleisöön helpommin kuin se edellinen revontulikuva.
Hieno ja ilman muuta pilvet ja niiden heijastumat kuuluu kuvaan ja tekee siitä viiden pisteen arvoisen.
Suuret kiitokset kommenteista!

Mikko: Kyl miult löytyy semmosiaki otoksia, jossa taivaalla ei ole pilven pilveä, mut oranssi auringonkajo ja valaisevat yöpilvet, sekä tietenkin revontuletkin, löytyvät samasta kuvasta. Ja net kuvat muutenkin samantyylisiä (horisontti keskellä, revontulet ym taivaalla ja heijastuvat sulasta vedestä kuten tässä).
Halusin siis ehdottomasti noi pilvet tähän kuvaan mukaan ja toi ei ollut kovin helppoa - kuten usein luontokuvien ottaminen ei olekaan. Täytyi kulkea elo - syyskuussa käytännössä joka ilta/yö mestoilla kattelemassa et selveneekö taivas tai pilvistyykö se. Kerrankin sattui kaatosade suoraan päälle pohjoisen taivaan ollessa selvä - kuvaan tallentui (heikohkosti) revontulet, kaatosade ja tumma hetki..


Antti: Kiitos!
Revontulikaaren muoto johtunee aika voimakkaasta purkauksesta (elokuiseksi purkaukseksi), joka oli "agressiivinen" ja revontulikaarien muodot vaihtelivat aika-ajoin. Pilvet ja auringonlaskun kajon halusinkin nimenomaan syksyiseen revontulikuvaan ja edelle jo kerroinkin, että millaisen työn se vaati, jotta se oli mahdollista. Jorma Luhdan revontulikuvaa elokuulta 2006 tuli katsottua ja siitä se idea sitten lähti (heinäkuussa) ja pystyin toteuttamaan sen vallan hyvin, vaikka ajokorttia en omistanutkaan ja matkat oli taitettava pyörällä milloin minnekin.
Joo niinhän tuo näyttäisi tekevän, ainakin pisteiden valossa.;) Toisaalta tän kuvan rakenne on aika perinteinen, mutta ehkäpä nuo harvinaiset illat, kun sattuu pilvet, revontulet ja oranssin värinen auringon kajo taivaalle, ovat silkkaa namia kansalle. ;)
Hienot heijastukset järven yllä, kaunista katseltavaa, ja ainakin itselle harvinainen näky.
Wau. Tähän kuuluu nuo pilvet ehdottomasti. Voi kun joskus näkisi tällaista livenä. Kuvana tää on sen näkönen että tässä olis yhdistelty ainakin kolme kuvaa - käsittämättömän hienon kuvaushetki jamyös hieno kuva. Nice. 4p.
Tässä on kaikki! Aivan nappiotos.
Kiitokset vielä Annariitalle, Miialle ja Tuomolle!
Hienoa värien sinfoniaa. Hyvin hallittu kokonaisuus.
Vau! Ilman revontulia olisi tavallisen (tylsä) seesteinen! Ikäänkuin kaksi kuvaa samassa, mutta limittäytyneenä sulavasti toisiinsa.
Onpa upea kuva.
Aika hienosti lentokone jättänyt tuon vihreän viivan. Ihmettelen vain että miksi se on vihreä, liekö pakokaasu noin vihreää? Voi onko lähistöllä jokin kaipunki, josta loistaa vihreä valoa?

Ensimmäinen epäilys oli että olet manipulionut ne vihreäksi, onko näin? Jos niin mielestäni tämä kuuluu kuvaamataito osastoon.
Kiitokset taas kaikille!

Et siis tiedä, että kyseinen ilmiö on revontulet? Muokkausta tässä on sen verran, että horisontti oikastu + vähän kontrastia.
Oikaisun yhteydessä olisit voinut pyyhkiä kuvaajan. Nimittäin pölytahrat näkyvät tänne saakka.
On tä kyllä hyvä! 5
Siis niin makee!!! ihan ku tietokoneella tehty!!
Kiitos kiitos!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.03 (71 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty