Parahin Aukea.net sivuston käyttäjä. Apuasi kaivataan. Ole hyvä ja käy lukemassa viesti Aukean tulevaisuuden näkymiin liittyen
Etusivu - Info - Palaute - Haku - Arkisto - Keskustelu - Yhteisöt - Teemat Valokuvaus | Muu kuvataide | Kirjallisuus
aukea.net/valokuvaus
Rekisteröidy - Salasana unohtui? - Kirjaudu sisään 
Aikojen parhaat

Lampi


Katso kuvauspaikan sijainti kartalta.
-Antti Partanen

Annetut kommentit

Unenomaisen kaunis kuva.
Välitön Wau efekti, joka on kyllä aika harvinaista. Loistavaa. Ei muuta. 5p.
Ihan kuin olisin jossakin muualla... wau!
*haaveilee*
No on kyllä! Sommittelusta pitää antaa vielä erityismaininta, että on meikäläisen makuun aivan erinomaisen hienosti. Olen positiivisessa mielessä kade.
Unelma aamu =)Tämä olisi mukava nähdä isona printtinä.
Tosi kaunis kuva, hiljainen, rauhallinen tunnelma on ihan käsinkosketeltava - tässä tulee niin ikävä kesää....
Pelkistetty maisemakuva sieluni maisemasta. Ulpukat, vesi, pilvet, saarekkeet ja taustalla kajastava metsä. Lisää eloa tuovat heijastukset, usva ja kaunis aamuinen valo. Tässä ei ole mitään liikaa. Toivon että olisin tuolla lammen rannassa nyt. Ilman kiirettä siellä istuskelisin. Ei kaikki tuota rauhaa ymmärrä ja jos ymmärtäisivät niin siellä olisi ruuhkaa. Onneksi eivät ymmärrä.

Pidän tästä kovasti, kiitokset.
Olepa hyvä vaan, Lasse :-). Rauhallistahan siellä tuona kesäaamuna oli, oikein rauhaisaa. Ruuhkaa ei ole ollut, maantieltä kun on kilometrin kävely suota pitkin ilman pitkospuita. Pari kesäyötä olen valvonut tuolla suolla illasta aamuun asti ihanassa luonnonrauhassa, ja on ne hienoja muistoja. Siellä on tullut käytyä lähes vuosittain 1980-luvun alusta asti enkä koskaan ole nähnyt siellä muita ihmisiä kuin niillä kerroilla, jolloin olen ollut siellä pikkuveljieni tai muiden tuttujen kanssa.

Enpä olisi arvannut, että näinkin "tavallinen" maisema voi miellyttää noin paljon. Olen kyllä tajunnut tuon lammen kuvauksellisuuden jo aikaa sitten ja yrittänyt saada siitä maisemia talteen eri puolilta joskus onnistuenkin, mutta ehkä paikka on mun silmiini niin tuttu, etten oikein osaa katsoa sitä ulkopuolisen silmin (kun nääs nuo koivun alaosan paljaat risut häiritsee edelleen...).

P.S. Näköjään tässä piti tällä kertaa olla itse "horisonttipoliisina": huomasin vasta äsken koivun heijastuksesta, että kuvahan oli aika selvästi kallellaan oikealle. Ilmeisesti sumu ja metsänreuna hämäsivät niin, ettei vinous tökännyt silmään. No nyt se on jokseenkin suorassa.
Vihdantuoksuinen mystinen juhannusaatto oli eilen ilman hukkumisia ja tappoja, ja jos juhannuspäivän aamu aukeaa näihin näkymiin, ollaan muissa maailmoissa. Päivi-Marita sanoi ikävöivänsä kesää, lisäisin vielä, että suomalaista kesää. Leinon tai Kiven luontoa tulkitsevien mielenkuvien kuvallistaminen on "kerran elämässä" -luokkaa. En tarkoita, että nyt täytyisi tunkea pensselit santaan, mutta rima nousee ja hyvä niin.
P.S. En nähnyt vinoversiota, ja vaikka tunnustaudun "horisonttipoliisiksi", täman kuvan yhteydessä maininta siitä olisi rikkonut tunnelman.
Hieno luontokuva
Antti, onnittelut kolmesta semifinaalikuvasta VLK:ssa!
Kiitoksia. Tosin en pidä sitä oikein minkäänmoisena "saavutuksena", sehän oli vain yks kuva enemmän kuin prosentuaalinen keskiarvo kaikista semifinaaliin päässeistä kuvista ja nykysysteemin ajalta heikoin tulos mulle (2010 mulla oli siellä 8 kuvaa). Tosin yhtä heikosti näkyi menneen monella muullakin, esim. Kafalta jatkoon pääsi vain 4 kuvaa!! Tuo taitaa kertoa jotain esituomarien valintalinjasta ja mieltymyksistä. Sen sijaan Peltsillä siellä on kerrassaan 13!! Sitä voi jo pitää melkoisena saavutuksena...

Ja kiitokset kommenteista kaikille! Markulla tuossa oli niin elävän tuntuisia ajatuksia ihannejuhannuksesta, että aloin itekin nähdä tämän kuvan ikään kuin uusin silmin :-).
"Tosin yhtä heikosti näkyi menneen monella muullakin, esim. Kafalta jatkoon pääsi vain 4 kuvaa!! Tuo taitaa kertoa jotain esituomarien valintalinjasta ja mieltymyksistä. Sen sijaan Peltsillä siellä on kerrassaan 13!! Sitä voi jo pitää melkoisena saavutuksena..."

Samanmoisia havaintoja minäki tein.. ja kai tuosta vois karkeesti todeta, että perinteisiä luontokuvia arvostetaan yhä korkealle tuossa VLK:ssä (peltsi kuvaa perinteistä kuvaa, samoten j.manninen jolla oli muistaakseni 11 kuvaa semifinaalissa jne). Oikeestaan kaikki vähänkää luovemmat kuvaajat saivat vain tosiaan muutamia kuvia semifinaaliin, kuten sinä, kafa, H.lund, mikko p jne. Eli tuokin kertonee omaa kieltään (luovia kuvia ei arvosteta vieläkään sen vertaa kuin perinteisempiä luontokuvia). Mutta eikös tuomarit vaihdu nyt? Eli voittajakuvia ei valihde kyseiset tuomarit, jotka ovat valinneet semifinaalikuvat? Meinaan, että tuomarilinja voi sitä kautta muuttua niin, että luovemmat luontokuvat saavat enemmän arvostusta.. ;)
Juu lopputuomarit on aina eri henkilöitä kuin esituomarit, mutta niitä luovempia kuvia on vaikea nostaa palkinnoille, jos ne on karsittu pois jo alkuerissä... kuten tällä kertaa näyttää osittain käyneen. Sen sijaan viime vuonna Kafalla oli semifinaalissa 11 kuvaa, vaan edellisvuosista poiketen ei ainuttakaan palkinnoilla.

Mutta pitää muistaa sekin, että tuomarien tehtävä on vaikea, aina tulee arvostelua jälkeenpäin, tekee niin tai näin. Silti ihmetyttää, miksi esim. viime vuoden NNPC oli palkittujen osalta tosi kovatasoinen paljon pienemmällä osallistuneella kuvamäärällä kuin VLK, ja GDT voittaa myös tasossa sen lähes mennen tullen. Kaikkea ei selitä se, että niissä on mukana kuvia monesta maasta.
Toki noin, mutta onhan tuolla ainakin jonkun verran noita luovia kuviakin vielä jäljellä (kafalla 4, sulla kolme, Mikko P:llä 4, Teemu R:llä 4, Analla 3, Miska P:llä 2, Henrik L:llä 5, Mika L:llä 3, Olli L:llä 1, Janne H:lla 4, Paavo H:lla 2) ja uskon, että noista vois hyvinkin sarjavoittajat jne valita niin, että tuomarien linja ois samanlainen kaikissa palkituissa kuvissa. Toki suurin osa luovista kuvista on karsiutunut, mutta tuossa on tosiaan jonkun verran jokatapauksessa noita luoviakin kuvia jäljellä.

Tottakait tuollaisen kisan tuomaroiminen on haastavaa, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Myös kritiikki tuomareita kohtaan kisan jälkeen on inhimillistä.
Eise määrä, vaan se laatu. ;) Eli kai noihin kilpailuihin osallistuu yksinkertaisesti vain laadukkaampia kuvaajia, kuin VLK:ssa. Täytyy kuitenkin muistaa, että VLK:n palkitut kuvat ovat joskus huonoja jopa "suurelle yleisölle" (kuten ehkä viime vuoden palkitut kuvat suurimmassa määrin) ---> "suuri yleisö" kokee, ettei tuo VLK:n taso olekaan edes minulle liian haastava ---> amatöörikuvaajat lähettävät tuosta johtuen kuviaan VLK:n ja kun niitä kuvia on tarpeeksi paljon, niin seurauksena on se, että luovemmat kuvat jäävät armotta suuren massan alle. Ja tavallaan tuomaritkin saattavat sokeutua suuresta kuvamäärästä ---> luovat luontokuvat tiputetaan helposti pois "epäonnistuineina" otoksina.. NNPC:ssä ja GDT:ssä taasen tilanne on ilmeisesti se, että kuvia ei lähetetä kovin runsaasti (vrt. VLK:n) ---> luovia luontokuvia suhteessa enemmän ---> tuomareille helpommat päätökset, eikä silmätkään vält. "sokeudu" samalla tavalla kuin VLK:ssä ---> taso kovempi, kuvat luovempia ---> "suuri yleisö" kokee omien kuviensa tason huonoksi ja näin ollen eivät lähetä kuviaan kys. kilpailuihin ---> ei käy niinkuin ehkä VLK:ssa.

En tiedä, mutta tuossa hieman omia pohdintoja tuolle VLK:n tasolle vrt. muihin luontokuvakilpailuihin..
Viime syksynä ihmettelin sitä VLK:n tasoa enoni kanssa, joka on eläkkeellä oleva ammattikuvaaja, ja hän oli sitä mieltä, että tuolla palkitsemislinjalla annetaan viestiä tavallistenkin harrastajakuvaajien osallistumisen kannattavuudesta ja haetaan suurta osallistujamäärää. Viime vuoden päätuomari (tuossa sun listassa luovana kuvaajana mukana oleva Paavo Hamunen) kylläkin valotti sitä linjaa Luontokuvassa ihan eri kantilta: esim. tuomarien lukumäärä on kv. kisoissa yleensä suurempi, millä on vaikutusta siihen, minkä tyyppiset kuvat pärjäävät, koska niiden pitää keskimäärin miellyttää kaikkia.

Yhtä kaikki nuo sun pohdinnat tuntuvat hyvinkin järkeenkäyviltä, just noin siinä saattaa käydä. Tosin mäkin laitoin sinne 21 kuvan kokonaisuuteen mukaan myös kaikkea muuta kuin luovia kuvia... koska milloinkaan ei etukäteen tiedä, millaisilla kuvilla voi pärjätä tai sitten ei. Oon melko varma siitä, että sun omat 3 semifinalistiasi on luovempia kuin mun vastaavat... jotta toivotaan niille onnea! Paha pettymys kuitenkin, että Ilarilta ei ole siellä yhtään kuvaa; taisi harmistua viimevuotiseen tuomarilinjaan niin, että jätti kokonaan osallistumatta, minkä kyllä tavallaan ymmärränkin. Ja mä puolestani jätin tänä vuonna NNPC:n väliin, kun totesin tason liian kovaksi mulle...

Tämä meni nyt aika lailla ohi tuosta kuvasta, mutta saahan täällä keskustella muustakin.
Tää voiko olla totta :)
Antti: Ymmärrän, tuskin kukaan nyt kuitenkaan sitä koko 21 kuvan settiä aivan täysin omantyylisillään kuvillaan toteuttaa, vaan kyllä sinne varmastikin ruukataan sitä peruskuvaakin laittaa sekaan. Näin tein myös minä.
Kiitos, onnea tarvitaan! Voi hyvinkin olla, että nuo omat 3 semifinaalikuvaa on juuurikin sitä perushuttua, eikä ollenkaan sitä kamaa, minkä haluaisin menestyvän. Näin ollen en usko pärjäämiseeni tuossa kilpailussa ollenkaan. Toisaalta tuskin uskoisin silloinkaan, vaikka saisinkin omat suosikkikuvani semifinaaliin..

Juu kyllä tuo oli mulleki pettymys, ettei Ilarin nimeä löytynyt tuolta listalta.. ja juurikin noin se varmaan on, mutta toisaalta taas kun ajattelee, niin onko Ilarilta kuitenkaan tullut viime 2 vuoden aikana sellaisia kuvia, jotka olisivat kys. kilpailuun hänen mielestään sopivia? Koska muistaakseni viimeisen kahden vuoden aikana Ilarilta ei ole tullut enää läheskään niin usein ja niin paljoa uutta kuvaa kuin aiemmin.. Eli voi olla sekin syy, ettei ole itse kokenut aiheelliseksi osallistua, koska uutta ja tarpeeksi hyvää kamaa ei hänen mielestään ole kuitenkaan ollut tarpeeksi. Itseasiassa lähetin Ilarille viestiä aiheen tiimoilta muutama pv sitten, mutta vastausta ei ole vielä kuulunut.

Oisit vaan laittanu NNPC:n kuviasi! Sun kuville ei minkään kilpailun taso ole koskaan liian kova! Lähetit kai sentäs WPY:n täyen setin?

Minua hieman häiritsee perspektiivivääristymä (puoli minuttia photoshopissa olisi auttanut). Mutta kun kuva on niin upea niin 5 pistetta.

siis Waude. niin vaude. tämmönen erikoinen yhdistelmä.. siis kun on toisaalta aamu ja suo, toisaalta niitty ja lampi, toisaalta vesi ja taivas vain. hyvähyvä. erilainen kuin muut. valo ja usva toki kruunaa. 5p
Kiitoksia lisäkommenteista!

Lauri: äläs nyt, ei mun kuvien taso sentään niin hyvä ole. Katsoin läpi tämänvuotisen NNPC:n palkitut, ja hukkaan olis menny se osallistumismaksu, kun ei mulla olis ollu asiaa sijoituksille. Ja yhtä hukkaan olisin käyttäny omaa ja tuomarien aikaa, jos oisin lähettäny WPY-kilpailuun ison setin (muutaman laitoin, ehkä osittain epäonnistuin valinnoissa, 1 ainoa pääsi finaaliin). GDT:ssä yritin myös, mutta se on tasoltaan niin kivikova kisa, että tuskin mun kannattaa toivoa siellä toista kertaa tärppäävän.

Emil: en tullu kiinnittäneeksi huomiota vääristymään, mutta taitaa siinä sitä olla. Ja käytin aikaa Photoshopissa huomattavasti kauemmin, joten siinä samallahan se perspektiivikorjaus olis menny...
Kommentointi sallittu ainoastaan rekisteröityneille käyttäjille.

Annetut pisteet

12345
ka. 4.14 (66 ääntä)

Kaikki teokset © tekijänsä - luvaton käyttö kielletty