Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Vastaanotettu

Öljy kankaalle, 50x40cm, 2013
-Emmi Mustonen

Annetut kommentit

Hämmästyttävän upeat kasvot ja tuo moniselitteinen ilme! Ryhti ja olkapäiden hieman jännittyneen oloinen asento antaa lisää ajateltavaa. Kädet ovat toki liiankin krouvit muuhun olemukseen, mutta ehkä silläkin on merkitys? Mahtava.
Emmillä näyttää olevan ainakin yksi takuuvarma ykköstelijä näissä julkaisuissa. :D Ei liene kovinkaan vaikeaa arvailla kuka. ;)
Itse kuvaan sitten. Paljon puhuva työ! Katsojan mielikuvitus laukkaa helposti mistä voisi olla kysymys. Hienot valöörit! Tässä on taas sitä jotain kuolematonta. Anatomia taas sitä taattua Emmiä, mutta yhdyn Markon mielipiteeseen kun katselen noita kouria. Tytön surullisen mietteliäs ilme kuitenkin antaa paljon anteeksi ja uskon että nuo kädetkin on helppo korjata, siksi kannustan sinua vitosella.
Teknisesti taitavaa ja valonlähde ja tulosuunta mielenkiintoinen. Signeerauksen seudulla mielenkiintoista jälkeä. Toimisi tiukemmallakin rajauksella. Ehkä kenties jopa nykyistä paremmin. Vitskan työ kuitenkin.
Kasvot ja yläkroppa hienosti toteutettu. Kädet (siis kämmenet ja sormet) ehkä vähän miesmäiset ja vähän kummasti varjossa, vaikka valon luulisi osuvan niihinkin aika esteettä. Jalat voisivat ehkä erottua vähän täkin alta. Nyt malli näyttää hieman jalattomalta. Viisimiinus.
Mahtava maalaus ja upea erikoinen idea tuohon valoon. Tätä päivää perinteisellä toteutuksella 5p
...kannattaako niistä Aukean ykkösteliöistä yleensäkään välittää. Laittaa näyttelyn päälle, siellä sen lopullisen tuomion saa. Paikkoja varmaankin löytyy, joissa ei tartte rahaa käyttää (Ruokaravintoloita ym.).
Käsittääkseni Emmi maalaa vanhanajan realistisella tyylillä. Mikäli näin on, suosittelisin työstämään ihon väriä enemmän, ettei jää "läikykkääksi". (Jos tutkit vanhojen mestareiden alastonmaalauksia, se väri muuttuu tasaisesti tummasta vaaleaan ja huippuvaloista varjoihin). Mikäli tyylisuunta on enemmän nykyaikaista, silloinhan se käsittääkseni laitetaan suurinpiirtein noin, voimakkaammilla värivaihteluilla kuin ennen...
Kävin katsomassa Emmin näyttelyn ja kyllä työt ovat luonnossa aina vielä parempia kuin pienissä kuvissa:)
Kiitos paljon kaikille kommenteista :-) Mietinkin noita käsiä, mutta ajattelin olla "rohkea" ja jättää jonkin kohdan suht kömpelöksi tuon aika työstetyn jäljen rinnalla. Varmaan kyllä nyt palaan niihin vielä jossain vaiheessa. Oli kiva vähän heittäytyä, kun olen nyt tehnyt niin pikkutarkkoja töitä.

Juhani, en usko että on kauhean hedelmällistä jokaisen työn kohdalla miettiä, onko tämä tarpeeksi tiettyä tyylisuuntaa. Jokainen taulu on oma juttunsa :-) Luulen, että olen siinä vaiheessa maalarina, ettei minulla ole vielä tiettyä selkeää linjaa. Kiinnostuksen kohteita enemmänkin. Olen kuitenkin aika nuori ja siinä mielessä vasta alussa. Kiitos kuitenkin vinkistäsi. Varmasti ikä tuo lisää varmuutta tekemiseen.

Esko, kiva kuulla, että löysit näyttelyyni :-) Taulut on aina eri juttu livenä!
Juhani, usein tuo "läikykkyys" on juurikin se taulun suola. Useimmat taidemaalarit käyttävät vastavärejä valöörien tehostamiseen muotokuvissakin. Tässä Emmin työssä juuri toi "läikykkyys" on se joka ihastuttaa katsojaa. Yleensä tuollainen kertoo taiteilijasta sen että on taitava ja luottaa itseensä koska malttaa olla "ylityöstämättä" teoksiaan, sillä silloin tulos tahtoo pikemminkin mennä naiviuden ja pikkumaisuuden puolelle. Ollaanhan huomattu että Emmi tahtoessaan niin, osaa myös "pipertää". Hienoa että hän alkaa vähitellen löytää sen oman tyylinsä! Jatka samaan malliin!
...ymmärrän kyllä, että nykytyylisuunnassa se "läikitys" on valttia ja varsinkin nuoremmille suosittua.
Itse kun olen melkein kuusikymppinen, suosin vanhempaa tyyliä, niinkuin suurin osa vanhemman kaartin harrastelioista, jossa värivaihdos tapahtuu tasaisemmin. Ei se mielestäni mitään "pipertämistä" ole, se ottaa vain hieman enemmän aikaa työstää se värivaihdos tasaisemmaksi:) Meitä on täällä Fuengirolan ja Torremolinoksen suomiseuroissa taidekerhossa, nelisenkymmentä eläkelläisharrasteliamaalaria ja kaikki me suositaan tasaisempaa värinvaihtoa. Näinhän se maalaustyyli vaihtelee eri ikäluokilla. Kysymys oli lähinnä Emmille, mihin tyylisuuntaan hän on kallistumassa, mikäli suuntaus on vanhemman ajan tyyli, suosittelen enemmän värin työllistämistä, mokäli hakee omaa tyyliänsä ja enemmän nykytyylisuuntaa, siinätapauksessa ei mitään sanomista :) :) :)
You rock babe!

UPEA. jos joskus pääsen tälle tasolle jättäydyn hyvillä mielin siihen. tunnelma vaan huokuu, kuuluu äänet kadulta ja melkein tuoksunki voi haistaa. ihan huikeeta, että jotkut osat on niin tarkasti tehty kuin silmä ja toiset osiot jätetään mielikuvituksen täytettäväksi niin kuin esimerkiksi oikean puolen taustakangas. kädet ei hyppää silmille kun valaistus johdattaa silmät ensimmäiseksi ihan muualle. eli ei haittaa. respect.
Nimetön, kiitos paljon kannustuksesta :-) Olen samaa mieltä kanssasi, ettei kaikki teokset vaadi hyvin loppuun työstettyjä pintoja.

Juhani, minusta kyllä tuntuu, että teoksen todella tarkasti työstäminen on pipertämistä (tämä on siis se tunne mikä minulle itselleni tulee tehdessä yksityiskohtia.) Siksi en itse koe sitä mitenkään pahana, jos sitä pipertämiseksi sanotaan. :-) Aika vaativaa ja yksityiskohtaista millimetritouhua. En kuitenkaan näe mitään syytä, miksi jompi kumpi olisi toistaan parempi. Teoskohtaista mielestäni. Photorealismikin on nimenomaan nykysuuntaus ja siinä on hyvin yksityiskohtaista jälkeä. Voisin kuvitella, että yleensä yhteisössä, jossa maalataan yhdessä tyylisuuntaus on kaikilla aika samanlainen, muttei se välttämättä ole ikäkysymys. Oikeastaan se, mitä halusin sanoa aikaisemmin on se, että olen vielä sen verta nuori, että on aika mahdotonta sanoa minulla olevan jonkinlainen tietty tyylisuunta ja sitä kautta arvioida teosta osana jotain kokonaisuutta (koska tätä kokonaisuutta ei ole vielä olemassa). Tämä siis tarkoittaa sitä, etten ole tehnyt tarpeeksi tauluja, jotta voitaisiin puhua tyylisuuntauksesta tai edes aiheesta. Elämänkokemuksen karttuessa varmasti löytyy taiteeseenkin tiettyä varmuutta. En tiedä kuinka moni taiteilija ylipäätänsä haluaisi edes pysyä tiukasti tietyssä genressä. Luulen, että aika moni haaveilee pystyvänsä tekemään Picassot ja kokeilla kaikkea mahdollista :-) Mutta tämä nyt vain on harmitonta spekulointia, mikä itseä on mietityttänyt lähiaikoina!

Tiina, kiitos! :-D Sinä myös! :-)

Jenna, kiitos paljon kehuistasi. Todella kauniisti sanottu :-)
...mielestäni se jollainlailla on ikäkysymyskin, olen matkan varrella viettänyt iltaa ja "ryypännytkin" niin nuorempien, kuin iäkkäimminkin taiteilia"retkun" kanssa illan, ja pikku pienissä kyllä se totuus on tullut esille. Suomiseurassamme kylläkin maalataan abstraktisesta kubismiin ja kaikkea siltä väliltä, mutta kaikelle yhteistä on se, että väri yritetään kykyjemme mukaan työstää loppuun saakka. Kun niitä töitä alkaa olemaan satakunta siellä sohvan takana pölyyntymässä, kun ei ne kelpaa naapurin pässillekkään purtavaksi, niin sen uuden työn kanssa viettää enemmän aikaa ja on halua "pipertääkkin", koska sillä ei ole mitään merkitystä saada työ äkkiä valmiiksi, jaksaa keskittyä henkisesti enemmän työhön. Kaiken palautteeni olen kirjoittanut ystävällisellä mielellä, eikä tarkoitukseni ole kyseenalaistaa mikä tekniikka on oikein tai vice versa, taikka mitä pitäisi muuttaa työssäsi...Antoisat jatkot taiteen ja maalaustesi parissa:)
Ei kai täällä muulla kuin ystävällisellä mielellä ihmiset liikkellä ole, tuskin kukaan muuta kuvaa on saanutkaan. Ainakaan minä en ole. Antoisat jatkot myös sinulle samoissa merkeissä :-)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.09 (32 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty