Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Lapinpöllö

Pöllön isku
-Pertti Bruun

Annetut kommentit

ei voi kun vitosella heittää
Upea! Etualan risun kloonailisin ehkä kuitenkin pois, ei kuvan luonto/dokumenttiarvo siitä putoa :)
Pertti Bruunille vointeja.
Voisitko Muinonen vetää vitun päähäsi.
Harrastamasi naljailu on muuta kuin ironiaa tai sarkasmia, jotka parhaimmillaan ja oikein ymmärrettynä ovat enemmän kuin suola. Sinulta puuttuu yhteisymmärrys tämän sivuston ja mahdollisesti itsesi kanssa.
Tilanne, valo ja tekninen toteutus natsaa mielestäni vitosen edestä kaikki. Kompositiopuolella pöllö sijoituu komeasti, mutta risut ja esim. taustan koivu syö pilkkua halkoessa tehoja. Toki on luonto läsnä, mutta kuinka esteettisesti? Dokkarina 5p, valokuvana ei ihan..


Itse ei voi kun haaveilla tällaisesta kuvasta.
Nyt olis hauska kuulla perustelut ykköselle ja tässä tapauksessa kakkosestakin perustelut...
Vaikka eihän niitä tule, koska niitä ei ole.
...vitosen arvoinen työ, ehkä itse olisin rajannut kuvan hieman erinlailla. Joko ylä-, tai alapuolelle hieman enemmän tilaa noudattamalla kultaista sääntöä, nyt se näyttäisi kuin pällö olisi vaakatasossa keskellä kuvaa...
Kiitos vaan kommenteista, rajaamisen mahdollisuudet saneli optiikka 70-200mm
...silloin 70-luvun loppupuolella, kun osallistuin valokuvauskurssille, ensimmäisenä opetettiin, automaatti pois ja täysin käsikäyttöisesti, ja tutustuttiin kameran toimintaan, kuinka aukon ja nopeuden valinta samoin fokus vaikuttavat kuvaan. Seuraavaksi paneuduttiin hyödyntämään kultaista sääntöä. Perspektiivilinjaa ei koskaan keskelle taulua, koska se jakaa kuvan ikään kuin kahtia, samoiten ettei kohdetta pystu, tai vaakatasossa keskelle. Nykyälleen kun on jokaisella saatavana jonkinlainen kuvankäsittelyohjelma internetistä, kuvan ottohetkellä voi antaa hieman enemmän tilaa taustalle ja rajata se jälkeenpäin. Silloin aikoinaanhan sama toimenpide suoritettiin pimiössö kuvaa kehitettäessä...:)
On kyllä hieno kuva, ei voi kuin ihailla.....
Rajaus ehkä voi olla pikkasen erilainen, pöllö tuntuu olevan kovin ahtaissa puitteissa, koska itse kuvassa on mahtavasti vauhtia :)
Rajaukselle ei mahda mitään kun polttöväli on 70mm ja pöllö tulee neljänmetrin päähän.
Ihan himpun olen rajannut alhaalta ja vasemmalta pois.
Hieno kuva kaikkinensa. "Kultainen sääntö" on tehty rikottavaksi ;-)
Pidän myös siitä, ettei kuvaa ole yli-terävöitetty, jolloin se on miellyttävämpi silmälle.
Upea foto ja ainutlaatuinen hetki varmasti....kaikki säännöt on tehty rikottavaksi, niin pitääkin kokeilla, mutta se rikkominen pitää osata tehdä oikein, (En viittaa kyseiseen kuvaan). "Ammattimies fuskaa aina työssään, koska ammattimies tietää missä kohdassa voi fuskata"...:)
Hieno on kuva,risun voisi tosiaan ottaa pois etualalta. Kiva olisi tietää miten pöllö tulla viuhtoo noin lähelle kuvaajaa vai onko kuvauspaikka jokin muu kuin villiluonto,nappi otos kuitenkin oli kuvattu missä hyvänsä.
Risusta huolimatta hieno kuva
Upea kuva!
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.02 (61 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty