Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/kuvataide
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Laiminlyönti

Tuli tällä kertaa tehtyä aika henkilökohtainen teos. Sillä tämä omistettu isälleni, sekä monelle muille niille perheen isille Suomessa, jotka laiminlyövät velvollisuuksiaan perhettä kohtaan pelkän viinan tähden. Heijastelen tällä kuvalla hieman niitä aikoja, sekä tuntemuksia tai ajatuksia, mitä jälkeenpäin olen läpikäynyt, kun viina lopulta voitti pitkällisen taistelun. Ne rankat ajat ovat opettaneet, tai voisiko kuvailla myös siten, että mitä isältäni olen korkeintaan oppinut, jotta viina on todellakin viisasten juoma, sekä on myös tärkeämpiä asioita kuin kännissä oleminen. Tarkoitus olisi antaa tämä lahjaksi printattuna taulukankaalle.

Työ tehty alusta alkaen Photoshop CS5.5 ja Wacom Intuos4 M.

Toivottavasti pidätte, vaikka aihe voi olla aika vaikea, tai jopa tabu.

Tästä muuten voi tarkatella kuvaa vielä isompana: [copy&paste]http://dl.dropbox.com/u/15114021/dereliction_of_duty_ph2013.jpg[/copy&paste]
-Pirkka Harvala

Annetut kommentit

Oikein hieno tunnelma ja aihe, mutta pullo näyttäisi olevan ehkä hieman uudenaikaisempaa mallia, kuin muu osa kuvasta. Juomaleili, saviruukku, tinatuoppi, nassakka, juomasarvi tai joku muu sen kaltainen astia sopisi historiallisen soturihahmon tyyliin paremmin kuin muottiin puhallettu lasipullo. ;)
Hieno työ mentaalisellakin tasolla. Näen tässä paljon vertauskuvia; palava linna (koti jossa aiheutettu tuhoa), soturihahmo (henkilö käy toivotonta sotaansa pulloa vastaan), karu lohduton maisema (aiheutettu henkinen kärsimys). Alkoholipullo kuuluu asiaan ja kruunaa kaiken.
Mietin itsekin ensi kerran nähtyäni pari sekuntia, että lasipulloja ei tuohon aikaan ollut, mutta siinä on sittenkin jujua. Se tuo kuvan tähän päivään, se ilmaisee, että kyse on jostakin muustakin kuin keskiaikaisesta soturimeiningistä. Pirkalle olenkin jo toisilla foorumeilla muista asioita kehunut. Ehdottomasti viisi pojoa täältä!
Kiitoksia kommenteistanne heti alkuun.

Niin, aina voisi sopia paremmin mikä tahansa asia omien mieltymysten mukaan. Itse myös sorrun samanlaisiin toteamuksiin. Kun kerran lähdettiin besserwisser -linjalla kommentoimaan, niin totta - vasta myöhäisessä vaiheessa keskiajalla alkoi esiintyä lasista tehtyjä esineitä, myös maljakoita, kannuja ja jopa pulloja, mutta niitä oli kuitenkin. Ne eivät suinkaan olleet isoja ja tyyliteltyjä, kuin maalauksessa. Olin vallan tietoinen kyseisestä seikasta, kun maalasin kuvaa, ja totesin, etten voi korostaa millään saviruukulla tai nassakalla hahmon pitävän alkoholia(viiniä) kädessään. Voisiko asiaa luonnehtia virtaviivaiseksi symboliikaksi. Joten ratkaisuni oli, että maalaan vain rohkeasti modernin pullon ja jopa jälkeen päin vielä sitä hieman korostin. Että silleen. :)
Eikö todellinen alkoholisti ole kuitenkin vähemmän sankarin näköinen ?
^Ei aina. Valitettavasti alkoholisteja on kaikenlaisia, vai voidaanko väittää vastaan? Kuvassa itsessään ei olekaan kyse tyystin "rapajuoposta". Eikä varsinkaan mistään sankarista.
Harvinaisen paljon positiivista kommentoitavaa. Tärkeä aihe, mutta paatos ei mene "yli", tietyn lajityypin mukaan tehty (ilmeisesti), mutta taiteilijalla on itsenäinen ote aiheeseen; tarkkaa ja taitavaa piirtämistä ja maalaamista, mutta se ei näytä olevan itsetarkoitus. En yleensä ole niin hirveän innnostunut fantasia- ja sci fi -aiheisesta taiteesta, mutta tätä kyllä katselee. 5 p.
Tämä digitaito on vanhalle ihan käsittämätöntä. Kateellisena ihmettelee 5p.
Jes, kiitoksia! :)
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.29 (24 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty